Connect with us

Exclusiv

Grupul de la Tomis Plus ridică o ministațiune la 23 August, lângă Black Sea Resort

Published

on

Grupul de afaceri de la Tomis Plus are planuri mari în sudul litoralului. O firmă controlată de Lucian Orban și o alta deținută de un tânăr liberal din Constanța, tributar aceluiași grup de afaceri, intenționează să ridice un complex hotelier-turistic pe strada Răsăritul Soarelui din Olimp Nord. Din punct de vedere administrativ, întreaga zonă aparține comunei 23 August. Lipit de Black Sea Resort, bijuteria turistică ridicată de investitorii turci, se află o întindere împărătească de 49.200 de metri pătrați de teren ce aparține societăților Tomis Garden Residence SRL și Logis Project SRL, ambele cu sediul în Constanța. Prima dintre acestea este controlată, cu 99%, de cunoscutul afacerist Lucian Orban, partenerul de investiții al lui Sorin Vergiliu Vișenescu. A doua îi aparține tânărului liberal constănțean Ionuț-Cristian Rusu. Împreună, cele două persoane juridice au demarat proceduri legale pentru obținerea aprobărilor de mediu în vederea transformării terenului deținut în coasta resortului turcesc într-o zonă spectaculoasă, cu aparență rustică.

Potrivit proiectului care va fi analizat în ședința de mâine a APM Constanța, întreaga suprafață va fi împrejmuită cu gard transparent, dublat de un gard viu. Accesul în incintă se va realiza prin 16 porți de acces. Două totemuri publicitare vor semnala viitorul obiectiv turistic, iar 16 indicatoare vor ghida pașii turiștilor. În spatele gardului, investitorii vor să construiască o recepție, 250 de garsoniere și camere simple, dispuse în 41 de imobile distincte, trei piscine în suprafață de 1.474,10 metri pătrați, cu 92 de foișoare din lemn acoperite cu stuf, două restaurante cu 900 de locuri, trei baruri cu 200 de locuri, un punct medical cu două camere, construcții tehnice și parcaje din dale înierbate. Clădirile urmează să fie realizate din structuri de beton, cu ziduri din cărămidă porotherm, cu acoperișuri din țiglă ceramică, geamuri din lemn cu tâmplărie termopan și dușumele tot din lemn.

Deși administrativ terenul afectat investiției se află pe teritoriul administrativ al comunei 23 August, accesul rutier se face din dreptul restaurantului Lacul Racilor din Olimp, pe drumul care duce spre zona de pescării de pe malul mării.

Sursa foto: proiectul depus la APM Constanța de cele două societăți.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.