Connect with us

Politica

Cum răspunde primarul Constanței la întrebarea “Vă considerați un penal?”

Published

on

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, susține că nu se va alătura campaniei “Fără penali în funcții publice” inițiată de USR.

Întrebat dacă a semnat pentru campanie, primarul Constanței a răspuns:

“Nu. Din două considerente. Unu. Că mi se pare un demers fără finalitate, scuzați-mă, mi se pare politicianist, nu mi se pare un demers cu substanță, nu vreau să-i insult, din contră, să își facă campania, nu au avut niciun fel de problemă pe raza municipiului Constanța, să își strângă semnături unde vor, cât vor. Doi pentru că din nefericire, viața mea în ultima vreme m-a dus într-un context în care sunt înconjurat de avocați și i-am întrebat și eu pe avocați care ar fi finalitatea unui asemenea demers. Printre avocații mei era și un bun constituționalist și mi-a spus că ar fi neconstituțională îngrădirea unui drept atâta vreme cât este un drept fundamental pe care Constituția îl respectă. Cu alte cuvinte, o sancțiune asupra unei persoane condamnate penal poate fi complementară, de retragere sau de interzicere a dreptului de a fi ales sau chiar de a alege câteodată, știți foarte bine. Dar ea trebuie să aibă un termen, să spună doi ani, trei ani, cinci ani, nu funcționează ad vita, deci nu este o sancțiune permanentă. Tocmai de aceea, specialiștii și aici vă spun că este rolul specialiștilor să analizeze dacă un asemenea demers este constituțional sau nu eu nu am cunoștințe juridice, așa că cele două opinii m-au făcut să nu semnez.”

În același timp, Făgădău spune că nu se consideră penal și speră ca instanța să nu îl condamne definitiv vreodată.

“În mod evident, nu. Și nu mă voi considera așa până când o instanță nu mă va condamna definitiv lucru care sper să nu se întâmple niciodată în viața mea, definitiv și irevocabil”, a declarat primarul Decebal Făgădău întrebat fiind dacă se consideră un penal.

Până acum, câțiva dintre colegii de partid ai primarului Făgădău (PSD) au semnat pentru campania USR – “Fără penali în funcții publice”. Aceștia susțin că, dincolo de haina de partid sunt cetățeni și au dreptul de a acea opinii și astfel de acțiuni sunt firești.

Advertisement

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus, la începutul lunii decembrie 2017, urmărirea penală pe numele lui Decebal Făgădău pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, faptă asimilată infracţiunilor de corupţie.

 

Citiți și:

Dosarul penal care zguduie Constanța. Beneficiarul faptelor lui Făgădău este omul de afaceri Florin Cârstocea

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement