Connect with us

Administratie

2,5 hectare din Pădurea Comorova, DISTRUSE până la ultimul copac. Se cere intervenția Ministerului Mediului

Publicat

la

Două hectare și jumătate din Pădurea Comorova vor fi tăiate pentru a face loc unui complex imobiliar vecin cu Novum, hotelul din Olimp inaugurat de zeci de vedete în pandemie. Ion Fleancu, Paulina Fleancu, Ionuț Cosmin Fleancu și Roxana Fleancu dețin, împreună, peste 25.000 mp de pădure pe buza plajei în stațiunea din sudul litoralului românesc, scriu jurnaliștii de la Info Sud Est.

Terenul pe care sunt amplasate utilaje și a cărui excavare a început este vecin cu Novum by the Sea, hotelul de lux inaugurat de zeci de vedete în plină pandemie de COVID-19, notează aceeași sursă.

De altfel, pădurea Comorova a fost ciopârțită bucată cu bucată, în ultimii ani, dar pare că nimeni nu are ochi să vadă și nici urechi să audă, ce să mai spunem despre ceva măsuri, de cineva care să fie tras la răspundere… Altfel spus, zilele acestea se distruge și ultima bucată cu pomi din sudul litoralului românesc, parte din pădurea Comorova. Alta n-a mai rămas…

Câteva din fotografiile dezastrului de pe litoralul din sud găsiți AICI

Potrivit investigației Info Sud Est, în luna mai 2020, Primăria Mangalia le-a eliberat lui Ion și Paulinei Fleancu două certificate de urbanism pentru a construi, pe o bucată din pădure, un hotel de 10 etaje, un restaurant, parcări și alei.

Se cere intervenția Ministerului Mediului

Urmare a investigației Info Sud Est, Menabit Ozgun, liderul Partidului Ecologist de la Mangalia, cere intervenția conducerii Ministerului Mediului.

“Partidul Ecologist Român, Organizația Mangalia, solicită intervenția MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURULOR pentru a verifica legalitatea defrișărilor din pădurea Comorova”, a scris Menabit Ozgun pe contul său de Facebook.

Investigații Ordinea.ro

Cu nici un an în urmă, jurnalișii Ordinea.ro punctau un alt jaf în Pădurea Comorova.

Fostul consilier local Nicolae Moroianu a vorbit, în spațiul public, despre un tun imobiliar dat asupra acestei păduri. Moroianu a scris pe contul său de Facebook că se taie masiv din Pădurea Comorova și că are convingerea că se pregătește un nou tun imobiliar la Neptun, în vecinătatea terenului concesionat de Radu Cristian cu 49 de cenți pe an pentru Parc Aventura.

Iată informațiile:

Se taie iar din Pădurea Comorova! Nicu Moroianu: „Se pregătește un nou tun imobiliar la Neptun“

Crimă ecologică

Pe 1 martie 2020, Ordinea.ro puncta un nou pas spre distrugerea pădurii de la marginea municipiului Mangalia. Defrișările… din grijă față de mediu, spunea primarul în mediul online.

Explicațiile șocante într-un articol semnat de jurnalistul Adrian Cârlescu

O altă dovadă a jafului o găsiți AICI

Începuturile distrugerii îi poartă semnătura lui Zanfir Iorguș, fost primar al municipiului Mangalia. Contractele de vânzare – cumpărare au fost făcute publice tot de Ordinea.ro: Iată-le:

Ce jaf a făcut Zanfir Iorguș la retrocedări ca să pună mâna pe livezile de la Comorova

Și tot Iorguș este semnatarul unui alt tun imobiliar. I-a vândut omului de afaceri Mohammad Murat… 13 ha din pădurea Comorova.

Iată documentele:

Iorguș i-a vândut lui Mohammad Murad 13 hectare din Pădurea Comorova. Și asta explică totul

foto: Info Sud Est / Andreea Pavel

Comments

comments

Administratie

Preluarea CET și construirea unui nou spital municipal la Constanța, pe ordinea de zi a CLM

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, va aduce în discuție în cadrul ședinței Consiliului Local două dintre subiectele mult discutate în ultima perioadă. Este vorba preluarea CET-ului și posibilitatea construirii unui nou spital municipal la Constanța.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, conform aviz CTE nr. 212912/27.10.2021 emis de comisia tehnico-economică pentru imobilul situat în Constanța, str. Egretei nr. 13;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea intenției ferme de preluare de către unitatea administrativ-teritorială municipiul Constanța a activului funcțional industrial CET Constanța, în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2019;

inițiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de prefezabilitate aferent obiectivului de investiții „Construire și dotare Spital municipal policlinic”.

inițiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 4

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Avize negative în Comisia de urbanism pentru ridicarea unor clădiri în Mamaia. Un investitor vrea să construiască blocuri cu 15 nivele

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali din Constanța vor trebui să își dea votul în ședința Consiliului Local Municipal de vineri pentru mai multe proiecte de hotărâre privind Planuri Urbanistice Zonale sau Planuri Urbanistice de Detaliu, care au în vedere construirea unor blocuri. Multe dintre acestea au șanse mici de a fi aprobate din cauza nerespectării regimului înălțimii din zonă. Unul dintre proiectele care vor fi respinse mai mult ca sigur vizează Planul urbanistic de detaliu – construire hotel-apartament, bd. Mamaia nr. 501, investitor Antonevici Serghei. Consilierul USR Cătălin Iacob spune că proiectul a primit aviz negativ în Comisia de Urbanism. Printre motivele pentru care PUZ-ul a fost înaintat în Consiliul Local Constanța cu propunere de respingere se numără faptul că imobilul care ar trebui construit este prevăzut cu 8 etaje, deși regimul înălțimii din zonă prevede clădiri cu cel mult 5 etaje. În plus, clădirea care ar trebui ridicată în stațiunea Mamaia ocupă o suprafață de 56% dintr-un teren de 500 de metri pătrați. Asta înseamnă, spune consilierul USR, că spațiile verzi sunt aproape inexistente. Pe de altă parte, s-a remarcat și faptul că distanța față de clădirile învecinate este foarte mică.

Iacob a mai spus că aviz negativ din partea Comisiei de Urbanism a primit și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona situată în Stațiunea Mamaia, delimitată de bd. Mamaia și alei carosabile, inițiator Parc Mamaia Nord SRL.

În acest caz, inițiatorul PUZ-ului vrea să ridice două clădiri cu 15 nivele. Inițial, în urmă câteva luni, Parc Mamaia Nord SRL solicitase să ridice mai multe clădiri, din care cea mai mare ar urma să aibă 20 de etaje.

„Am fost astăzi în stațiunea Mamaia să verific 3 planuri urbanistice propuse de unii dezvoltatori. Mai exact două PUZ-uri( P+20 și P+6) și un PUD(P+4). Cel de 20 de etaje este în zona Hotelului Parc, cel de 6 etaje lângă Riviera, iar ultimul lângă Vila Regală. Acestea vor fi analizate de comisia tehnică de urbanism în perioada următoare, iar ulterior vor ajunge pe masa consilierilor locali. Mesajul nostru este clar. Dorim să ne dezvoltăm, dar trebuie să stabilim niște reguli bine definite pe care să le respectăm cu toții.“, a scris Cătălin Iacob pe Facebook în luna mai.

Citește și:

Clădire cu 20 de etaje în Mamaia? Cătălin Iacob (USR-PLUS): „Dorim să ne dezvoltăm, dar trebuie să stabilim niște reguli“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac le promite constănțenilor că le pune beculețe de Sărbători: „Vor avea o surpriză“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le-a promis cetățenilor în emisiunea „Administrație și politică“ de la Antena 3 de Constanța că orașul va fi împododobit de sărbători. „Cetățenii vor avea o surpriză plăcută“, a spus Chițac. Amintim că, potrivit e-licitatie.ro, Primăria municipiului Constanța a publicat în luna august un anunț prin care dorea să organizeze o licitație pentru închirierea și montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă 2021-2022, pentru trei loturi. Valoarea contractului se ridică la 5.433.469.49, fără TVA, adică 6.465.828 cu TVA (1.316.212.48 de euro).

„Obiectul contractului îl constituie închirierea inclusiv montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă:

– LOT I Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul I.C.Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, cu intersecțiile si sensurile giratorii aferente, precum si intrările în oraș.

– LOT II Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu.

– LOT III Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în Parcuri inclusiv Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor)”, se arată în anunț.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: