Energie&Mediu

Ministrul Energiei, făcut praf de un parlamentar PNL: “Lăsați politizările din companii, OIL Terminal are profit cât două indemnizații din CA”

mai 14, 2018 Mihaela Tîrpan

Anton Anton, ministrul Energiei, a fost atacat dur, astazi, in plenul Parlamentului de către parlamentarul liberal Virgil Popescu, vicepreședintele Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputaților.

In discursul sau, Popescu a adus in discuție lipsa de transparentă din cadrul Ministerului Energiei, dar si modul de abordare al ministrului vizavi de activitatea si strategia privind companiilor aflate in subordine.

“Ne-ati spus la investirea dvs de strategia energetică. Nu am vazut nimic; daca pana acum ati transmis ca vechiul guvern nu a facut bine, dvs. veti face. Ne-ati mai spus atunci ca ca veti pune la punct strategia naționala, ca avem resurse energetice si e bine sa le conservam. (…) Evitați, inclusiv astazi, sa discutați de la tribuna Parlamentului, despre cea mai mare investiție din Marea Neagra. La Comisie sta legea Off shore. Ne-ati trimis o adresa prin care mitraliați proiectul de lege propus de vechiul guvern si colegul dvs. Toma Petcu. Spuneti ca exista anumite articole de neconstituționalitate. Oare, nu mai vreti exploatările din Marea Neagra, doriți dependentă de gazul rusesc? As dori si cer, in numele grupului PNL sa exprimați punctul de vedere despre aceasta situatie. Ministerul nu se poate conduce in tăcere! Cred ca este momentul sa ieșiți si sa spuneti ce vreti sa faceti in Ministerul Energiei si sa lăsați politizarile din companiei. Va dau un exemplu: OIL Terminal are un profit cat doua indemnizații din Consiliul de Administrație, adica 17.000 de lei. Acolo era un domn care mi-a atras atenția ca era in grupul de table de la Constanta”, a spus liderul liberalilor din Camera Deputaților in plenul Parlamentului.

Vedeti in video ce spune Virgil Popescu despre declarațiile ministrului Anton privind discutiile din… lift cu investitorii de la Cernavoda.

Declaratie Virgil Popescu-14 mai 2018

Virgil Popescu, deputat PNL: Domnule ministru al Energiei, Anton Anton, de ce evitați să vorbiți despre cea mai mare investiție din Marea Neagră, despre gazele din Marea Neagră! Oare nu mai doriți să ne exploatăm resursele? Doriți dependență de gazul rusesc, domnule ministru?! Este nevoie de clarificări, România are nevoie să-și folosească toate resursele pentru a fi independentă din punct de vedere energetic!

Publicată de Grupul Parlamentar PNL – Camera Deputaților pe 14 Mai 2018

Cititi si:

OIL Terminal, cifre de toată jena înregistrate în primul trimestru al lui 2018

 

Comments

comments