Conecteaza-te cu noi
SEAS

Exclusiv

Horia Constantinescu și Maricel Cîrjaliu, doi sărați, unul desculț. ”Nu orice doi oameni care se cunosc unul iese la furat și celălalt ține de șase”

Published

on

Maricel Cirjaliu si Horia Constantinescu

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, pomenit încă din luna aprilie 2023 pe o listă de posibili candidați ai PSD-ului pentru funcția de primar al Constanței în alegerile locale de anul viitor, a ținut să anunțe pe Facebook prietenia sa cu Cristian Maricel Cîrjaliu, primar de Agigea și vicepreședinte al organizației județene a PSD Constanța. Cei doi apar în două fotografii realizate în week-end la o terasa de pe faleza din Agigea.

”Arabii spun că pentru a fi prieten cu cineva trebuie să mănânci cu acea persoană un kg de paine și un kg de sare. Painea se mănâncă repede și în acest caz se transformă în amiciție. Sarea în schimb se consumă în ani de zile și este cea care face prietenia trainică.

Mie și lui Cristian Cîrjaliu probabil ne-a plăcut să mâncăm foarte sărat! Cu bunele și cu relele fiecăruia ne-am dat seama că principiile sănătoase bărbătești sunt un argument solid pentru a fi prieteni!” – notează H.C.

Deși postarea lui Constantinescu începe cu un elogiu al prieteniei, pe finalul acesteia se vorbește deja de locuri disponibile în echipă pentru cei care respectă regulile jocului, nu faultează intenționat, nu intră în offside și nu pun mâna. ”Nu orice doi oameni care se cunosc unul iese la furat și celălalt ține de șase” – a mai completat Constantinescu, într-o română aproximativă, dar totuși destul de clar pentru a se înțelege la ce fel de henț se referea. Rămâne că sunt eligibili pentru echipă doar cei sărați (sic!) și cinstiți.

Povestea despre principii și hențul exclus ar avea farmecul ei, dacă n-ar fi cu totul ipocrită. În primul rând, primarul din Agigea este trimis în judecată pentru că a pus mâna pe terenul din Golful Pescarilor de la Agigea. În al doilea rând, fotografiile care au declanșat alegațiile lui Horia Constantinescu sunt realizate la restaurantul Vatos, pe terasa amenajată pe un teren care aparține de drept domeniului public de stat, dar pe care a pus mâna clanul Cîrjaliu. De altfel, la masa la care s-a pozat cu Horia Constantinescu, primarul din Agigea apare pur și simplu desculț, semn că se simțea ca la el acasă.

Prin Constituție, faleza și o fâșie de 10 metri în spatele ei constituie domeniu public de stat. Cu toate acestea, în anul 2010, Comuna Agigea, condusă încă de pe atunci de Cîrjaliu, și-a însușit în domeniul ei privat, fără nici cea mai elementară dovadă a dobândirii legale, terenul pe care se află acum restaurantul Vatos.

În acte, acesta figura cu 250 de metri pătrați. Însă din măsurători meșteșugite, a fost majorat la 350 de metri pătrați, pe latura cu mare.

Un an mai târziu, primăria lui Cîrjaliu și contabila aceluiași Cîrjaliu, pe numele ei Magdalena Elisabeta Andrei, au încheiat un contract de schimb de terenuri. Contabila a dat Primăriei două loturi agricole de 6.400 de metri pătrați, primind în schimb șase terenuri construibile, în suprafață de 7.529 de metri pătrați. Printre acestea se afla și terenul de la Vatos.

În 2012, contabila a vândut cu un preț simbolic acest teren și altele obținute de la Primărie către SC Scan SRL, o firmă deținută de fratele și cumnata primarului din Agigea. În următorii opt ani, terenul de pe faleză a rămas în proprietatea SC Scan, fiind utilizat în fapt ca parcare pentru restaurantul Golful Pescarilor.

În 2020, terenul a fost plimbat prin mai multe contracte de vânzare-cumpărare, ajungând într-un final la TCV Up Mission SRL, o firmă fără istoric, înființată de soțul unei învățătoare de la o școală din Agigea. În 2021, această firmă a obținut autorizație de construire de la Primăria Agigea și a edificat un restaurant cu terasă pe faleză. Anul trecut, soțul învățătoarei a cedat 85% din firmă către Sorina-Nuțoaia Cîrjaliu, fiica primarului din Agigea. Totodată, numele firmei a fost schimbat în SC Vatos Restaurant SRL (mai multe detalii AICI). Iar așa se explică pe deplin de ce ”prietenul” Maricel se plimbă pe aici în picioarele goale.

În mod vădit, metafora fotbalistică a lui Horia Constantinescu, cel care se vrea primar al Constanței, nu are nicio legătură cu realitatea. În ciuda principiilor pe care le flutură ipocrit, tipul se complace în anturaje cu unii care în mod vădit au pus mâna.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions