Connect with us

Politica

Florin Chelaru i-a suflat partidul mentorului său, Nicu Matei

Tatian Iorga

Publicat

la

După 12 ani de stat în umbra lui Nicolae Matei, care i-a fost un fel de mentor, iar în ultimii ani un fel de păpușar, Florin Chelaru reușește să ajungă lider de filială la PSD Năvodari. Ruptura dintre cei doi s-a copt încă din primăvara anului trecut, însă a devenit publică printr-un circ al declarațiilor la sfârșitul anului. Atunci, Nicolae Matei l-a atacat fără menajamente pe Chelaru, declarând cu subiect și predicat că nu mai recomandă publicului său să-l voteze ”pe Florinel” pentru un nou mandat de primar. Chelaru a profitat de situație și s-a plâns șefilor lui de la Constanța, care l-au suspendat pe Matei din partid pentru un an de zile. Decizia a fost luată în luna ianuarie. Oamenii lui Matei din filiala locală a PSD-ului au reacționat după un scenariu oarecum inedit. Trei dintre aceștia și-au dat demisiile din Consiliul Local. Concomitent, puciștii au cerut retragerea sprijinului politic pentru Chelaru și suspendarea vicepreședintelui județean Ion Dumitrache din funcția de la partid, pe motivul unei atitudini părtinitoare. Partidul a reacționat, descotorosindu-se atât de Matei, cât și de cei trei demisionari.

Astfel, într-o ședință a Organizației Județene, care a avut loc la finele săptămânii trecute, social democrații au decis excluderea lui Matei din partid. Totodată, șefii de la județ au mai decis să-l îndepărteze de la conducerea organizației a lui Vasile Moruzi, consilier local și care este considerat a fi un apropiat al lui Matei. În locul lui Moruzi a fost numit tocmai primarul Florin Chelaru, care reușește, astfel, să pună mâna pe organizația locală a PSD, din care face parte oficial din anul 2012.

Nu de puține ori, Ordinea.ro a notat legăturile strânse între Nicolae Matei și Vasile Moruzi. Într-o fotografie recentă, publicată de Ordinea.Ro, Moruzi apare alături de IPS Teodosie și de Nicolae Matei, după ce acesta fusese suspendat din partid.

După debarcarea lui Moruzi din funcția de președinte al PSD Năvodari, nu ar fi exclus ca și acesta să-l urmeze pe Matei în noul său partid – Partidul Neamul Românesc.

Tot în ședința în care au fost „decapitați“ Matei și Moruzi, au mai fost zburați din PSD alți trei apropiați ai fostului primar Nicolae Matei. Este vorba de foștii consilieri Liviu Stan, Liliana Cheizis și Ilie Coman, care și-au dat demisia din calitatea de consilieri locali. Expulzările celor patru erau oarecum previzibile în condițiile în care Nicolae Matei s-a reorientat politic și a anunțat pe Facebook că s-a înscris în Partidul Neamul Românesc. În aceste condiții, devine tot mai limpede că, o dată dați afară din PSD, cei trei foști consilieri își vor urma mentorul în noua sa formațiune politică cu care va încerca să dea lovitura în alegerile locale. Sursele Ordinea afirmă că foștii consilieri ai PSD fac presiuni la actualii aleși ai social-democraților pentru a le urma gestul și să se alăture lui Matei. Sursele mai spun că, până în prezent, Stan, Cheizis și Coman nu au avut sorți de izbândă, iar consilierii PSD le-au transmis să-și vadă de drum și că ei rămân în partid.

Chelaru: „Moruzi a pus în dificultate organizația locală a PSD“

După ce a zburat din PSD gașca lui Matei, actualul primar Florin Chelaru se vede pe cai mari în partid și ajunge, pentru prima oară, șef al organizației locale a PSD. Contactat telefonic de Ordinea.ro, Chelaru a explicat de ce a fost demis din funcție Vasile Moruzi. El a spus că Moruzi a pus în dificultate organizația locală, prin faptul că „nu a luat atitudine atunci când Matei și foștii consilieri Liviu Stan, Liliana Cheizis și Ilie Coman au sunat partidele din opoziție și le-au spus că au posibilitatea de a da jos viceprimarul de la PSD, Liliana Mară, și de a pune unul de la opoziție.

„Prin demisiile celor trei consilieri, PSD a pierdut, deocamdată, majoritatea în Consiliul Local. Matei, Stan, Cheizis și Coman au sunat la partidele din opoziție și le-au spus că ar fi bine să își pună propriul viceprimar. În plus, Stan, Cheizis și Coman au pus în dificultate organizația prin demisiile lor din Consiliul Local. Toate au fost făcute sub conducerea lui Moruzi, care trebuia să ia atitudine, ceea ce nu s-a întâmplat“, a spus Chelaru.

Întrebat dacă Vasile Moruzi îl va urma pe prietenul său, Nicolae Matei în noul său partid, Chelaru a punctat că acesta ar trebui să se gândească de două ori înainte de a face acest gest. În condițiile în care Chelaru a reușit să câștige o primă bătălie cu Matei, este de așteptat ca războiul dintre cei doi foști prieteni să fie dus acum pe alte planuri. Așteptăm acum să vedem care va fi mutarea lui Matei, după ce Chelaru l-a zburat din PSD cu tot cu apropiații săi.

Mai multe despre legăturile strânse din Chelaru și Matei puteți citi aici:

Chiolhan frăţesc. Chelaru şi Matei petrec în Turcia alături de consilierii PSD Năvodari şi alte persoane lipsite de calitate

Fostul primar penal din Năvodari, Nicolae Matei, în Rusia de mână cu primarul decorativ Chelaru

Dar și cum s-a produs ruptura dintre cei doi:

Năvodari. Cum au ajuns la cuțite Chelaru cu Matei

Comments

comments

Politica

Ionel Dia, candidat la funcția de consilier local PSD: ”Facem din Hârșova casa noastră”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ionel Dia, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de consilier al orașului Hârșova, a adresat tuturor locuitorilor un mesaj prin care le-a cerut să iasă la vot, deoarece votul fiecăruia poate fi decisiv. De asemenea, în câteva cuvinte, el le-a transmis alegătorilor să participe în număr cât mai mare la vot.

Iată mesajul lui Ionel Dia.

”Dragi hârșoveni,

Mă adresez vouă, tuturor celor care mă cunosc, rude, prieteni, simple cunoștințe, colaboratori, oameni care iubesc Hârșova cu adevărat,

Dacă și voi v-ați săturat de acest regim clientelar impus în ultimii patru ani de clanul Ionescu, un regim în care persoane din anturajul primarului ocupa funcții importante în administrația publică locală, fără a avea o pregătire corespunzătoare, un regim în care susținătorii acestuia se înfruptă din banul public, sfidând de-a dreptul bunul simț, în timp ce oamenii simpli din oraș abia își pot asigura traiul zilnic,

Dacă v-ați săturat de un primar care timp de patru ani a promovat ura și dezbinarea în rândul cetățenilor acestui oraș, făcându-i să se teamă unii de alții că vor fi “turnați” și-și vor pierde locul de munca, afacerea,

Dacă v-ați săturat ca banul public să fie irosit pe proiecte care nu folosesc nimănui, în timp ce necesitățile cu adevărat importante pentru noi toți sunt cu totul altele,

Dacă vă doriți un viitor mai bun pentru voi și pentru copiii și nepoții voștri,

Veniți alături de noi, tinerii adunați în jurul domnului Tudor Nădrag, și ajutați-ne să punem capăt acestor lucruri!

Facem din Hârșova casa noastră, a tuturor! Să facem din Hârșova o familie!

Veniți duminică la vot! Votul fiecăruia dintre dumneavoastra poate fi decisiv!

Hârșova nu este numai a lor. Este a noastră, a tuturor hârșovenilor!”, a precizat Ionel Dia.

 

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tudor Nădrag (PSD), mesaj pentru locuitorii din Hârșova: ”Nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tudor Nădrag, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru Primăria orașului Hârșova a adresat astăzi, în ultima zi de campanie electorală, câteva cuvinte de mulțumire tuturor celor ce i-au fost alături.  De asemenea, a ținut să le spună alegătorilor din Hârșova să nu le fie teamă și să iasă la vot în număr cât mai mare.

Iată mesajul lui Tudor Nădrag:

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte! Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid.

Nu vă fie teamă să vă exprimați liber. Votul este garantat prin Constituția României!

Instaurarea terorii și a șantajului, așa cum se întâmplă, din păcate, în orașul nostru, nu poate decât să îngrădească drepturile oamenilor. Nu poate decât să vă creeze teamă să călcați pragul primăriei. Este trist și totodată îngrijorător faptul că, folosind funcția poți tria o mână de oameni dintr-o comunitate atât de mică, în funcție de interesele proprii și de opțiunea de vot.

Nu mai este o noutate că este un grup bine organizat, coagulat în jurul unui contracandidat, de care locuitorii orașului nu este străin, care desfășoară toate forțele pentru a deturna voturile OAMENILOR.

Vă rog să cugetați înainte de a permite cuiva să ÎNDRĂZNEASCĂ să vă solicite votul în schimbul unor foloase.

Nu ezitați să condamnați public acest lucru și să semnalați autorităților faptele nelegale!

Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare! Aceasta este cea mai puternică armă! Vă rog, nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Mesajul PRO România la final de campanie electorală: „Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la Primăria Constanța, Mircea-Titus Dobre, a declarat că s-a hotărât să candideze la funcția de primar al municipiului Constanța după ce am văzut că nimeni nu vrea să modernizeze orașul. Fostul ministru al Turismului spune că au fost pierdute deja prea multe proiecte și oportunități.

„Mulți constănțeni au aflat, probabil, că la Constanța nu s-a putut face, până acum, portul turistic “Diamant”, care ar fi avut finanțare 100% de la bugetul statului, prin Master Planul pentru Turism, pe care l-am făcut în anul 2017, când am fost ministru al Turismului. Este doar unul dintre proiectele pe care Primăria Constanța le-a pierdut, doar pentru că nu s-au făcut demersurile necesare așa cum s-a întâmplat cu tot ceea ce se putea realiza in acest frumos oraș.“, a punctat Mircea Dobre.

Întrebat ce trebuie schimbat în oraș, candidatul PRO România spune că foarte multe lucruri. În primul rând, spune Dobre, trebuie schimbat un oraș rămas prin anii ’80, astfel încât să ajungem în al treilea deceniu din secolul XXI, unde ar fi trebuit să fim deja.

„Tocmai de aceea candidez: pentru că m-am săturat să văd Constanța cu trafic infernal, cu mașini parcate pe trotuar, cu haos în trafic, fără spații verzi și lăsată la mâna unora care efectiv nu vor să acceseze fonduri pentru sistematizarea orașului nostru. Dacă vom putea pune în aplicare proiectele noastre, peste 4 ani vom avea un oraș modern, european, pe care îl vor iubi atât constănțenii, cât și investitorii și turiștii. Am venit cu proiecte concrete, făcute împreună cu echipa noastră de experți, pentru că putem finanța, în următoarea perioadă tot ce e necesar pentru a transforma Constanța într-un oraș turistic de top. Avem trei axe de finanțare pe fonduri europene pe perioada de programare 2021-2027. Este vorba de axele 3 si 4 din Programul Operațional Regional. Pe Axa nr 3 se pot face proiectele de parcuri, promenadă verde, parcări subterane cu parc deasupra. 52 de milioane de euro este valoarea aproximativă a acestor proiecte. Pe Axa nr 4 intră lucrări de infrastructură, precum breteaua care leagă zona Aurel Vlaicu către Eden și lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la patru benzi. 50-60 de mii de apartamente sunt în curs de proiectare și executie pe bulevardul Aurel Vlaicu iar acesta trebuie să sufere și el modificări, deci este nevoie de astfel de proiecte, pentru care există această sursă de finanțare. Tot pe axa 4 intră și pasajul din Km. 5. Pe axa prioritară nr. 7 se poate face proiectul NIAGA, pentru transport integrat multimodal – autogară –  gară – aeroport, cu o valoare de 20 de milioane de euro. Pentru celelalte proiecte care nu se vor putea finanța din fonduri europene, există bugetul local. Viitorul orașului Constanța depinde de votul dumneavoastră!

Fiți PRO Schimbare

Fiți PRO Constanța

Fiți PRO Romania“, a spus Dobre

Filipescu: Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor

Candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, afirmă, la rândul său, că a avut parte de o campanie bogată în experiențe și a fost prezent în fiecare localitate a județului.

„Discuțiile cu cetățenii mă încurajează de fiecare dată să merg mai departe. SE CERE SCHIMBAREA! Constănțenii nu mai au răbdare și pe bună dreptate așteaptă rezultate. Vor să fie reprezentați de oameni pe care i-au întâlnit, care le cunosc problemele și care îi ascultă. Îmi doresc ca județul nostru să nu mai piardă oportunități de finanțare! Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor, trebuie să venim în fața oamenilor cu lucruri concrete, acțiuni pe care deja le-am demarat în interesul întregii comunități. Spitalul de pediatrie propus de echipa PRO România, crearea locurilor de muncă, îmbunătățirea sistemului educațional la nivelul județului, crearea de parcuri și zone de agrement, susținerea producătorilor locali, dezvoltarea infrastructurii, sunt proiecte concrete, finanțabile, realizabile și sunt responsabilitatea pe care ne-o asumăm în fața dumneavoastră pentru că știm și putem să le implementăm.

Ca reprezentant al cetățenilor ce urmează să fie ales în fruntea administrației publice județene, înțeleg că noi, cei votați, suntem cei care se pun în slujba constănțenilor, și nu invers. Ca și până acum, fiecare acțiune a mea și a echipei PRO România, va avea ca scop dezvoltarea comunității. Județul Constanța are un potențial prea mare, acces la prea multe resurse pentru a mai sta ascuns în umbra delăsării liderilor pe care i-a avut până acum. Devotamentul este valoare principală pe care o promovez în echipa mea și cred în puterea exemplului. Dați-ne șansa să vă demonstrăm cum poate evolua Constanța atunci când este condusă de oameni profesioniști cărora le pasă, care sunt PRO Constanța. Schimbarea începe cu votul dumneavoastră. Pe 27 septembrie votați poziția numărul 1 pe buletinele de vot pentru Consiliu Județean și președinția acestuia.“, a spus Filipescu.

  • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: