Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Ultima luptă din „Războiul Prefecţilor”. Palaz a câştigat un nou proces stârnit de Nicolaescu

Published

on

Livrat Parchetului pe post de ţap ispăşitor, ca să suporte milioanele pe care Prefectura le datorează unor clienţi ai avocatului Ionel Haşotti pentru o retrocedare abuzivă, Claudiu Palaz a repurtat o nouă victorie judiciară împotriva denunţătorului său, actualul prefect Adrian Nicolaescu. Reamintim că acesta din urmă a emis în luna iunie a anului trecut un titlu de proprietate pentru un teren retrocedat în anul 2008, prin fraudă la lege, în mijlocul carierei de la Sibioara. O bună perioadă de timp, mai exact aceea în care prefect al judeţului Constanţa a fost Cludiu Palaz, hotărârea de retrocedare în mod obiectiv nu a putut fi pusă în executare, deoarece proprietarul de drept al carierei, Somaco Construct SRL, câştigase o hotărâre judecătorească irevocabilă, prin care i se recunoştea dreptul de folosinţă şi de proprietate asupra carierei. Niciun prefect, indiferent cum s-ar fi numit el, nu putea retroceda acel teren minier. Însă după ce Palaz n-a mai fost prefect, hotărârea companiei Somaco, care era irevocabilă, a fost revocată, la cererea clienţilor lui Haşotti, într-un recurs la recurs, neprevăzut de lege, de un complet al Curţii de Apel Constanţa condus de Vangheliţa Tase. Deşi impedimentul la retrocedare existent pe vremea lui Palaz dispăruse, prefecţii care i-au urmat în funcţie nu s-au urnit să facă punerea în posesie. Iar aşa, ai lui Haşotti au adunat daune materiale, cuantificate la un moment dat la 500.000 de euro, împotriva Prefecturii şi a Primăriei Lumina (pe raza căreia se află satul Sibioara).

Ca să nu achite aceşti bani din vistieria Prefecturii, actualul prefect Adrian Nicolaescu a formulat o plângere penală împotriva lui Claudiu Palaz, minţind că acesta este responsabil de respectivul prejudiciu. În realitate, prejudiciul s-a calculat pe zile de întârziere, inclusiv în mandatele lui Eugen Bola, Radu Volcinsky şi Ion Constatin zis Sticks. Însă Nicolaescu n-a zis nimic în plângerea sa penală de aceştia, de unde rezultă că avea un scop personal să-l înfunde doar pe Palaz. Plângerea depusă la Parchetul Judecătoriei Constanţa a fost preluată de Parchetul Curţii de Apel Constanţa, care după o anchetă succintă l-a trimis pe Palaz în judecată, alături de Aura Bozdoacă, fostă directoare în cadrul Prefecturii. Numai că, surpriză, instanţa penală a Curţii de Apel Constanţa a desfiinţat actele de urmărire penală, în camera preliminară, apreciind că dosarul a fost preluat ilegal la Parchetul Curţii de Apel şi că procurorul de caz a fost incompatibil. Totodată, instanţa de regularizare a decis să trimită dosarul, spre competentă soluţionare, la Parchetul Judecătoriei Constanţa.

Nemulţumit, prefectul Nicolaescu a atacat soluţia printr-o contestaţie în anulare, pe motivul că instituţia pe care o reprezintă nu ar fi participat în camera de consiliu la momentul judecăţii. Acest ultim atac al lui Nicolaescu a fost respins astăzi de Curtea de Apel Constanţa, ca inadmisibil.

„Dosarul penal pe care mi l-a făcut Nicolaescu a fost restituit la Parchet. Cu toate că soluţia dată în camera preliminară se pune de drept în executare, prefectul a atacat-o prin contestaţie în anulare, pe motiv că el n-a fost citat la dezbateri. Or nicăieri nu este prevăzut ca în ziua în care se judecă cererile de cameră preliminară părţile să fie citate. Nicolaescu ori este incompetent, ori a vrut să îmi facă şicane. Dar nu este exclus să fie incompetent, să nu aibă habar de codul de procedură penală. Instanţa care a fost investită cu această contestaţie a respins-o ca inadmisibilă. Inclusiv procurorul de şedinţă a pus concluzii de respingere ca inadmisibilă.”, a declarat Claudiu Palaz pentru Ordinea.Ro.

De cealaltă parte, prefectul Adrian Nicolaescu nu a răspuns apelurilor noastre telefonice pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions