Conecteaza-te cu noi

Politica

Murad s-a dat de gol că vrea să pună mâna pe Mangalia. Candidatura lui Tănase, anunțată în bășcălie

Published

on

Murad si Tanase AUR Mangalia

AUR joacă pe față alba-neagra cu propunerea de candidat pentru Primăria Mangalia. În urmă cu o săptămână, pe scena Casei de Cultură din Constanța, în prezența președintelui executiv George Simion, formațiunea și-a prezentat candidații din tot județul, anunțându-l pe Leonard Tănase pentru Primăria Mangalia (vezi AICI). Ceea ce părea solemn și definitiv a început să se spulbere de ieri, când liderii zonali ai AUR , i-am numit aici pe Mohammad Murad și Daniel Moraru, au organizat o conferință de presă la Constanța (vezi AICI), în care ”s-au turnat” că desemnarea lui Tănase drept candidat a fost provizorie, de circumstanță.

”Mangalia este un oraș care ar trebui să beneficieze de o strategie turistică. Nu avem pe nimeni în partid și nici în județ care să aibă o strategie turistică mai bună decât Mohammad Murad. Și atunci e clar că (Murad – n.r.) are o strategie pentru Mangalia. Încă așteptăm niște mișcări în orașul Mangalia vizavi de candidați, și aici mă refer la candidatul PSD-ului” – a declarat Daniel Moraru, deschizând practic o fereastră de oportunitate pentru revocarea candidaturii lui Tănase și promovarea lui Murad.

La rândul său, Murad a comentat câte ceva despre situația incertă de la Mangalia, în privința confruntării posibile dintre Cristian Radu (PNL) și primarul din Limanu, Daniel Georgescu (PSD). Nu reproducem aici vreun citat din zicerile lui Murad, pentru că fluxul său verbal este confuz și incontinent.  Însă, în esență, acesta lasă să se înțeleagă că nu ar dori atât de mult să candideze la Consiliul Județean Constanța, așa cum a fost lansat pe scena din Constanța de George Simion, cât ar dori la Mangalia, după ce se va limpezi situația din PSD. Din această perspectivă, și lansarea sa la Consiliul Județean pare o bășcălie.

Deocamdată, PSD Mangalia nu și-a desemnat un candidat, însă președintele filialei, Neculai Tănasă (Tase – cum l-a numit familiar Murad în conferința de presă de la AUR) a declarat presei că există două opțiuni: Daniel Georgescu, primarul PSD din Limanu, și Paul Foleanu, consilier local din partea PSD Mangalia. Cele două nume au fost măsurate într-un sondaj, însă rezultatele acestuia nu au fost făcute publice.

Advertisement
Maria Zaharia AUR si Daniel Georgescu PSD proprietate comuna

În stânga: Maria Zaharia, candidat AUR și totodată co-prorietară de teren cu primarul PSD-ist al localității. În dreapta: Felix Stroe, șeful PSD, Daniel Georgescu, primarul din Limanu, și Neculai Tănasă, șeful PSD Mangalia.  În facsimil: extras din declarația de avere a primarului din Limanu.

Coroborând informațiile, rezultă că Murad așteaptă să afle cine va fi candidatul PSD, Georgescu sau Foleanu, pentru a se decide dacă va intra el însuși în competiția electorală de la Mangalia.

Nu e greu de intuit că afaceristul își dorește controlul asupra sudului litoralului, fie printr-o candidatură directă la Primărie, fie sprijinind un candidat de la PSD, probabil în schimbul unei atitudini mai prietenoase pe viitor, pentru planurile sale de afaceri.

Voci din presă au susținut că între Murad și Georgescu de la Limanu ar exista legături foarte strânse. O primă dovadă ar fi faptul că AUR a lansat-o drept candidată la Primăria Limanu pe Maria Zaharia, o doamnă care face afaceri imobiliare cu primarul PSD-ist al localității. Zaharia și Georgescu dețin împreună un teren intravilan, iar acest fapt este menționat chiar în declarația de avere a primarului din Limanu. O altă dovadă ar fi aceea că Murad ar fi licitat concesiunea unei plaje din Vama Veche  în anii trecuți, la intersecție cu interesele neoficiale ale primarului (sursa AICI). Nu în ultimul rând, Murad îl pomenește pe primar drept Dan, iar nu Daniel, trădând și în această privință o oarecare familiaritate. Oricum ar fi, nici Murad, nici Georgescu nu au comentat pe tema acestor speculații, preferând ca subiectul să nu fie lămurit.

Despre interesele lui Murad la Mangalia am scris pe larg AICI. În esență, acesta deține, prin firmele sale, suprafețe de teren împădurite în stațiunile administrate de Primăria Mangalia, pe care nu le poate utiliza deocamdată din cauza PUG-ului adoptat de administrația locală.

Leonard Tanase si Mohammad Murad lansare aprilie Constanta

Momentul ”solemn” al lansării lui Tănase pentru Primăria Mangalia și lui Murad pentru Consiliul Județean.

Trebuie să mai spunem câteva cuvinte despre Leonard Tănase, cel anunțat solemn drept candidat, dar care ar putea fi mazilit din această postură, așa cum au dat de înțeles Moraru și Murad la ultima conferință AUR. Tănase este un politician experimentat. A fost consilier local și județean. A trecut prin mai multe partide. Într-o etapă a evoluției sale politice, a fost apropiat de primarul Cristian Radu, însă ulterior a devenit un opozant înfocat. De asemenea, s-a aflat în ultima perioadă în siajul fostului primar Zanfir Iorguș, cel care, la alegerile locale din 2020, s-a retras din competiția pentru funcția de primar al Mangaliei, cedându-și electoratul către Mohammad Murad.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions