Conecteaza-te cu noi

Justitie

Claudiu Palaz o trimite în Comisia de disciplină pe șefa Serviciului Achiziții din Prefectura Constanța

Published

on

Trimiterea în judecată a fostului prefect Claudiu Palaz pe motiv că nu a aplicat, în 2011, o hotărâre judecătorească irevocabilă pentru un caz de retrocedare de la Sibioara este departe de a se fi încheiat. Subiectul a fost relatat pe larg de Ordinea.ro și de o parte a presei locale și naționale.

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, ne-a informat că a formulat o adresă către Agenția Națională a Funcționarilor Publici – adresa înregistrată, ieri, cu nr. 9701 prin care sunt informați prefectul județului Constanța, Ioan Albu, dar și membrii Comisiei de Disciplină din cadrul Instituției Prefectului asupra “comportamentului abuziv al numitei Mitițescu Ștefania, șef serviciu S.A.J. din cadrul Instituției Prefectului – Județul Constanța, care prin faptele sale și în exercitarea funcției deținute, mi-a adus majore prejudicii de imagine și a intereselor personale”.

“Este de notorietate că în luna iulie a anului 2016, sub directa coordonare și îndrumare a prefectului în funcție de la acea vreme, Adrian Viorel Nicolaescu, a redactat și motivate o plângere penală în care am fost nominalizat ca fiind persoana din cauza căreia statul a fost prejudiciat cu aproximativ 700 mii de euro. Din calitatea deținută, aceea de șef serviciu, a pus la dispoziția expertului o situație centralizatoare a tuturor sentințelor judecătorești din care s-a calculate așa zisul prejudiciu. Ceea ce nu a precizat, deși funcția deținută impunea, era că nu toate sentințele judecătorești erau definitive și irevocabile. Doamna Mitițescu Ștefania, funcționar public în cadrul Instituției Prefectului – Județul Constanța a transmis aceste sentințe cu părtinire tocmai pentru a genera o serie de fapte care să-mi lezeze drepturile legale recunoscute de lege. Susțin această pentru că toate bunurile aflate în patromoniul meu, sunt sub sechestru judiciar. În anul 2017, instanțele de judecată definitiv și irevocabil au anulat o parte din prejudiciu ceea ce reflect superficialitatea de care a dat dovadă funcționarul public angajat prin transfer de la Primăria Municipiului Mangalia. (…) Nu doresc să scot în evidență prin acest demers decât faptul că nu este normal ca un funcționar public care deține o funcție de conducere în cadrul unei instituții care apără drepturile și libertățile cetățenilor să fie părtinitor și să încalce normele de drept, mai ales când ești absolvent al unei facultăți de drept. (…) Față de cele menționate și în conformitate cu prevederile HG nr. 1344/2007, cu modificările și completările ulterioare, vă rog să luați act de prezenta sesizare și să luați măsurile care se impugn pentru sancționarea disciplinară a numitei Mitițescu Ștefania, șef serviciu Achiziții din cadrul Instituției Prefectului – Județului Constanța”, scrie vicele CJ în documentul transmis.

Povestea presupusului prejudiciu

Pe acest subiect, Ordinea.ro a informat că Parchetul Curţii de Apel Constanţa a prezentat o situaţie din care deducem că Prefectura Constanţa are conturile blocate de nişte persoane fizice în drept să încaseze 675.000 de euro pentru nepunerea în aplicare a Sentinţei Civile 4747/2008. Vinovatul care ar fi produs aceste daune ar fi, în opinia Parchetului, fostul prefect din perioada 2009-2012, Claudiu Palaz, care în complicitate cu Aura Bozdoacă, şefa Serviciului Juridic al Prefecturii, ar fi refuzat, în 2011, să pună în aplicare decizia judecătorilor. În realitate, situaţia este mult mai complexă şi va trebui cercetată de organe sub toate aspectele ei, pentru a fi traşi la răspundere cei cu adevărat vinovaţi. Astfel, ca să nu achite aceşti bani din pușculița Instituției Prefectului, fostul prefect Adrian Nicolaescu a formulat o plângere penală împotriva lui Claudiu Palaz, susținând că acesta este responsabil de acest prejudiciu. În realitate, prejudiciul s-a calculat pe zile de întârziere, inclusiv în mandatele lui Eugen Bola, Radu Volcinsky şi Ion Constatin, însă Nicolaescu n-a amintit niciodată în plangerea penală de vreunul dintre aceștia.

Advertisement

Citește și:

Cine vrea să-l bage la puşcărie pe Claudiu Palaz

Ultima luptă din „Războiul Prefecţilor”. Palaz a câştigat un nou proces stârnit de Nicolaescu

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions