Conecteaza-te cu noi

Opinie

Făgădău – agentul 000

Published

on

Zilele trecute, a apărut o informație extrem de importantă pentru municipiul Constanța. În momentul de față, Primăria Constanța nu derulează niciun proiect și nu a accesat fonduri europene. Această informație oficială denotă că, la capitolul fonduri europene, Primăria Constanța, în frunte cu primarul Decebal Făgădău, este 0!

Fără a fi o noutate, așadar, lista ratărilor PSD-ului, în frunte cu primarul Constanței, este întărită și la capitolul fonduri europene. Aceste zerouri explică cel mai bine în ce mod se derulează activitatea la Primăria Constanța. Fără a fi ironic, sunt orașe mai mici din județul Constanța care dau lecții lui Făgădău despre ce înseamnă accesarea de fonduri europene. Și atunci, să nu ne mire faptul că municipiul Constanța rămâne doar un orășel mărginaș pe malul Mării Negre, ruinat și fără perspectivă pentru dezvoltare.

Se vede că mimatul primarului produce efecte negative pentru oraș și pentru constănțeni, iar capacitățile sale capătă însușirile unui agent secret care rateză orice țintă. Mitul despre el – omul bun de la primărie – este încununat cu aceste zerouri. Poți mima mersul cu autobuzul sau curățenia pe plajă, însă degeaba, dacă aceste acțiuni rămân doar un exercițiu de imagine, astfel că acele zerouri rămân în continuare… zerouri. Mă întreb care este motivul real al acestor oameni și de ce fug de fondurile europene. Ce îi oprește să facă proiecte? Avem deja modele, nu doar în România sau în județul Constanța, ci prin toată Europa, de orașe reconstruite pe aceste fonduri, iar procedura este simplă și poate fi rezumată la două elemente: ai nevoie de idee, adică de proiect și de corectitudine, adică un mod transparent de implementare! Ce îi lipsește lui Făgădău și angajaților din Primăria Constanța: ideile sau corectitudinea?

Din altă perspectivă, aceea a viitorului apropiat, aceste cifre ne spun că viitorul primar al Constanței va avea o misiune imposibilă, aceea de a prelua un oraș îndatorat, ruinat și fără proiecte în derulare. La Primăria Constanța, va avea misiunea de a se război cu metehnele unui sistem care nu se adaptează prezentului și nu este pregătit pentru viitor. Avem nevoie de un om care va depăși stereotipurile sau clișeele de om bun sau gospodar, o persoană curajoasă, dornică de a înfrunta viciile unui sistem leneș.

Advertisement

În concluzie, agentul 007 – James Bond – este stereotipul de personaj bun la toate, care iese din orice încurcătură și salvează omenirea, fiind un erou al succesului. Contrar agentului britanic, la Constangeles îl avem pe Agentul 000, care intră în orice încurcătură, mimează succesul și este eroul eșecurilor.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions