Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Filme și ateliere de cinema pentru elevi și profesori, la Sunscreen Film&Arts Festival

Published

on

Sunscreen Film&Arts Festival, care are loc în Constanța între 8 și 11 septembrie, pregătește un program plin pentru elevi, dar și pentru profesori. Astfel, în perioada evenimentului vor avea loc ateliere pentru cei mici, proiecții de film pentru toată familia, dar și prezentarea Opționalului de Educație prin Film, dedicat dascălilor de liceu interesați să acceseze acest model de curs la clasă.

Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 13.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”, Iulia Pană, artist vizual, jurnalist cultural, profesor la Universitatea Ovidiu, va susține atelierul ”Introducere în lumea filmului” pentru copii cu vârste între 9 – 13 ani. În cadrul acestui atelier, participanții vor înțelege mai bine începuturile cinematografiei, dar și ce înseamnă să faci un film, chiar și cu telefonul mobil. Participarea este gratuită. Copiii interesați trebuie să completeze acest formular până pe 5 septembrie, iar 15 participanți vor fi aleși – https://forms.gle/wCgn5W7LsDGMss9fA

Atelierul de „Introducere în lumea filmului” va avea loc și duminică, 11 septembrie, de la ora 13:00, pentru copii cu vârste între 14 – 18 ani. Participarea este gratuită și se face în baza unui formular, care trebuie completat tot până pe 5 septembrie – https://forms.gle/n1zEsDNtZGSeyte67 (15 participanți)

Și profesorii și elevii de liceu interesați de cinema sunt așteptați la SUNSCREEN. Anul acesta, Asociația Festivalul de Film Transilvania (AFFT), prin programul EducaTIFF, a lansat Opționalul de Educație Cinematografică și Educație prin Film,  care va fi testat pe parcursul anului școlar 2022 – 2023 la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca (nivel liceal). La SUNSCREEN, profesorii din județul Constanța, dar și elevii de liceu interesați să descopere structura noului opțional vor avea șansa să dobândească aptitudinile necesare pentru implementarea cursului de educație cinematografică la clasă.

Advertisement
palaz

Prezentarea opționalului și training-ul, susținute de Maria Dobre (Coordonator Programe Educaționale TIFF) și Crăița Nanu (Selecționer film, TIFF) vor avea loc sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. Accesul va fi gratuit, dar limitat pentru 90 de participanți, în baza înscrierilor efectuate prin completarea formularului online, până la data de 5 septembrie:

pentru profesori – https://forms.gle/59wRXpiBLYGa59ET9 ;

pentru elevi – https://forms.gle/M3pPufzLioVcL4eX8 .

Copiii și părinții sunt așteptați și la film: sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11.00, la CMEPT Jean Constantin va fi proiectat filmul de animație Guiț/ Oink (r. Mascha Halberstad), distins în 2021 cu Premiul FIPRESCI la Cannes. Iar duminică, 11 septembrie, de la ora 11:00, în același loc, Vara când am învățat să zbor/ How I Learned To Fly (r. Radivoje Andric), un film fermecător care urmărește tranziția de la copilărie către etapa adolescenței. Biletele costă 10 lei și pot fi cumpărate online – https://sunscreen.eventbook.ro/

Întreg programul Sunscreen Film & Arts Festival poate fi găsit pe www.sunscreenfestival.ro.

Advertisement
palaz

SUNSCREEN este un eveniment organizat de Transilvania Film şi Asociația Festivalul de Film Transilvania, finanțat de Primăria Municipiului Constanța şi în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Teatrul de Stat Constanța și Centrul Cultural Județean Constanta „Teodor T. Burada”.

——-

Sponsori: Regina Maria, Vodafone, Banca Transilvania, Nespresso, LIDL

Powered by KISS FM.

Recomandat de PRO TV

Advertisement
palaz

Susținut de LitoralulRomanesc.ro

Parteneri: Plaja Reyna, CityPark, Organizația Patronala Mamaia Constanta, Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius Constanta

Parteneri media naționali: Agerpres

Parteneri media locali: Dobrogea Tv, Dotto Tv, Constanța Tv, Cuget Liber, Focus Press, Ziua De Constanța, Tomis News, Info Sud-Est, Ordinea, Atac De Constanța, CT News, Radio Constanța, Discover Dobrogea, Funky Travel, Metropola Constanța.

 

Advertisement
palaz

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions