Connect with us

Actual

Vremea a creat mari probleme şoferilor! Foarte multe cazuri au fost în judeţul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În ultimele 24 de ore, ca urmare a fenomenelor meteorologice severe au fost semnalate efecte în 16 județe (Argeș, Bacău, Brăila, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu,Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vrancea) și în municipiul București.  În intervalul amintit, efectivele MAI, cu sprijinul autorităților locale au intervenit pentru deblocarea peste 400 de persoane. În cursul nopții, au avut loc 17 intervenții cu șenilate și utilaje de deszăpezire pentru transportul mai multor persoane care s-au aflat în diverse situații medicale de risc.  În această dimineață erau închise autostrăzile A2 și A4 (Ovidiu – Agigea) și 24 de segmente de drumuri naționale, iar pe alte tronsoane se circulă cu restricții de tonaj.  Traficul rutier pe marea majoritate a drumurilor naționale și județene din județele aflate sub avertizare cod portocaliu, în special în Constanța și Teleorman, se desfășoară cu dificultate în condiții de iarnă și carosabil acoperit.
Reamintim faptul că, de la emiterea primelor avertizări meteo, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat, aproape 17.000 de pompieri, polițiști, jandarmi cu peste 7.500 de mijloace tehnice.

Intervenţii în judeţul Constanţa

#  În județul Constanța, în loc. Bugeac, DJ 224 la ora 01:10 prin apel 112 s-a solicitat sprijin medical pentru 1 persoană care a ingerat sodă caustică. A fost trimisă 1 șenilată ISUJ. La ora 03.30 echipajul a sosit la pacient și a început deplasarea către spitalul din Silistra-Bulgaria. Pacientul a fost predat la ora 04.10 unei ambulanțe din Bulgaria, fiind predată la spitalul din Silistra. # În localitatea Tariverde, pe DN 22, s-a intervenit pentru deblocarea unui autoturism care a ieșit în afara părții carosabile, cei 2 pasageri nu au necesitat îngrijiri medicale. S-a intervenit pentru deblocare cu un utilaj de la autoritățile locale. # În localitatea Urluia, pe DN 3, s-a intervenit pentru deblocarea a 4 autoturisme cu 13 pasageri fără probleme medicale, de către utilaje din cadrul CNAIR. # În localitatea Pietreni, pe DN 3, s-a intervenit cu mai multe utilaje CNAIR pentru deblocarea a 4 autovehicule blocate, cu 8 pasageri fără probleme medicale. # Între localitățile Deleni și Cobadin, DN 3 – s-a intervenit pentru deblocarea a 20 autoturisme cu mai multe utilaje din cadrul CNAIR, pasagerii fără probleme medicale. # În Bulgaria, la 3 km de Vama Veche, s-a intervenit pentru deblocarea a 10 autoturisme cu 16 pasageri care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. S-a luat legătura cu efectivele Gărzii de Coastă și ale Poliției de Frontieră în vederea relaționării cu autoritățile bulgare pentru facilitarea accesului până în vămă. La ora 21.15 autoritățile bulgare au luat decizia ca pentru cei 16 pasageri să se asigure cazare în Bulgaria. #  În localitatea General Scărișoreanu, pe DJ392, s-a intervenit pentru deblocarea a 2 autoturisme cu 2 persoane care au rămas înzăpezite. Pasagerii nu au necesitat îngrijiri medicale. S-a intervenit pentru deblocare cu un utilaj de la autoritățile locale. # În localitatea Chirnogeni, pe DJ395, s-a intervenit pentru deblocarea a 2 autoturisme cu 2 persoane rămase înzăpezite, pasagerii nu au necesitat îngrijiri medicale. S-a intervenit pentru deblocare cu un utilaj de la autoritățile locale.  #  În Bulgaria, la 40 km de Vama Veche, s-a intervenit pentru deblocarea unui autoturism cu 4 pasageri care nu a mai putut înainta din cauza zăpezii. Autoritățile bulgare au luat decizia ca pentru cei 4 pasageri să se asigure cazare în Bulgaria. # În localitatea Ghidărești, s-a intervenit în cazul unei gravide care necesita îngrijiri medicale. A intervenit o șenilată ISUJ și o autospecială SMURD pentru preluarea și transportul acesteia la spitalul Hârșova.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier cu 4 mașini implicate, pe podul de la Medgidia! Sunt 3 victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe podul din localitatea Medgidia a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate patru autoturisme. La fața locului s-au deplasat rapid echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor.

Potrivit serviciului de Ambulanță, în urma acestui accident au fost rănite trei persoane, respectiv: – un copil de 8 ani care are traumatism al membrului superior și inferior, un adult cu traumatism cranio cerebral și un altul cu traumatism cranio facial. Toți trei au fost transportați de urgență la spital.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: A accidentat un bărbat pe trecerea de pietoni și a părăsit locul faptei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 12.25, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, din Constanţa, dinspre strada Mihai Viteazu către strada I.G.Duca, pe banda nr. 2.

La marcajul pietonal din zona intersecţiei cu strada Sabinelor, a surprins şi accidentat uşor un pieton, de 44 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din dreapta conducătorului auto.

După producerea accidentului,  șoferul a plecat de la faţa locului fără încuvinţarea organelor de poliţie, fiind depistat ulterior în trafic, în jurul orelor 13:05 pe str. Radu Calomfirescu. Nr. 17, de către o patrulă a Secţiei 1 Poliţie Constanţa.

La ora actuală, bărbatul este audiat de către polițiști.  În momentul producerii evenimentului rutier, șoferul – care deține permis de conducere – nu era băut.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată ce puteți face la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este una din cele mai atractive destinații de petrecere a timpului liber din Constanța. În intervalul 1 octombrie 2018 – 30 aprilie 2019, există un tarif comun de acces la Delfinariu, Microrezervație și Păsări Exotice și este următorul:

Adulți: 12 lei

Elevi/Studenți: 3 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la reprezentațiile cu Lei de mare

Adulți: 20 lei
Copii (7-13 ani inclusiv): 5 lei
Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Acvariu: 

Adulți: 8 lei

Elevi/studenți: 2 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Planetariu:

Adulți: 4 lei

Elevi/studenți: 1 leu

Copiii sub 7 ani nu au acces

IATĂ PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE DIN ACEASTĂ PERIOADĂ:

Programul de vizitare al Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța din blvd. Mamaia nr. 255 este urmatorul:
Program de vizitare luni – duminică între orele 09:00 – 17:00
Program emitere taxa acces luni – duminică între orele 09:00 – 16:30
Incepand cu data de 01.10.2018 programul de vizitare al sectiei Acvariu va fi următorul:
Program de vizitare luni – duminica între orele 09:30 – 16:30
Durata unei reprezentații la Delfinariu, Planetariu și Leii de mare durează aproximativ 20 de minute.

PROGRAMUL REPREZENTAȚIILOR ȘI DEMONSTRAȚIILOR

Delfinariu: Luni-Duminică: 11.00 și 15.00

Leii de mare: Luni-Duminică: 11.30 și 15.30

Planetariu: Luni-Duminică: 10:15, 11:45, 13:00, 14:15

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: