Politica Slide

Palaz îi cere primarului din Tuzla să facă publice numele celor care au fost la cursuri în Dubai

mart. 12, 2018 Mihaela Tîrpan

În cursul zilei de azi, 12.03.2018, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a solicitat primarului comunei Tuzla, Reșit Taner, să comunice numele participanților la cursurile desfășurate în Franța și Emiratele Arabe în perioada 2015-2016, precum și bugetul cheltuit în această activitate.

Potrivit Raportului Curții de Conturi, rezultatul acțiunii de audit desfășurate la Unitatea Administrativ Teritorială a comunei Tuzla asupra contului anual de execuție bugetară pe anul 2016, s-a constatat angajarea și plata unor cheltuieli nelegale cu deplasări în Franța și în Emiratele Arabe Unite, efectuate în perioada 2015-2016, cursurile în cauză nefigurând în programul de pregătire profesională a funcționarilor publici din cadrul aparatului primarului comunei Tuzla și nefiind legate de activitatea Primăriei.

Claudiu Palaz: Solicit edilului Primăriei Tuzla să pună la dispoziție informații cu privire la participanții și cheltuielile aferente cursurilor desfășurate în Franța și Emiratele Arabe, în condițiile în care aceste cursuri nu figurau în programul de pregătire profesională a funcționarilor publici. Este de datoria  lui să dea dovadă de corectitudine și transparență și să înlăture orice suspiciune de fraudă care tronează asupra sa”.

Amintim că “Ordinea.ro” a dezvăluit informații cu privire la… cursurile din Dubai ale funcționarilor din Tuzla, printre aceștia și fostul primar, Constantin Micu. De altfel, Micu a și recunoscut pentru ziarul nostru că a fost la cursuri în Dubai, iar aleșii locali au votat pentru această deplasare.

Citiți și:

EXCLUSIV! Șmecherii din Primăria Tuzla s-au „școlit” în Dubai pe bani publici. DNA a deschis dosar penal!

De asemenea, de importanță majoră este și declarația fostului primar Micu.

Micu de la Tuzla este verificat pentru „cursurile de formare profesională a adulților” efectuate în Dubai

 

Comments

comments