Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Lăptarul ăsta este şi el administrator technocrat la Termica Năvodari

Published

on

Uitaţi-vă bine la personajul din imagine! E un lăptar. Adică un tip care creşte vaci, le mulge şi vinde laptele, la pet, pe unde apucă. Fără casă de marcat, fără vreo autorizaţie de comerţ ambulant – care nici nu se poate da în asemenea condiţii. Pe nea Costică îl ştiu toate babele din Năvodari. Că, măcar o dată-n viaţă, şi tot i-au cumpărat laptele. Însă nu mută lume ştie că lăptarul este unul din administratorii tehnocraţi ai întreprinderii publice Termica Distribuţie SRL Năvodari.

Despre vrăjeala de concurs de la Termica am scris deja în prea multe rânduri, ca să mai reulăm intergal povestea în materialul de faţă. Însă tot trebuie să amintim că, după înlăturarea directorului Alexandru Manu, cel care ţinuse întreprinderea cu rezultate remarcabile şi cu bilanţuri eminamente pozitive, fostul primar al oraşului (care-şi consolidase imaginea, tocmai pe munca lui Manu), actualul puşcăriaş Nicolae Matei, a fost obligat să angajeze o firmă de resurse umane cu menirea să organizeze un concurs în vederea alegerii administratorilor tehnocraţi, corporatişti şi cu ani grei de experienţă în funcţii de conducere. În locul specialiştilor de nivel european, firma adusă de Matei l-a selectat ca director general la Termica tocmai pe finul lui Matei, numitul Liviu Marian Stan, fost poliţist cu o prestaţie mediocră, ajuns să fabrice mai toate elementele de tâmplărie ale şcolilor din oraş, mulgând anterior, pe numele socrului său, sume colosale chiar de la Termica (detalii într-un material viitor). Aceeaşi comisie a selectat-o ca preşedinte al Consiliului de Administraţie pe Luiza David, o fătucă de 25 de ani, care abia terminase o facultate la universitatea de mare prestigiu Andrei Şaguna din Constanţa şi lucrase anterior înscăunării la o pensiune din zona turistică a oraşului.

Consiliul-Termica

Apoi, în consiliul de Administraţie a mai fost trimis şi Adrian Mihăilă – un tip atât de bun la afaceri încât îşi adusese firmele în executarea silită. Singura experienţă relevantă a lui Mihăilă fusese aceea de militant în campania electorală a lui Matei, în care a defilat cu toată familia sa. Urma în demnitate Simona Muscari, o expertă contabilă, singura care îndeplinea cerinţele funcţiei, şi încă un ultim specialist, tehnocratul de talie europeană… de la coada vacii, nea Costică Jurubiţă, lăptarul din poză. Dar ce îl recomanda pe lăptar să acceadă în consiliul de administraţie al întreprinderii care produce agentul termic în Năvodari, care asfaltează străzile şi amenajează parcurile? De bunăseamă, nu experienţa de la coada vacii. Întâmplarea face că fiul lăptarului este căsătorit cu o doamnă judecătoare de la Judecătoria Constanţa, Alina- Gabriela Jurubiţă, care este chiar vicepreşedintele acestei instanţe. Oare acesta să fie motivul?

La mulgătorie n-au mai rămas nici bani de tombole

Advertisement

Cert este faptul că, sub noul Consiliu de Administraţie, Termica a devenit o mulgătorie în toată regula. Căci principala preocupare a corporatiştilor care au ajuns să o conducă a fost aceea de a cumpăra maşini, telefoane, excursii în Deltă, petreceri foarte scumpe la restaurantul Modern, pungi de cadouri pentru consilierii locali şi alte drăcii la fel de utile obiectului de activitate. Consumurile de combustibili au crescut şi ele de se minunează şi GPS-urile montate pe maşini. La fel şi schema de personal (că prea şomau nişte rude), dar mai ales datoriile neachitate în termen către bugetul de stat şi furnizori. Dar cât lapte să mai curgă din uger, când mulgi şi tot mulgi? Că nu prea mai curge nimic, nemaifiind de unde, se vede şi din faptul că tombolele tradiţionale organizate de Termica, în vederea acordării scutirilor de plată la întreţinere, au fost anulate. Câştigătorii ieşiţi din urne au rămas cu tichetele, că-n rest n-au câştigat nimic.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions