Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Primăria Constanța ”cumpără” șoferi pentru mașinile luate în leasing

Published

on

Primăria Constanța a lansat o licitație publică deschisă în scopul atribuirii unui acord-cadru pe patru ani cu obiectul ”asigurare personal necesar transportului angajaților din direcțiile Primăriei  în vederea rezolvării problemelor cetățenilor”. Anunțul de participare a fost publicat ieri în SICAP. Potrivit acestuia, valoarea estimativă a acordului cadru este de 3.230.820,70 de lei plus TVA. Firma care va câștiga licitația va trebui să pună la dispoziția Primăriei un număr de 12 șoferi și un coordonator de transport. Aceștia se vor afla la dispoziția autorității locale 8 ore pe zi, de luni până vineri, respectiv 40 de ore pe săptămână. Acordul-cadrul prevede și posibilitatea efectuării de ore suplimentare, în cazul unor deplasări necesare în afara programului de lucru. Asigurarea de personal se face pentru un număr de 41 de mașini ale Primăriei Constanța. Tot Primăria va asigura și carburanții necesari deplasărilor, însă de alimentarea propriu-zisă de la pompă, de îngrijirea mașinilor și de întocmirea foilor de parcurs se va ocupa firma care va asigura șoferii. Evident că șoferii vor avea, obligatoriu, o costumație adecvată, așa cum se arată în documentația licitației. 

În interiorul acordului-cadru, se vor încheia contracte subsecvente anuale, de la o valoare minimă estimată de 322.370,45 de lei plus TVA pe an, până la o valoare maximă estimată de 807.705,17 lei plus TVA pe an. Ofertele prezentate în licitație trebuie menținute pe o durată de 8 luni, valorile putând fi ajustate ulterior în funcție de evoluția prețurilor.

Trebuie să mai spunem că Primăria Constanța a semnat recent un contract cu Center Tea&Co SRL din județul Prahova. Această firmă va livra municipalității 35 de autoturisme noi, în sistem de leasing operațional pe patru ani, pentru suma de 2.863.620 de lei plus TVA. Vorbim de 7 autoturisme electrice și de 28 de autoturisme clasice, din care trei neechipate. Contractul de leasing a fost semnat pe 25 februarie 2022, iar anunțul de atribuire a fost urcat în SICAP pe 5 martie 2022.  Cel mai probabil, cumpărarea serviciilor de asigurare de personal are legătură cu exploatarea acestor mașini noi. De asemenea, este de așteptat ca problemele cetățenilor să fie rezolvate mai eficient, în urma acestor achiziții. 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions