Exclusiv Slide

Guvernul te vrea vaccinat! O mașinărie monstruoasă pentru inculparea părinților

nov. 17, 2017 Adrian Cârlescu

Deși luptă pe un front împotriva justiției, pregătindu-se să și-o atârne la breloc, Guvernul PSD construiește, cu alte mâini, dibace la vot, o mașinărie monstruoasă care va permite inculparea a mii de părinți. Culmea, o spune chiar un deputat PSD, care a generat o adevărată răscoală parlamentară împotriva proiectului de vaccinare obligatorie a copiilor și adulților, pe toată durata vieții. O spune mai blând, într-un limbaj mai puțin agresiv, dar esența mesajului e aceeași. Vorbim aici de Ileana Cristina Dumitrache, deputat la al treilea mandat, discretă până acum și aliniată cu strictețe la disciplina de partid. Proiectul vaccinării obligatorii a transformat-o într-o rebelă. Dumitrache a participat la mai multe emisiuni TV, în care a venit cu un mesaj clar, de amendare a legii, iar astăzi a organizat o dezbatere publică, la Casa de Cultură din Constanța, sprijinită și asistată de mai mulți medici. Ea a atras atenția cu privire la particularitățile legii care ne singularizează în lume. Cu alte cuvinte, noi suntem tratați ca ultimii proști, pentru că doar în România se prevede explicit decăderea din drepturile părintești pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor lor. Doar la noi, dacă un copil nevaccinat dezvoltă patologia prevenită de respectivul vaccin, părinții riscă dosar penal, fiind tratați ca infractori. La noi și numai la noi, se prezumă prin lege că acordul e dat pentru vaccinare, încălcându-se pe față convenții internaționale semnate de statul român, prin care oricine e stăpân pe trupul lui, iar tratamentele nu pot fi administrate fără acordul expres al pacientului.

Ca o paranteză, există critici împotriva proiectului de vaccinare obligatorie, care vorbesc de o veritabilă ”naționalizare a trupurilor” pusă la cale de un guvern care, pe tot praful și sărăcia, își construiește pârghii pe de o parte pentru a sparge sume imense pe stocuri de vaccinuri, iar pe de altă parte, pentru a hărțui populația. În aceeași paranteză, trebuie să spunem că legea aprobată de Senat prevede înființarea unei structuri imense, cu sute de posturi plătite gras, care vor chema părinții la informări, îi vor amenda dacă refuză vaccinarea copiilor și vor transmite sesizări penale organelor de anchetă. Aceeași structură mamut va veghea ca medicii să nu încalce dispoziția prevăzută în lege, prin care li se interzice să vorbească de efecte adverse sau de orice alte aspecte, în afară de cele pozitive. Și, desigur, toți medicii din România vor fi vaccinați, de fiecare dată când această structură mamut va propune noi vaccinuri, iar ministrul Sănătății le va aproba prin ordin simplu de ministru. Scapă de vaccin doar persoanele care sunt autoimune la respectiva patologie, nu și copii cu autism sau cei cu cancer sau leucemie. Colac peste pupăză, fosta ministresă Ecaterina Andronescu, aceea pe care o garanta Vaghelie în campaniile electorale, a pus umărul la consolidarea legii, propunând ca spoturile publicitare pentru vaccinare să fie difuzate gratuit de televiziuni, la fel ca anunțurile care ne aduc la știință să consumăm doi litri de apă pe zi.

Închidem aici paranteza și revenim la dezbaterea Ilenei Dumitrache. Aceasta spune că a propus amendamente care să corecteze aceste excese ale legii, având sprijinul a 95 de colegi. Ea a atras atenția că, dacă forma actuală ar fi fost în vigoare la apariția gripei porcine, prin simplu ordin de ministru s-ar fi putut aproba vaccinarea întregii populații a țării, adulți și copii. Dumitrache a mai spus că actuala schemă de vaccinare pentru copii prevede opt vaccinuri obligatorii. Însă dacă legea va fi adoptată în forma propusă, oricând un ministru preocupat de cea mai bună stare de sănătate a copiilor sau, spunem noi, de bunăstarea unor companii farmaceutice, ar putea decide o suplimentare a schemei la zece sau mai multe vaccinuri, iar medicii și populația nu vor avea dreptul să dezbată, să conteste sau să critice aceste măsuri. Oricum, în proiectul de lege mai există o prevedere făcută special pentru niște producători, în sensul în care se prevede avantajarea expresă a furnizorilor deja existenți, ceea ce constituie un afront la legislația achizițiilor publice.

Proiectul de vaccinare obligatorie este inițiat de Guvernul României. Acesta a fost adoptat pe repede înainte de Senat, după ce toate comisiile, cu o singură excepție, au avizat favorabil sau cu amendamente proiectul. La Senat, cei mai activi critici ai proiectului au fost reprezentanții PMP, care au propus amendamente, însă acestea au fost respinse. Proiectul se află în procedură de adoptare la Camera Deputaților, care este for decizional.

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.