Societate

Donaţi sânge! O puteţi face şi la Negru Vodă

mart. 18, 2018 Maria Ionescu

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanţa  şi Primăria  Oraşului Negru Vodă organizează sâmbătă, 24 martie, între orele 8.30-13.30 o acţiune de donare de sânge. Acţiunea se va desfăşura la Clubul pensionarilor din localitate. Dacă doriţi să contribuiţi la salvarea unor vieţi omeneşti trebuie să ştiţi câteva amănunte:

  • Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă.
  • Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aduca de la medicul de familie o adeverinţă din care sa reiasă că nu sunt în evidenţă  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
  • Cu 3  zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

 Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază, la cerere, de: – 7 tichete de masa pentru produse alimentare; – o zi liberăiî ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, elevi, studenţi şi militari. – decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge;   

 

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!