Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Video

VIDEO. Investițiile europene care au ridicat un oraș din paragină. Mangalia are transport public gratuit și investește în infrastructură, sănătate, sport și cultură

Published

on

Cristian Radu Mangalia

În urmă cu 12 ani, Mangalia era probabil cel mai nefericit oraș din România. Infrastructura era la pământ. Un sfert din blocurile din oraș erau racordate… la sobe. Iar celelalte blocuri erau racordate la un sistem de termoficare centralizat, însă numai de formă, întruct căldura nu venea cu lunile. Locurile publice emanau sărăcie și mult praf. Iar cele 7 stațiuni de interes național arondate acestei municipalități funcționau cu hoteluri vechi, în paragină, multe din ele închise cu anii. În ultima vreme, situația s-a schimbat în mod remarcabil, astfel încât localitatea administrată de primarul liberal Cristian Radu a făcut și face în continuare pași importanți spre modernizare. Cel puțin într-o privință, Mangalia este acum pe primul loc la nivel național. Iar la alți indicatori urcă, încet-încet, spre podium.

Mangalia este primul municipiu din România în care transportul public este total ecologic și gratuit. De gratuitate beneficiază atât localnicii, cât și turiștii. Cele 10 autobuze electrice cumpărate de municipalitate cu fonduri europene acoperă vechile trasee de transport în comun, în oraș și stațiuni, care au funcționat până spre finalul anilor 90, când au fost înlocuite cu linii private de microbuze. Primăria și-a recuperat în administrare acest serviciu public, a accesat fonduri europene și a cumpărat cele zece autobuze nepoluante. Iar pe viitor, după cum spune primarul localității, vor fi achiziționate și alte autobuze, astfel încât să se poată ajunge cu transportul public și gratuit și în alte cartiere.

La capitolul turism, Mangalia și stațiunile aparținătoare se află pe locul 5 într-un top național al destinațiilor turistice, în funcție de gradul de ocupare al locurilor de cazare și de alți indicatori. Centrul orașului a fost și el modernizat, iar după ani de uitare, a redevenit atractiv.

La momentul de față, municipalitatea derulează mai multe proiecte cu fonduri europene, având ca obiect modernizarea infrastructurii stradale, modernizarea grădinii de vară Farul, modernizarea stadionului municipal, reconstruirea bazei sportive Pescăruș, care cuprinde două bazine de înot semiolimpice, construirea falezei pietonale Mangalia-Olimp, din care au fost deja date în folosință mai multe tronsoane, modernizarea stațiunilor, construirea unui ambulatoriu modern la Spitalul din Mangalia. În mandatul actual, primarul Cristian Radu a inaugurat o sală de sport ultramodernă la Școala Sfântul Andrei, dar și numeroase terenuri de sport în cartierele orașului.

Advertisement
palaz

Mai multe informații despre acțiunile și ideile celui care a generat această schimbare puteți vedea în clipul de mai jos:

Material preelectoral, comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Județeană Constanța.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions