Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

CT BUS: APEL către persoanele care se deplasează cu autobuzul

Published

on

Capacitatea de transport în comun în municipiul Constanța a fost suplimentată, iar călătorii sunt rugați să respecte normele de distanțare socială. CT BUS solicită tuturor să poarte mască în autobuze și face mai multe recomandări .

Printr-un comunicat de presă,  CT BUS face apel la constănțenii care folosesc mijloacele de transport în comun din Constanța să respecte normele de igienă și pe cele privind distanțarea socială.

Compania roagă constănțenii să respecte următoarele recomandări:

 • Alocați mai mult timp unei călătorii, astfel încât să puteți aștepta următorul autobuz, dacă cel sosit în stație este prea aglomerat și nu puteți urca fără a încălca distanța de siguranță. De asemenea, evitați să vă poziționați față în față cu alt călător.
 • La oprirea în stație, avertizați călătorii care urcă să respecte distanțarea socială sau să renunțe la îmbarcare dacă nu pot respecta această regulă.
 • Nu urcați în autobuz fară mască de protecție, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru a celor din jur.
 • Folosiți dispenserele din autobuze pentru a vă dezinfecta mâinile.
 • Pe parcursul călătoriei, evitați să vă atingeți fața sau să folosiți telefonul mobil.
 • Evitați, pe cât posibil, deplasările la ore de vârf.
 • Folosiți aplicația CT BUS pentru a vă informa cu privire la circulația mijloacelor de transport în comun.

De asemenea, menționăm că Direcția de Sănătate Publică recomandă să nu fie utilizat aerul condiționat în mijloacele de transport în comun, acesta fiind motivul pentru care acestea nu sunt pornite.

La orele de vârf, în trafic se află cu 10% mai multe autobuze decât în mod normal, pentru a evita riscurile produse de aglomerație. În plus, capacitatea de transport a fost suplimentată pentru liniile 42, 44, 2-43, 101. Astfel, la orele de vârf, în zilele lucrătoare, frecvența pe liniile principale este următoarea:

 • 2-43 – 5 minute;
 • 5-40 – 5 minute;
 • 48 – 5 minute;
 • 101 – 5 minute;
 • 102 – 4 minute;

”Vă reamintim că autobuzele trec zilnic printr-un riguros proces de dezinfecție cu substanțe biocide avizate. Depunem eforturi pentru a vă putea transporta în condiții de maximă siguranță, însă măsurile de mai sus nu pot decât să sprijine o conduită responsabilă, care este cheia limitării îmbolnăvirilor. Fiți responsabili!”, a precizat Biroul de presă al CT BUS.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions