Conecteaza-te cu noi

Actual

Vremea a creat mari probleme şoferilor! Foarte multe cazuri au fost în judeţul Constanţa

Published

on

În ultimele 24 de ore, ca urmare a fenomenelor meteorologice severe au fost semnalate efecte în 16 județe (Argeș, Bacău, Brăila, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu,Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vrancea) și în municipiul București.  În intervalul amintit, efectivele MAI, cu sprijinul autorităților locale au intervenit pentru deblocarea peste 400 de persoane. În cursul nopții, au avut loc 17 intervenții cu șenilate și utilaje de deszăpezire pentru transportul mai multor persoane care s-au aflat în diverse situații medicale de risc.  În această dimineață erau închise autostrăzile A2 și A4 (Ovidiu – Agigea) și 24 de segmente de drumuri naționale, iar pe alte tronsoane se circulă cu restricții de tonaj.  Traficul rutier pe marea majoritate a drumurilor naționale și județene din județele aflate sub avertizare cod portocaliu, în special în Constanța și Teleorman, se desfășoară cu dificultate în condiții de iarnă și carosabil acoperit.
Reamintim faptul că, de la emiterea primelor avertizări meteo, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat, aproape 17.000 de pompieri, polițiști, jandarmi cu peste 7.500 de mijloace tehnice.

Intervenţii în judeţul Constanţa

#  În județul Constanța, în loc. Bugeac, DJ 224 la ora 01:10 prin apel 112 s-a solicitat sprijin medical pentru 1 persoană care a ingerat sodă caustică. A fost trimisă 1 șenilată ISUJ. La ora 03.30 echipajul a sosit la pacient și a început deplasarea către spitalul din Silistra-Bulgaria. Pacientul a fost predat la ora 04.10 unei ambulanțe din Bulgaria, fiind predată la spitalul din Silistra. # În localitatea Tariverde, pe DN 22, s-a intervenit pentru deblocarea unui autoturism care a ieșit în afara părții carosabile, cei 2 pasageri nu au necesitat îngrijiri medicale. S-a intervenit pentru deblocare cu un utilaj de la autoritățile locale. # În localitatea Urluia, pe DN 3, s-a intervenit pentru deblocarea a 4 autoturisme cu 13 pasageri fără probleme medicale, de către utilaje din cadrul CNAIR. # În localitatea Pietreni, pe DN 3, s-a intervenit cu mai multe utilaje CNAIR pentru deblocarea a 4 autovehicule blocate, cu 8 pasageri fără probleme medicale. # Între localitățile Deleni și Cobadin, DN 3 – s-a intervenit pentru deblocarea a 20 autoturisme cu mai multe utilaje din cadrul CNAIR, pasagerii fără probleme medicale. # În Bulgaria, la 3 km de Vama Veche, s-a intervenit pentru deblocarea a 10 autoturisme cu 16 pasageri care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. S-a luat legătura cu efectivele Gărzii de Coastă și ale Poliției de Frontieră în vederea relaționării cu autoritățile bulgare pentru facilitarea accesului până în vămă. La ora 21.15 autoritățile bulgare au luat decizia ca pentru cei 16 pasageri să se asigure cazare în Bulgaria. #  În localitatea General Scărișoreanu, pe DJ392, s-a intervenit pentru deblocarea a 2 autoturisme cu 2 persoane care au rămas înzăpezite. Pasagerii nu au necesitat îngrijiri medicale. S-a intervenit pentru deblocare cu un utilaj de la autoritățile locale. # În localitatea Chirnogeni, pe DJ395, s-a intervenit pentru deblocarea a 2 autoturisme cu 2 persoane rămase înzăpezite, pasagerii nu au necesitat îngrijiri medicale. S-a intervenit pentru deblocare cu un utilaj de la autoritățile locale.  #  În Bulgaria, la 40 km de Vama Veche, s-a intervenit pentru deblocarea unui autoturism cu 4 pasageri care nu a mai putut înainta din cauza zăpezii. Autoritățile bulgare au luat decizia ca pentru cei 4 pasageri să se asigure cazare în Bulgaria. # În localitatea Ghidărești, s-a intervenit în cazul unei gravide care necesita îngrijiri medicale. A intervenit o șenilată ISUJ și o autospecială SMURD pentru preluarea și transportul acesteia la spitalul Hârșova.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions