Connect with us

Societate

Papa Francisc vine în România! Vezi când

Maria Ionescu

Publicat

la

Papa Francisc va face o călătorie apostolică în România la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, a anunţat vineri Vaticanul, citat de Vatican News.

Vizita a fost anunţată şi de Administraţia Prezidenţială. ”Primind invitaţia preşedintelui României, a autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai-2 iunie 2019”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale difuzat vineri.

Potrivit sursei citate, cu această ocazie, Papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Vatican News a relatat că vizita Papei Francisc are loc la invitaţiile primite din partea Preşedinţiei, Guvernului şi a Conferinţei episcopilor din România. Anunţul a fost difuzat vineri de directorul interimar al Sălii de Presă de la Vatican, dr. Alessandro Gisotti.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Intrăm în normalitate. Ce spune Ministrul Economiei despre deschiderea mall-urilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat când este posibil să se deschidă mall-urile. El a spus că, în cursul zilei de azi, cu începere de la ora 15.00, va avea o întâlnire cu reprezentanţii marilor magazine. Virgil Popescu a precizat că, dacă totul decurge normal, acestea se vor putea deschide în data de 15 iunie.

„Mâine, la ora 15:00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Foto: Facebook Virgil Popescu

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Ni-Ni şi Chan-Chan sunt de 10 ani în Constanţa. Vezi cum au fost sărbătoriţi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe 29 mai s-au împlinit 10 ani de când Ni-Ni şi Chan-Chan au ajuns de la Aquarium Beijing la Delfinariu Constanța. Ieri, 1 iunie, s-au împlinit 10 ani de la prima lor demonstrație în fața publicului.

Cu acest prilej, conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii le-a oferit celor doi delfini un tort.

“LA MULTI ANI! Vă iubim și vă suntem alături!”, au transmis reprezentanţii Delfinariului.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Copiii din Corbu au primit daruri din partea militarilor de la Capu Midia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” și-au propus și au reușit să le facă o surpriză frumoasă copiilor și adolescenților din localitatea Corbu, cu ocazia zilei de 1 iunie.

Sunt copii care provin din familii cu venituri modeste și care au primit cu emoție și bucurie darurile oferite de militari. Este vorba de rucsacuri, jocuri de dezvoltare a minții, echipamente sportive, articole pentru școală, jucării cu tematică militară, dulciuri și băuturi răcoritoare.

“Prin această acțiune, militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană doresc să ofere sprijin comunității locale și să îi stimuleze pe copiii mai mici sau mai mari să învețe, să facă sport, să își formeze un stil de viață sănătos și, de ce nu, să se gândească în viitor la o carieră militară.”, a precizat lt. Anca Medrea, ofițer cu informarea și relațiile publice al C.N.I.Ap.AA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: