Connect with us

Politica

Vrei să te căsătorești ori să divorțezi la Murfatlar? Vezi ce taxe a pus Consiliul Local pentru anul 2018

Published

on

Consilierii locali din cadrul Consiliului Local al orașului Murfatlar au aprobat hotărârea privind taxele și impozitele aferente anului 2018. Ne-a atras atenția lista taxelor speciale pentru starea civilă. Practic, sumele arată că te costă mai mult libertatea decât să îți unești destinele în orașul administrat de Valentin Saghiu. Asta înseamnă că o căsătorie costa minim 150 de lei, iar desfacerea căsătoriei ajunge să îți scoată din buzunar… 500 de lei.

Astfel, la propunerea primarului Valentin Saghiu, vor fi aplicate în anul 2018 următoarele taxe speciale:

– Taxa pentru oficierea casatoriei in zilele de sambata este in suma de 150 lei, in zilele de duminica este de 250 lei.

– Taxa pentru oficierea casatoriei in afara sediului Primariei, cu aprobarea primarului, este in suma de 300 lei; Sunt scutite de la plata taxei persoanele care nu se pot deplasa.

– Taxa pentru incheierea casatoriei inainte de termenul de 10 zile, cu aprobarea primarului, este de 300 lei;

– Taxa pentru desfacerea casatoriei este in suma de 500 lei;

“Taxa pentru oficierea casatoriei si Taxa pentru desfacerea casatoriei sunt venituri cu destinaţie specială, fiind instituite în vederea acoperirii cheltuielilor de organizare şi funcţionare a Serviciului SCPLEP”, se arată în documentul semnat de primarul Saghiu.

Pentru a studia ce cuantum a fost stabili pentru fiecare taxă și ce impozite plătesc locuitorii din Murfatlar, puteți studia documentul postat și pe pagina de internet a instituției publice, www.primaria-murfatlar.ro.

Hotararea%20de%20Consiliu%20nr.121.2017

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!