Connect with us

Actual

Maricel Cîrjaliu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul Golful Pescarilor

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, pe baza unui rechizitoriu întocmit de DNA Constanța. Dosarul penal a fost înregistrat ieri pe rolul Tribunalului Constanța, sub numărul 3030/118/2020. Alături de Cîrjaliu, a fost trimisă în judecată și Ancuța Calust (fostă Mihail), care ocupa funcția de secretar al comunei Agigea. Faptele reținute în sarcina celor doi sunt de abuz în serviciu, conform articolului 132 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Societatea piscicolă Sarda Fish SRL Agigea s-a constituit parte civilă în dosar.

Potrivit informațiilor noastre, primarul și secretarul comunei Agigea sunt acuzați de abuz în serviciu cu privire la înscrierea frauduloasă a terenurilor din zona Golful Pescarilor în inventarul bunurilor private ale comunei Agigea. Această procedură a fost urmată de vânzarea unui lot de teren de pe malul mării către finul de cununie al fratelui primarului Cîrjaliu. Înstrăinarea bunului s-a făcut la un preț subevaluat și fără aprobarea Consiliului Local Agigea. Anterior, terenul era afectat funcționării pescăriei Sarda Fish, fiind ocupat de vinciuri și utilizând pentru acostarea bărcilor pescărești. Vinciurile au fost distruse de Primăria Agigea sau de societatea care a cumpărat terenul. Ulterior, societatea cumpărătoare a ridicat cunoscutul restaurant Golful Pescarilor pe terenul obținut în urma serialului de abuzuri. La momentul de față, în societate este asociat și ginerele primarului Maricel Cîrjaliu.

Ordinea.ro a publicat de-a lungul timpului investigații la cheie despre acest subiect. Vă invităm să le citiți dând click pe următoarele linkuri:

Cum a ”naționalizat” Primăria Agigea terenurile din Golful Pescarilor

Cum l-a împroprietărit primarul din Agigea pe un ”nepot duhovnicesc” cu un teren pe malul mării

Cum a ajuns un dig de apărare costieră în proprietatea afaceriștilor de la Golful Pescarilor

Golful Pescarilor – moșia lui Maricel Cîrjaliu. Afacerea este supravegheată de ginere

Ginerele primarului PSD-ist din Agigea a cumpărat 10% din Golful Pescarilor cu 100 de lei

Comments

comments

Actual

Viitorul și Farul au fuzionat. Angajamentul va fi prezentat luni, 21 iunie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea echipei de fotbal FC Viitorul a anunțat că ajuns la o înțelegere cu Farul Constanța pentru fuziunea celor două. Clubul din Liga 1, format în urma angajamentului dintre Gică Hagi și Ciprian Marica, va fi prezentat oficial luni, 21 iunie, în cadrul unui eveniment special. Viitorul Constanța a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă.

„Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean – Împreună suntem mai puternici – prin care ne dorim să fim cei mai buni!

Luni, 21 iunie, de la ora 12.00, la Sala Viena (zona SPA) de la Hotelul Iaki din Constanța, vom organiza o conferință de presă la care vor participa, alături de toți cei implicați în acest proiect, numeroase legende ale fotbalului constănțean precum și reprezentanți ai suporterilor noștri.

Pornind de la tradiția fotbalului de la malul mării, vom îmbina trecutul cu prezentul pentru a construi viitorul și a duce această iubire a tuturor suporterilor constănțeni la nivelul pe care cu toții îl dorim”, se arată în comunicat.

Noua echipă din Liga 1 se va numi Farul Constanța, a anunțat Gică Popescu.

Sursa: b1.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus, epuizat în 2 luni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că va suplimenta suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus. Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător. În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a fost scos inconștient din mare, în 2 Mai. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 17 iunie, un bărbat a fost scos inconștient din mare, în stațiunea 2 Mai, lângă Micul Golf.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de salvare, respectiv elicopterul SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanță, precum și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

La ora actuală se efectuează protocol de resuscitare.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost declarat decedat. Avea 62 de ani și era turist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: