Connect with us

Exclusiv

Dosarul penal care zguduie Constanța. Beneficiarul faptelor lui Făgădău este omul de afaceri Florin Cârstocea

Published

on

Decebal Făgădău este urmărit penal de DNA Constanța pentru o serie de abuzuri prin care s-a autorizat o construcție cu apartamente de lux în stațiunea Mamaia, zona Majestic-Riviera-Rex. De asemenea, Făgădău este acuzat că a emis o nouă autorizație de construire, după ce autorizația inițială a fost desființată de o instanță de judecată. Beneficiarul acestor acte luate la puricat de procurorii anrticorupție este societatea RHC City Crown SRL Constanța, administrată de cunoscutul om de afaceri Florin Cârstocea. Societatea menționată a construit un imobil de șase etaje în vecinătatea complexului de lux ridicat de Viorel Păunescu. Ambele clădiri ocupă terenuri din trupul plajei Mamaia. Cu toate acestea, doar clădirea ridicată de RHC City Crown a atras atenția. S-a întâmplat așa, deoarece societatea care administrează hotelul Majestic a inițiat mai multe procese împotriva  RHC, a Primăriei Constanța și a Agenției pentru Protecția Mediului, solicitând anularea autorizațiilor de construire și a avizului de mediu prin care s-a aprobat investiția pe plajă.

Cârstocea a scăpat de demolare, doar după ce s-a împăcat cu Mohammad Murad, patronul hotelului Majestic, așa cum se înțelege și din comunicatul transmis de DNA. Împăcarea celor doi oameni de afaceri nu anulează faptele de natură penală săvârșite la nivelul Primăriei Constanța. Ca dovadă, DNA a început urmărirea penală împotriva primarului Decebal Făgădău, a fostului primar Radu Mazăre și a mai multor funcționari din cadrul Primăriei.

Trebuie să mai spunem că, în anul 2010, asociatul lui Florin Cârstocea, pe numele său Corneliu Pavel, declara citat de Adevărul:

„Am auzit că vizavi de noi, la Viorel Păunescu, au fost apartamente care s-au vândut şi cu 1.000.000 de euro, 7.000 de euro pe metrul pătrat”.

Citește și:

Decebal Făgădău e urmărit penal! Vedeți alături de cine și de ce!

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.