Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

ABADL a semnat un nou contract cu compania Van Oord pentru reducerea eroziunii costiere

Published

on

contract abadl

Zilele acestea, ABADL a semnat cel de-al VIII – lea contract pentru reducerea eroziunii costiere.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a semnat contractul pentru execuția lucrărilor aferente Lotului 7 – OLIMP, în cadrul proiectului cu finanțare europeană “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”. Acesta este al VIII – lea contract din cele 11 ce a fost atribuit în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

În urma finalizării procedurii de licitație firma câștigătoare este compania olandeză Van Oord, cu peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine, căreia i s-au atribuit patru contracte în cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”.

Amintim că ABADL a încheiat cu aceeași societate contractele pentru lucrărilor ce vor fi executate pentru Lotul 8 – Jupiter – Neptun și Lotul 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora, iar în prezent compania se află în implementarea lucrărilor inginerești aferente Lotului 5 – zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud.

Lucrările derulate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral pentru LOTUL 7 – Olimp contribuie la:

  • protejarea și reabilitarea litoralului românesc și factorilor de mediu, prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune costieră;
  • atingerea obiectivului de reducere a efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice;
  • protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate;
  • activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea și dezvoltarea habitatelor marine.

Noile structuri vor forma un sistem integrat complex, conceput să ofere protecție costieră împotriva eroziunii pe durata de viață prevăzută de 50 de ani.

Valoarea investiției pentru Lotul 7 – Olimp este de 314.059.925,77 lei fără TVA.

Lotul 7 este parte a proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”alături de alte 10 zone delimitate astfel: Zona Stăvilare Periboina – Edighiol; Zona Mamaia; Zona Tomis; Zona Agigea; Zona Eforie; Zona Costinești; Zona Olimp; Zona Mangalia-Saturn și Zona 2 Mai. Dintre acestea Lotul Mamaia a fost deja finalizat.

contract abadl

Foto: Facebook/Apele Române Dobrogea-Litoral

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions