Connect with us

Administratie

Mangalia turistică: Nici o vară fără… șerpi

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

An de an, municipiul Mangalia și stațiunile din sudul litotalului, care sunt din punct de vedere administrativ în grija primarului ales, Cristian Radu, devin pericol public și nu atracții pentru turiștii care își doresc vacanță la malul Mării Negre în România.

În urmă cu doi ani, Ordinea.ro vă arăta cum șerpii invadau stațiunea din sudul litoralului românesc și puneau în pericol viețile locuitorilor, dar și pe cele ale turiștilor.

Vă amintim acum modul în care Mangalia își întâmpina turiștii în sezonul estival 2017:

Mangalia, pericol public! Șerpii au invadat stațiunea din sudul litoralului românesc și pun în pericol viețile locuitorilor și pe cele ale turiștilor. Vezi imagini!

Anul trecut, aceeași situația. Municipiul Mangalia, dar și stațiunile au fost scoate de sub bălării de echipele firmei de salubrizare. Polaris M Holding a tuns iarba și a curățat iarba chiar și de la intrarea în municipiul Mangalia, unde aproape că nu se mai vedea indicatorul cu numele localității.

Iată dovada:

Polaris M Holding scoate Mangalia din bălării. Vezi galerie foto!

Anul acesta nu este cu nimic diferit. Șerpii au ieșit la soare, în plină zi, pe străzile din municipiu. Ieri, un locuitor din Mangalia a postat pe Facebook imaginile. Iarba este periculos de mare în zona Paradiso din Mangalia, iar șerpii se plimbă nestingheriți pe trotuare.

Vă prezentăm imaginile:

În tot acest timp, edilul din Mangalia a defilat printre locuitori, dar și printre turiști fix ca pe podiumul de modă. Ordinea.ro a relatat și acest aspect și vă arătăm imaginile din nou.

(foto) Primarul Mangaliei, apariții de podium de modă la fiecare acțiune. Cum arată orașul în mandatele sale

În loc de concluzii…

Un cunoscut om din turism îl face mitocan pe primarul din Mangalia. “Olimpul este o dramă!”

 

 

Comments

comments

Administratie

Constanța. Cireașa de pe tortul sfârșitului de an: Făgădău cumpără telefoane mobile și tablete pentru angajații Primăriei

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pentru că tot suntem în perioada Sărbătorilor, când Moșu’ vine încărcat cu sacul, Primăria Constanța iese la cumpărat de telefoane, tablete și baterii externe. Conform unui anunț postat pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța, administrația a pregătit un buget de 35.659,95 de lei, fără TVA, peste 42.000 de lei cu TVA, pentru achiziționarea a 13 telefoane mobile, 12 tablete și 12 baterii externe

„Condiții participare Cu respectarea prezentului anunț, a detaliilor tehnice și a caracteristicilor produselor:

13 bucăți telefoane mobile:

– android 9;

– 4 GB RAM;

– 128 GB memorie internă

– cameră foto rezoluție minim 18 Mp;

– interfață Bluethooth;

– conexiune date mobile;

– GPS;

– dual sim;

– frecvență rețea 4G;

– procesor octa-core;

– culoare negru;

– capacitate baterie minim 4000 mAh.

12 bucăți tablete:

– diagonală ecran de minim 10″;

– procesor octa-core;

– recptor de poziționare integrat, minim GPS;

– minim 4 GB RAM;

– memorie internă minim 32 GB;

– conectivitate Wi-Fi și 4 G (posibilitate de a folosi cartele pentru a avea internet pe teren);

– baterie cu capacitate cât mai mare.

12 bucăți baterii, externe:

– compatibile cu tabletele ofertate (din punct de vedere al utilizării în teren pt. folosirea suplimentară în caz de necesitate);

– minim 20.000 mAh;

– să se poată încărca la o intesitate de minim 2A (doi amperi).

– perioada de valabilitate a ofertei 60 zile.

Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului – prețul cel mai scăzut. Termen limită primire oferte 16-12-2019 ora 23:59“, se arată în anunțul Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Traficul în intersecția bulevardul Ferdinand cu strada Mihai Viteazul, dat peste cap. Vezi când!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Atenție, șoferi! Semafoarele de la intersecția bulevardului Ferdinand cu strada Mihai Viteazul nu vor funcționa vineri, 13 decembrie. Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, a demarat operațiunea de înlocuire a corpurilor de semafor și a stâlpilor de susținere situați la intersecția bulevardului Ferdinand cu strada Mihai Viteazul. Lucrările de conectare a echipamentelor de dirijare a traficului la rețeaua de energie electrică se vor desfășura vineri, 13 decembrie, motiv pentru care semafoarele nu vor funcționa, începând cu ora 08:00. De asemenea, stâlpii vechi de beton vor fi demontați. Pentru a evita crearea de ambuteiaje, un echipaj al Poliției Rutiere va fi prezent în zonă pentru a dirija circulația.

„Facem apel către participanții la trafic să manifeste atenție sporită și să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia indicatoarelor rutiere.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, premiu pentru “Excelență în Educație”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a primit luni seară premiul pentru Excelența în Educație în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, alături de Focșani, Lugoj, Vatra Dornei și primăria Sector 2 din București.

Gala AMR, aflată anul acesta la a III-a ediţie, se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedintelui României.

Amintim că primarul municipiului Constanța a primit, în 2018, premiul pentru promovare culturală, turistică și sprotivă, îm cadrul aceluiași eveniment.

(video) Constanța, premiu pentru… excelență în turism, cultură și sport. Făgădău: “Orașul nostru merită”

Gala AMR premiază excelența în diverse domenii importante pentru administrația publică locală: Educație, Sănătate și Asistență socială, Transport public și mobilitate, Protecția mediului și gestionarea eficientă a deșeurilor, Regenerarea urbană a spațiilor publice,  Promovarea culturală, turistică și sportivă, Eficiență energetică, Digitalizare / Smart City, Guvernarea locală participativă și Promovarea și susținerea antreprenoriatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: