Connect with us

Politica

(VIDEO) Gabriel Ciobanu (USR-PLUS) și-a depus candidatura pentru Primăria Agigea

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu, a intrat oficial în cursa electorală. Ciobanu și-a depus candidatura pentru postul de primar, împreună cu listele de semnături. Totodată, au fost depuse și listele de candidați pentru Consiliul Local Agigea.

„Mulțumesc tuturor cetățenilor pentru susținerea acordată, prin faptul că au semnat listele de susținători, liste cu care am reușit să depunem dosarele de candidatură la Primăria și Consiliul Local Agigea. Cu sprijinul cetățenilor intrăm cu încredere în cursa electorală pentru Primăria Agigea și avem convingerea că împreună vom reuși. Ne dorim să aducem Agigea și Lazu în anul 2020, așa cum bine merităm cu toții. Avem nevoie de curățenie, avem nevoie de transparență de infrastructură rutieră și de utilități. Avem nevoie de multe, suntem în urmă și împreună putem să atragem fonduri europene și investitori pentru a crește calitatea vieții.“, a declarat Gabriel Ciobanu.

Publicată de USR Agigea pe Marţi, 18 august 2020

Printre prioritățile candidatului USR-PLUS se numără:

 1. Îmbunătățirea relației dintre cetățean și primărie prin transparenta decizionala, medii de comunicare diversificate, număr de audiente crescut.
 2. Alocarea unui procent de 10% din bugetul local pentru proiectele propuse de cetățeni.
 3. Atragerea de fonduri europene prin formarea unei echipe de specialiști.
 4. Rezolvarea problemei gunoiului prin introducerea colectării selective, coșuri de gunoi suplimentare, ecologizarea frecventa a spatiilor publice.
 5. Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân prin înființarea unui adăpost și concentrarea eforturilor pe adopție, sterilizare, educarea cetățenilor.
 6. Reorganizarea spatiilor verzi și a locurilor de joaca existente după normele europene și construcția unor noi spatii verzi de recreere și locuri de joaca pentru copii.
 7. Construcția unei pasarele la Agigea și una la Lazu peste strada principala.
 8. Accent pe educație școlară și extrașcolară prin personal specializat, achiziția de calculatoare performante, pus în folosiță săli pentru diverse activități.
 9. Construcția și extinderea sistemului de canalizare în Agigea și Lazu.
 10. Utilități la poarta fiecărei case.
 11. Reorganizarea primăriei pe criterii de eficienta și corectitudine fata de cetățean.
 12. Întâlniri informative trimestriale intre Primar și locuitorii din Agigea și Lazu.
 13. Sprijinirea prin metode specifice și atragerea de noi investitori în comuna.

Comments

comments

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: