Conecteaza-te cu noi

Actual

Vor fi dezvoltate “Autostrazi maritime”! Cu fonduri europene!

Published

on

Compania Nationala “Administratia Porturilor Maritime” SA Constanta a primit astazi vizita coordonatorului Motorways of the Sea, Brian Simpson, insotit de echipa sa, impreuna cu care a vizitat pentru prima data Portul Constanta. Alaturi de Brian Simpson, au facut declaratii de presa primarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Nicolae Dan Tivilichi si Mihut Constantin Craciun – director general al SNTFM CFR MARFA SA. Brian Simpson a declarat: “Am avut un dialog foarte interesant, constructiv cu toate partile implicate, iar acum vom afla mai multe despre proiectele de dezvoltare a portului Constanta si sper ca acestea vor avea succes pentru finantarea de catre Uniunea Europeana. Noi trebuie sa avem neaparat sprijinul Guvernului Romaniei in aceasta intreprindere. Ieri, intr-o intalnire la Ministerul Transporturilor cu secretarul de stat Mihai Tamaian, am aflat despre Programul National de Transport al Romaniei, iar astazi am vazut Master Planul Portului Constanta, care se potriveste foarte bine cu ceea ce incercam noi sa facem si este foarte important.”  Conceptul de “Motorways of the Sea”, isi propune sa introduca noi lanturi logistice intermodale bazate pe liniile maritime din Europa. “Motorways of the Sea” vor imbunatati, astfel, accesul la piete din Europa, si vor descongestiona rutele rutiere. Conceptul a fost introdus in politica europeana de transport inca din 2001. Comisia Europeana a propus dezvoltarea “autostrazilor maritime” ca o alternativa competitiva reala a transportului terestru, care sa fie parte a retelei transeuropeana de transport, iar dezvoltarea lor sa fie finantata cu fonduri europene.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions