Connect with us

Societate

Zilele Porților Deschise. Peste 1.750 de liceeni din 6 județe ale țării au vizitat Universitatea Ovidius

Published

on

ovidius

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a organizat, în perioada martie – mai 2023, Zilele Porţilor Deschise, o campanie amplă de promovare a ofertei educaţionale, în care peste 1.750 de liceeni din judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Vrancea au vizitat cele 16 facultăţi din cadrul UOC.

În decursul celor două luni ale campaniei, au fost organizate peste 60 de vizite personalizate, în funcţie de interesul manifestat de elevii din fiecare clasă şi liceu din cele şase judeţe.

Reprezentanţii facultăţilor din cadrul UOC le-au prezentat tinerilor detalii legate de admiterea din acest an, le-au oferit informaţii despre programele de studii, burse în străinătate şi spaţiile de cazare. De asemenea, liceenii au vizitat săli de curs şi laboratoare şi au participat la activităţi alături de studenţi şi cadrele didactice.

”Le mulţumim elevilor şi profesorilor care au vizitat universitatea noastră pentru deschiderea şi interesul faţă de facultăţile din cadrul UOC. Fiecare întâlnire a reprezentat o bună ocazie pentru ca liceenii să înţeleagă şi să analizeze oferta noastră educaţională. Sperăm că pe cei mai mulţi dintre ei informaţiile primite îi vor ajuta în decizia de a-şi continua studiile la Universitatea Ovidius din Constanţa”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Advertisement

Admiterea 2023 se va desfăşura în două sesiuni, care vor avea loc în perioadele 6 iulie – 4 august, respectiv, 4 – 15 septembrie.

”Detalii suplimentare despre oferta educaţională, criteriile de admitere şi calendarul admiterii pentru fiecare facultate din cadrul UOC sunt disponibile pe website-ul https://admitere.univ-ovidius.ro/, prin intermediul căruia va putea fi realizat şi accesul la platforma de admitere.

Pentru sesiunile de admitere din lunile iulie şi septembrie 2023, tinerii se vor putea înscrie online, la studii universitare de licenţă, master sau doctorat, în funcţie de rezidenţă – în calitate de: cetăţeni români, UE, SEE, CE; români de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate); cetăţeni străini.”, au precizat reprezentanții  Biroului de presă al Universităţii Ovidius.

ovidius

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement