Connect with us

Actual

Comisarul șef Ciprian Sobaru este noul adjunct al IPJ Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, comisarul șef Ciprian Sobaru a fost desemnat inspector șef adjunct al IPJ Constanța, pe linie de Poliție Rutieră și Ordine Publică. Această funcție rămăsese vacantă după pensionarea comisarului șef Adrian Rapotan. Ciprian Sobaru ocupa până acum funcția de șef al serviciului Poliției Rutiere Constanța. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Constanța, numirea lui Sobaru s-a făcut prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române și este temporară.

 

Comments

comments

Actual

Sute de percheziții într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat 221 de percheziții, în 34 de județe și în Bucureşti, la o grupare bănuită că ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

La data de 3 martie a.c., polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, au pus în executare 221 de mandate de percheziție domiciliară, în 34 de județe și în Bucureşti.

Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, autorizații de pescuit calcan și atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și un revolver și 59 de cartușe cu bile metalice, deținut ilegal.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Tânăr prins în flagrant de jandarmi cu jointuri asupra sa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, jandarmii Grupării Mobile Constanța au surprins, în zona Cireșica, un tânăr care avea asupra lui 29 folii de aluminiu cu fragmente vegetale de culoare verde, cu miros înţepător,  pregătite de livrare.

Miercuri, 03 martie a.c. ora 17.00, jandarmii aflați în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în zona Cireșica au observat o persoană care-și confecţiona o ţigaretă artificială (joint). La vederea echipajului,  a început să se agite, a aruncat pe jos ţigareta și a fugit. A fost somat, s-a oprit și i  s-a făcut controlul corporal sumar.

Asupra tânărului de 28 de ani, jandarmii au mai găsit 29 folii de aluminiu cu fragmente vegetale de culoare verde, cu miros înţepător,  pregătite de livrare. A declarat că este consumator, dar și că vinde, cităm ”pentru a se întreține…”

Foliile cu substanță vegetală și  ţigareta găsite asupra lui vor fi  predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Astăzi, vremea va fi deosebit de caldă. Vezi când se răcește brusc

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Vremea va continua să se încălzească, devenind deosebit de caldă pentru această dată. În județul Constanța, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între 3 și 6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua. Noaptea și dimineața, vor fi condiții de ceață.

Și mâine va fi la fel de cald, iar temperaturile maxime vor urca până la 17 grade. Cele minime se vor încadra între 1 și 4 grade.  Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții, când va crește probabilitatea de precipitații mixte slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare după-amiaza și noaptea. La începutul intervalului vor fi condiții de ceață.

În intervalul 6 martie – ora 8.00 – 7 martie, ora 8.00,  vremea se va răci accentuat față de intervalul anterior, devenind rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 5 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade. Cerul va fi noros ziua, când vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, apoi va scădea în intensitate.

În 7 martie vremea se va încălzi ușor față de ziua precedentă, apropiindu-se de normalul termic. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 7 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: