Conecteaza-te cu noi
SEAS

Exclusiv

Liviu Stan a adus Termica Năvodari în stare de insolvenţă. Cifrele au fost ascunse în campania electorală

Published

on

Consilierii din Năvodari sunt chemaţi mâine să aprobe situaţiile financiare dezastruoase de la Termica Distribuţie şi un raport de audit încheiat cu REZERVE, cu o întârziere semnificativă faţă de momentul la care acestea trebuiau depuse la Fisc. Bilanţul şi raportul nu au fost supuse spre aprobarea vechiului Consiliu Local, pentru a se atenua unda de şoc în campania electorală a dezastrului comis de Liviu Stan, cel care a fost uns la mijlocul anului trecut să administreze întreprinderea publică, dedându-se cu o nonşalanţă greu de egalat la cheltuieli de-a dreptul iresponsabile pentru huzurul găştii sale, cum ar fi: achiziţia unui autoturism de teren, motorină ca la balamuc, chermeze, publicitate inutilă, telefoane mobile Iphone 6 şi sejururi în Delta Dunării, motivate chipurile de o adunare a Asociaţiei Oraşelor (dar de când participă întreprinderile publice la astfel de întâlniri?).

Acum, că a trecut campania electorală, rapoartele ajung în plenul Consiliului Local Năvodari. Cifrele arată fără dubiu că societatea este în stare de insolvenţă, stare care trebuia raportată Tribunalul Constanţa într-un termen care a depăşit deja şase luni. Practic, depăşirea termenului în cauză privează societatea de posibilitatea de mai propune un plan de redresare, în contextul în care capitalurile ei, întotdeauna pe plus, au ajuns acum la un minus incredibil, de  – 1.535.707 lei. Datoriile Termica Năvodari SA ajung la 3.095.242 de lei, în condiţiile în care societatea abia mai are de încasat de la clienţii ei anemica sumă de 441.297 de lei.

Auditorul independent care a certificat cifrele CU REZERVE a constatat că a fost depăşit cu brio bugetul de venituri şi cheltuieli al întreprinderii publice, fără nicio aprobare. De asemenea, mai arată că s-au efectuat cheltuieli majore de protocol şi publicitate. Rămâne de văzut dacă aleşii locali din Năvodari vor aproba fără rezerve auditul încheiat… cu rezerve.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions