Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

(Foto) Antrenamente ale scafandrilor. Cum decurge stagiul de pregătire

Published

on

Antrenamentele specifice în mediul acvatic, care trebuie efectuate periodic ca formă de pregătire continuă a personalului operativ încadrat pe aceste funcții, reprezintă o activitate deosebit de importantă.

În perioada 5 aprilie 2021-19 septembrie 2021 scafandrii din 34 de județe participă la un stagiu de pregătire și antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Interventie din cadrul ISU Constanța, sub îndrumarea specialiștilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Antrenamentele lor se desfășoară zilnic, având inclusiv antrenamente de noapte, cu echipament de scufundare specific atât sezonului rece, cât și sezonului cald.

”Și dacă cineva mai avea semne de întrebare privind condiția fizică excelentă și pregătirea fără cusur a unui scafandru, gândiți-vă dacă ați putea să alergați zilnic km, după care să intrați în apa rece a mării, pentru a face scufundări la aproape 25 m adancime, să reacționezi bine la eventualele pericole pe care le poți intâlni în mediul submersibil și să îți verifici echipamentele minuțios, chiar și atunci când oboseala o resimți la cote maxime.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al ISU Constanța.

Advertisement
palaz

Dacă vorbim de incendii sau intervenții SMURD, știm cu toții că pompierii militari sunt “ținuți în priză” ca urmare a numărului crescut de misiuni, însă în ceea ce privește intervențiile scafandrilor, acestea sunt mai puține, motiv pentru care este nevoie de desfășurarea unor antrenamente speciale  periodice, unde sunt urmărite aspectele ce țin de procedeele de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranta salvatorilor.

Succesul misiunilor executate de către scafandri este asigurat de numărul de ore de antrenament și pregătirea lor continuă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions