Connect with us

Actual

Vremea a creat mari probleme şoferilor! Foarte multe cazuri au fost în judeţul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În ultimele 24 de ore, ca urmare a fenomenelor meteorologice severe au fost semnalate efecte în 16 județe (Argeș, Bacău, Brăila, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu,Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vrancea) și în municipiul București.  În intervalul amintit, efectivele MAI, cu sprijinul autorităților locale au intervenit pentru deblocarea peste 400 de persoane. În cursul nopții, au avut loc 17 intervenții cu șenilate și utilaje de deszăpezire pentru transportul mai multor persoane care s-au aflat în diverse situații medicale de risc.  În această dimineață erau închise autostrăzile A2 și A4 (Ovidiu – Agigea) și 24 de segmente de drumuri naționale, iar pe alte tronsoane se circulă cu restricții de tonaj.  Traficul rutier pe marea majoritate a drumurilor naționale și județene din județele aflate sub avertizare cod portocaliu, în special în Constanța și Teleorman, se desfășoară cu dificultate în condiții de iarnă și carosabil acoperit.
Reamintim faptul că, de la emiterea primelor avertizări meteo, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat, aproape 17.000 de pompieri, polițiști, jandarmi cu peste 7.500 de mijloace tehnice.

Intervenţii în judeţul Constanţa

#  În județul Constanța, în loc. Bugeac, DJ 224 la ora 01:10 prin apel 112 s-a solicitat sprijin medical pentru 1 persoană care a ingerat sodă caustică. A fost trimisă 1 șenilată ISUJ. La ora 03.30 echipajul a sosit la pacient și a început deplasarea către spitalul din Silistra-Bulgaria. Pacientul a fost predat la ora 04.10 unei ambulanțe din Bulgaria, fiind predată la spitalul din Silistra. # În localitatea Tariverde, pe DN 22, s-a intervenit pentru deblocarea unui autoturism care a ieșit în afara părții carosabile, cei 2 pasageri nu au necesitat îngrijiri medicale. S-a intervenit pentru deblocare cu un utilaj de la autoritățile locale. # În localitatea Urluia, pe DN 3, s-a intervenit pentru deblocarea a 4 autoturisme cu 13 pasageri fără probleme medicale, de către utilaje din cadrul CNAIR. # În localitatea Pietreni, pe DN 3, s-a intervenit cu mai multe utilaje CNAIR pentru deblocarea a 4 autovehicule blocate, cu 8 pasageri fără probleme medicale. # Între localitățile Deleni și Cobadin, DN 3 – s-a intervenit pentru deblocarea a 20 autoturisme cu mai multe utilaje din cadrul CNAIR, pasagerii fără probleme medicale. # În Bulgaria, la 3 km de Vama Veche, s-a intervenit pentru deblocarea a 10 autoturisme cu 16 pasageri care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. S-a luat legătura cu efectivele Gărzii de Coastă și ale Poliției de Frontieră în vederea relaționării cu autoritățile bulgare pentru facilitarea accesului până în vămă. La ora 21.15 autoritățile bulgare au luat decizia ca pentru cei 16 pasageri să se asigure cazare în Bulgaria. #  În localitatea General Scărișoreanu, pe DJ392, s-a intervenit pentru deblocarea a 2 autoturisme cu 2 persoane care au rămas înzăpezite. Pasagerii nu au necesitat îngrijiri medicale. S-a intervenit pentru deblocare cu un utilaj de la autoritățile locale. # În localitatea Chirnogeni, pe DJ395, s-a intervenit pentru deblocarea a 2 autoturisme cu 2 persoane rămase înzăpezite, pasagerii nu au necesitat îngrijiri medicale. S-a intervenit pentru deblocare cu un utilaj de la autoritățile locale.  #  În Bulgaria, la 40 km de Vama Veche, s-a intervenit pentru deblocarea unui autoturism cu 4 pasageri care nu a mai putut înainta din cauza zăpezii. Autoritățile bulgare au luat decizia ca pentru cei 4 pasageri să se asigure cazare în Bulgaria. # În localitatea Ghidărești, s-a intervenit în cazul unei gravide care necesita îngrijiri medicale. A intervenit o șenilată ISUJ și o autospecială SMURD pentru preluarea și transportul acesteia la spitalul Hârșova.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mii de pachete cu țigări de contrabandă, găsite în județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 23 septembrie,  poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa și Sectorul Poliției de Frontieră Negru Vodă au oprit în trafic, pe raza localității Topraisar, un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova, în care se aflau trei cetățeni moldoveni cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra mijlocului de transport ocazie cu care au descoperit, ascunsă printre bagaje, cantitatea de 2.000 pachete de țigări, pentru care cei trei nu au putut prezenta documente justificative.

Persoanele au declarat că au achiziționat țigările din Bulgaria și intenționau să le comercializeze pe piața neagră de desfacere din Republica Moldova.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, iar întreaga cantitate de ţigarete în valoare de 20.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni au vrut să aducă în țară bijuterii din aur și argint! Au fost prinși la frontieră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă , împreună cu lucrători din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au depistat doi cetăţeni români care au încercat să introducă ilegal în țară diverse bunuri, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și peste 250 grame bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi din aur și argint, fără documente legale.

La sfârșitul săptămânii trecute, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, împreună cu lucrători din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au procedat la verificarea unui autoturism, înmatriculat în România.

Astfel, lucrătorii noștri au descoperit ascunse în bagajele personale ale cetăţenilor români C.D. și C.R., ambii în vârstă de 26 de ani, cu domiciliul pe raza județului Constanţa, 72 de bunuri diverse (articole parfumerie și cosmetică, articole textile), ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și 273 grame bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi din aur și argint, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat mărfurile din Turcia, fără a deține documente legale, cu scopul de a le oferi rudelor.

Bunurile, a căror valoare se ridică la aproximativ 10.000 lei dacă ar fi comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, bijuteriile în valoare de aproximativ 40.000 lei urmează a fi predate la Trezoreria Constanța, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

De la miezul nopții, constănțenii nu mai au apă caldă! A început revizia anuală

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu mai multe zile, Electrocentrale Constanța S.A. informa consumatorii că va efectua revizia anuală a instalației de producere și transport a energiei termice, în vederea executării lucrărilor necesare pentru pregătirea sezonului rece.

În aceste condiții, Electrocentrale Constanța S.A. a sistat furnizarea agentului termic sub formă de apă fierbinte către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța începând cu ora 00.00 a nopții care a trecut.

În mod normal, dacă nu apar cine știe ce surprize, revenirea la furnizarea agentului termic primar se va face etapizat, în cursul zilei de 27.09.2018.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: