Connect with us

Exclusiv

Primăria Mangalia a scos în stradă o familie cu 5 copii. Încuviințarea executării s-a dat în contradictoriu cu o moartă

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

O familie cu 5 copii din Mangalia a fost astăzi evacuată dintr-o locuință socială la cererea Primăriei. Acțiunea a fost coordonată de un executor judecătoresc și a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei. Oamenii legii au fost dotați cu câini de intervenție, potrivit procedurilor specifice. În mod paradoxal, titlul pus în executare silită este o hotărâre judecătorească pronunțată în contradictoriu cu o persoană decedată. Persoanele vii care locuiau în imobil au înmânat executorului și reprezentantei Primăriei două certificate de grefă emise de Judecătoria Mangalia, din care unul atesta că s-a depus contestație la executare și cerere de suspendare a executării silite. Cu aroganța specifică, autoritățile nu au ținut cont și au continuat procedura de evacuare împotriva unor oameni simpli, dar cât se poate de vii, față de care nici nu dețineau un titlu executoriu.

Bărbatul are un loc stabil de muncă de 16 ani, iar copiii sunt premianți la școală

Drama familiei lui Memet Aniș a început pe 27 aprilie 2018, atunci când mama sa a decedat, după o lungă perioadă de suferință. Bătrâna fusese titulară în contractul de închiriere a unei locuințe sociale din mărginimea cartierului Coloniști, pe strada George Enescu. Însă pe contract se menționa și dreptul de a locui al fiului. Memet Aniș are un serviciu stabil, la salubrizare, acolo unde lucrează de peste 16 ani. De asemenea, partenera sa de viață lucrează în turismul estival, având cursuri de calificare în acest sens. Trei din cei cinci copii ai lor merg la școală, au rezultate foarte bune și primesc burse de studiu. Copilul cel mare a împlinit 18 ani, iar cel mic abia are doi ani și șapte luni.

A dat în judecată Primăria. Jupânii s-au șucărit și au deschis un proces de evacuare

După decesul bătrânei, Memet Aniș a mers la Primărie pentru a cere să devină titular în contractul de închiriere. Acesta declară pentru Ordinea.Ro că funcționarii i-au spus că mama sa a rămas cu o datorie de 9.000 de lei și că nu se poate face nimic până nu se achită această sumă. Din verificările noastre, există pe portalul instanțelor de judecată un proces de evacuare (dosarul 4108/254/2016 al Judecătoriei Mangalia) deschis de Serviciul Public de Asistență Socială, care între timp a fost desființat, împotriva bătrânei, în timpul vieții acesteia. Instanța a reținut existența unui debit principal de 1.089,12 lei, plus penalități de aceeași valoare. Totalul datoriei reținute de instanță: 2.178,24 de lei. Bătrâna nu a făcut apel, mai ales că suferea de cancer și nu s-a putut prezenta la proces.

”Am făcut un efort și am început să plătesc mai mulți bani din datoria de 9.000 de lei. După calculele mele, am redus datoria la 2.000 de lei. Dar de la Primărie, de la Taxe, mi-au spus că am și alte penalități de 17.000 de lei. Am cerut explicații și chestia asta i-a supărat așa de tare că nu au mai vrut să încaseze bani de la mine.” – declară Memet Șanie. Bărbatul spune că a fost în audiență la primarul Cristian Radu, care i-a promis că se va găsi o soluție. De asemenea, a semnalat cazul său unor consilieri locali, care au ridicat problema în ședințele acestui for. Pe 19 septembrie 2018, el a deschis un proces împotriva Municipiului Mangalia (dosarul 4433/254/2018 al Judecătoriei Mangalia), cerând obligarea autorității publice să-l titularizeze în contractul de închiriere, în locul defunctei.

Moarta a pierdut procesul, pentru că nu s-a prezentat

La trei zile distanță, pe 21 septembrie 2018, un executor judecătoresc angajat de Primărie a cerut Judecătoriei încuviințarea executării silite a numitei Memet Sanie, care era decedată din 27 aprilie 2018. Desigur, moarta nu s-a putut prezenta în fața instanței. Dar nici Serviciul Public de Asistență Socială, care obținuse hotărârea de evacuare. După cum spuneam, acesta a fost desființat la inițiativa primarului Cristian Radu, astfel că nu mai există o persoană juridică purtând acest nume.

Fotografie de la acțiunile de demolare și evacuare, postată pe Facebook de primarul Mangaliei, Cristian Radu

 

 

Primăria n-a ținut cont de contestația la executare, în care se ceruse suspendarea procedurii

Memet Aniș spune că a primit, luna aceasta, o somație de evacuare, iar avocatul angajat a deschis un nou proces. Vorbim aici de dosarul 4985/254/2018, înregistrat la Judecătoria Mangalia pe 18 octombrie 2018. ”Am depus contestație la executare și cerere de suspendare a executării silite. Motivele contestației sunt în dosar și apreciez că sunt întemeiate. Încă nu s-a fixat un termen de judecată, dar clientul meu a obținut certificate de grefă, pe care le-a prezentat executorului și reprezentantei Primăriei Mangalia. Dumnealor nu au vrut să țină cont. Am sunat și eu la doamna executor, dar nu am găsit înțelegere” – a declarat pentru Ordinea.Ro avocatul familiei evacuate, Ursula Gheorghina.

Șefii de la Polaris au vrut să achite debitul pe loc, însă au fost refuzați

Acțiunea de evacuare a început, astăzi, de la ora 11. La fața locului, a fost prezent și consilierul local Ozghiun Menabit. Acesta a declarat pentru Ordinea.Ro că, la un moment dat, un reprezentant al firmei de salubrizare, în cadrul căreia este angajat Memet Aniș, a venit la fața locului declarând executorului și reprezentantei Primăriei că poate achita pe loc întregul debit al angajatului, pentru a se stinge executarea silită. Nici acesta nu a găsit niciun fel de înțelegere.

Ozghiun Menabit: Rolul primăriei nu este să stea la pândă ca să nenorocească oamenii

Prin urmare, mobilierul și lucrurile au fost scoase din imobil, în curtea interioară. Ușa de acces a fost sigilată. Cei 5 copii rămân să doarmă sub cerul liber. Reamintim că cel mai mic dintre ei are doi ani și șapte luni, iar alți trei, de vârstă școlară, doi băieți și o fată, au rezultate foarte bune la învățătură, beneficiind de burse de merit.

“O SĂ ÎI SPUN LUI DUMNEZEU!” – un copil aruncat în stradă. Este strigător la cer cum primăria a aruncat în stradă o familie cu 5 copii, când putea să rezolve problema foarte ușor. Rolul primăriei nu este să stea la pândă ca să nenorocească oamenii.” – a scris Menabit pe Facebook.

Mesajul lui Radu Cristian

De cealaltă parte, primarul Cristian Radu a postat la rândul său un mesaj pe Facebook:

”În cursul zilei de astăzi, Primăria a demolat încă o clădire insalubră, precum și mai multe anexe neautorizate, din zona Barăci, situată la marginea cartierului de case al orașului (”Coloniști”). Procedura de demolare a parcurs toate etapele legale, astfel că toți cei care au locuit în respectivele locuințe sociale au primit, anterior, somații de evacuare, în baza unor hotărâri judecătorești cu titlu executoriu. Cei care nu au eliberat locuințele, în urma somațiilor primite, au fost evacuați, înaintea acțiunilor de demolare, în prezența unui executor judecătoresc, a jandarmilor, Poliţiei Locale şi reprezentanţilor Primăriei. Procedura de evacuare a vizat cinci familii, care în ultimii ani au acumulat datorii foarte mari la utilităţi şi chirie sau locuiau fără forme legale. Alte patru familii au fost evacuate din locuințe situate pe strada George Enescu, de la Căminul CP5 şi din Olimp. După cum se cunoaște deja, aceste imobile au fost locuite de persoane fără adăpost sau forme legale, care, din păcate, au ales să comită tot felul de fărădelegi, în loc să meargă să muncească. De-a lungul timpului, am încercat să îi integrăm, să le găsim un serviciu, însă toate eforturile noastre au fost în zadar. Deseori, când le ofeream un loc de muncă, îl refuzau categoric, invocând tot felul de motive. În plus, nu au plătit niciodată o factură la utilități sau chirie. Totuși, printre acești indivizi, se află și cetățeni care muncesc și își duc copiii la școală. Aceștia vor fi mutați în alte imobile ale municipalității. Ceilalți să plece din orașul nostru, de unde au venit la începutul anilor 2000, când au fost amăgiți cu pomeni electorale. În baza hotărârilor CL, vom demola toate barăcile, vom elimina focarul de infecție, curățăm zona și o redăm locuitorilor orașului, prin construirea unor locuințe sociale, cu bani europeni. Vă voi ține la curent cu toate intervențiile din această zonă!

O seară frumoasă, tuturor!” – a scris primarul Cristian Radu.

Comments

comments

Exclusiv

(VIDEO) Scandal la Corsa. Angajați ai Primăriei Mangalia, denunțați la Poliție pentru distrugere și furt

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Mai mulți angajați ai Primăriei Mangalia, supravegheați chiar de șeful Poliției Locale, Mihai Angelescu, au tăiat împrejmuirea și bariera metalică de la parcarea hotelului Corsa din localitate. Acțiunea a avut loc vinerea trecută, înaintea minivacanței de Rusalii. Reprezentanții societății Eco Corsa SRL, care administrează parcarea, spun că acțiunea Primăriei Mangalia a fost abuzivă, deoarece autoritatea locală nu a prezentat un ordin de demolare, așa cum ar fi fost legal. Ca urmare, aceștia au solicitat intervenția Poliției Naționale, prin apel la 112, și au depus plângere penală pentru distrugere și furt calificat. După intervenția Poliției Naționale, acțiunea a fost suspendată, însă a fost reluată la scurt timp, până la tăierea tuturor stâlpilor împrejmuirii. Oamenii Primăriei au încărcat elementele metalice într-o camionetă, astfel acestea fiind evacuate din zonă. Până la finalul acțiunii, Primăria nu a comunicat un ordin de demolare către societate.

Primăria vrea să pună laba pe pământ, de doi ani de zile

De doi ani, Primăria Mangalia se chinuie să pună mâna pe parcarea Hotelului Corsa de pe faleza orașului. Terenul parcării aparține municipalității. Însă din 2005 face parte din contractul de asociere nr. 1710/28.04.2005 încheiat pe un termen de 23 de ani cu Eco Corsa SRL, societatea care deține hotelul Corsa. La debutul asocierii, Eco Corsa a obținut certificat de urbanism, autorizație de construire și proces-verbal de recepție finală, pentru amenajarea parcării. An de an, societatea a exploatat activul și a vărsat cota de profit stabilită prin contract. Însă în ultimii doi ani, Primăria a transmis societății mai multe notificări, în care a arătat că asocierea este neprofitabilă. Eco Corsa SRL a ripostat de fiecare dată, probând că s-a ținut o contabilitate separată pentru acest activ, că s-a realizat profit și că s-a vărsat la timp cota contractuală către bugetul local.

Rezilierea unilaterală, interzisă expres prin contract

Pe 11 iunie 2019, invocând aceleași argumente, Primăria a trimis o ultimă adresă, prin care a notificat denunțarea unilaterală a contractului de asociere din anul 2005 și a somat societatea să dezafecteze împrejmuirea în termen de 24 de ore. Rezilierea unilaterală era interzisă expres prin articolul 15 din contractul de asociere 1710/28.04.2005, care reprezintă ”legea părților”. ”Contractul nu poate fi denunțat unilateral. Se va acționa de comun acord sau prin instanță la eliberarea terenului de orice sarcini” – scria în contract. De asemenea, ”legea părților” mai stipula, la articolul 18, că ”orice neînțelegere decurgând din interpretarea și aplicarea prevederilor prezentului contract vor fi soluționate pe cale amiabilă, dar nu mai târziu de 30 de zile de la apariția lor. În cazul în care nu se ajunge la un acord pe cale amiabilă, neînțelegerile vor fi soluționate de către instanțele judecătorești competente.”.

În ziua în care a primit notificarea prin care era călcat în picioare contractul părților, Eco Corsa a deschis o acțiune în instanță, în care a cerut să i se constate drepturile. De asemenea, a obținut certificat de grefă și a transmis Primăriei aceste documente, cu specificarea că se opune rezilierii unilaterale a contractului.

Golănește, fără ordin de demolare

Societatea nu a mai primit niciun răspuns scris. În schimb, pe 14 iunie 2019, în debutul minivacanței de Rusalii, angajații Primăriei au descins cu flexuri, generator de curent electric și camionetă de transport la parcarea hotelului Corsa. Reprezentanții firmei au aflat de acțiune… după zgomot. Deși au solicitat un ordin de demolare sau orice alt document prin care a fost autorizată intervenția care se consuma sub ochii lor, nu au primit nimic. În aceste condiții, societatea a cerut intervenția Poliției Naționale, prin apel la 112. Mai mult, au depus plângere penală pentru distrugere și furt calificat. După intervenția Poliției Naționale, acțiunea a fost sistată pentru scurt timp, însă a fost apoi reluată până la dezafectarea integrală a împrejmuirii și a barierei de acces. Elementele metalice au fost încărcate de oamenii Primăriei într-o camionetă, fiind duse într-o locație necunoscută. Până la finalul acțiunii, societatea nu a primit ordinul de demolare, care este act administrativ și care, în mod obligatoriu, trebuia să cuprindă un termen de contestație. Neavând actul, Eco Corsa nu a avut ce să atace la instanță, ca să poată cere, în mod accesoriu, o ordonanță de sistare a acțiunii. În clipul atașat, puteți observa atitudinea uluitoare a agenților de la Poliția Națională, care, fiind vădit că se află în fața unei acțiuni abuzive, nu au mișcat un deget ca să sisteze faptele de natură penală. Mai mult, agentul Poliției Naționale a procedat la legitimarea unui singur participant la acțiunea abuzivă, doar ca urmare a protestelor administratorului Eco Corsa SRL, Liliana Becheru.

Protestul unui om de afaceri din Mangalia

”M-am nascut la malul mării și aici vreau să rămân. Trăiesc in Mangalia de jumătate de veac, îmi iubesc orașul și prin toată ființa mea trec valuri, brize și gustul sărat amărui al mării. Aici am mamă, frați, copii, aici am prieteni de-o viață. Cu cinste și îngăduință am respectat întotdeauna tot ce înseamnă autoritate, învățându-i pe copiii mei să cunoască legile și să le respecte. În activitatea pe care o desfășor am înțeles întotdeauna să-mi achit toate datoriile la timp, fără întârzieri, chiar dacă uneori nu am fost de acord cu modul de calcul. Am achitat în ultimii ani la bugetul de stat, personal, sau prin firmele pe care le administrez, bani cât pentru a construi o gradiniță sau o școală. 
Ca cetățean îmi aduc prinosul meu cum pot eu mai bine, conducând o asociație care a făcut mult bine cetățenilor orașului.
Astăzi am asistat și am fost parte a unui abuz și ale unor grave încălcări legale, făcute de Primărie care , fără să prezinte vreun act, fără să ne informeze în vreun fel, au purces la distrugerea unor bunuri personale. 
Pentru ce plătim taxele?
Și de ce să fim victimele abuzurilor doar pentru că… așa vrea primarul ( așa ni s-a spus)?
Până unde s-a ajuns?
În orașul Mangalia sunt doar 4 ( patru) investitori in turism născuți/ crescuți aici. De ce? Pentru că administrația nu numai că nu încurajează investitorii locali, ci face tot posibilul să-i extermine.
Vă informăm, domnule Primar, că dumneavoastră sunteți doar un administrator trecător al urbei, nu stăpânul ei.” – a scris Liliana Becheru, pe Facebook, în ziua demolării.

Modul operandi: demolarea de la Rusaliile din 2013

Trebuie să mai spunem că, în anul 2013, tot de Rusalii, Primăria Mangalia a procedat la demolarea a 30 de clădiri în Bazarul Prichindel din Neptun, fără a comunica societăților care dețineau construcțiile un ordin de demolare. Vedeți AICI un articol pe această temă. Se pare că demolarea de Rusalii este un modus operandi.

Am solicitat Primăriei Mangalia un punct de vedere față de cele întâmplate, solicitând ca acesta să ne fie furnizat până astăzi la ora 12. Autoritatea Locală nu a răspuns solicitării noastre, ignorând-o cu desăvârșire, așa cum a mai făcut în trecut de mai multe ori, chit că Legea 544/2001 nu este facultativă. Totuși, în situația în care Primăria Mangalia va trimite răspuns la întrebările noastre, îl vom publica aici de îndată.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Exclusiv

Păienjenișul de interese de la stârpirea țânțarilor din Năvodari

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

O firmă angajată de Primăria Năvodari, fără licitație publică, a început acțiunea de stârpire a țânțarilor din acest oraș. Contractul de dezinsecție terestră a fost semnat pe 28 mai 2019 și are o valoare de 134.264 de lei plus TVA. Potrivit anunțului urcat în SICAP de autoritatea contractantă, prețul corespunde unei cantități de 1.040 (o mie patruzeci) de hectare de teren. Suprafața efectivă pe care se va realiza combaterea cu substanțe toxice a faunei reziduale de țânțari, muște, căpușe, ploșnițe, păianjeni și alte artropode este de 65 de hectare. Însă stropirile se repetă 16 săptămâni la rând, până când suprafața totală prestată  va ajunge la 1.040 de hectare.

Acțiunea de stârpire a țânțarilor a început pe 10 iunie 2019. Mai jos vedeți două din fotografiile date publicității de Primăria Năvodari.

 

Societatea Partener Construct General SRL, chemată pe sprânceană să ucidă insectele timp de 16 săptămâni la rând, s-a lipit și de alte două contracte, tot fără licitație publică și tot la fel de avantajoase, cu Primăria din Năvodari. Primul dintre acestea a fost încheiat pe 15 mai 2019, la o valoare de 129.409 lei plus TVA. De acești bani, societatea trebuie să toaleteze 700 de arbori. Al doilea contract are ca obiect cosirea ierbii și a fost încheiat pe 30 mai 2019, la o valoare de 135.000 de lei plus TVA. Prețul corespunde unei cantități de 90 de hectare de iarbă. De fapt, este vorba de o suprafață de 45 de hectare, care va fi cosită de două ori în această vară. Vorbim aici de spațiile verzi adiacente bulevardului Mamaia Nord, spre Constanța și cele din zona bulevardului Năvodari, spre Lumina.

Valoarea cumulată a celor trei contracte atribuite fără licitație publică este de 398.673 de lei plus TVA.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Partener Construct General SRL este o societate înființată în  anul 2013. Aceasta funcționează la mansarda unei case de pe strada Muzicii din Năvodari și are ca obiect principal de activitate ”Lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat”. În anul 2017, firma a derulat afaceri de 6,7 milioane de lei, cu 76 de angajați. Datele financiare pentru anul 2018 nu sunt disponibile. Potrivit Registrului Comerțului, afacerea este deținută de Gabriela Ursu, de 32 de ani, și de Maria-Magdalena Bîlea, de 44 de ani.

Presa locală constănțeană a relatat că Partener Construct General SRL a derulat în anul 2017 un contract extrem de avantajos cu Uzina Teromoelectrică Midia SA Năvodari, cea care livrează agentul termic primar către Termica Distribuție SRL Năvodari, societatea Consiliului Local.

Tot din 2017 datează și un anunț al unui executor judecătoresc, prin care se aducea la cunoștința publicului faptul că Partener Construct General SRL a adjudecat imobilul de pe strada Muzicii nr. 63, Năvodari, în care societatea își avea deja sediul social, la mansardă. Clădirea fusese scoasă la vânzare de executorul judecătoresc la cererea Băncii Transilvania, care avea de recuperat o sumă importantă de bani de la proprietarul casei, Marian Găliceanu, și de la ruda acestuia, Manuel Găliceanu. În 2018, licitația pentru vânzarea imobilului a fost reluată, după ce executorul judecătoresc a constatat că Partener Construct General SRL a fost un fals adjudecatar. Intuim că firma s-a implicat pentru a amâna de fapt momentul înstrăinării imobilului către un terț, plătind doar taxa de participare și refuzând apoi să achite prețul licitat.

Marian Găliceanu, proprietarul casei în care funcționează firma care cosește iarba, tunde copacii și stârpește țânțarii din Năvodari, a fost reținut timp de 24 de ore de organele judiciare în septembrie 2013, alături de Vasile Alexandru Manu, fost director la Termica Distribuție Năvodari, într-un dosar de conflict de interese.

Parchetul Curții de Apel Constanța a comunicat atunci că a propus arestarea preventivă a lui Vasile Alexandru Manu pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese ”constând în aceea că în calitate de director la SC TERMICA DISTRIBUŢIE NĂVODARI SRL, persoana juridică la care asociat unic este oraşul Năvodari, a încheiat contracte cu SC CSI ENERGO ELECTRIC SRL, în perioada 2011 – 2013, prin care s-au realizat foloase materiale pentru ginere său Găliceanu Marian, administrator la societatea comercială beneficiară a contractelor încheiate”. Aceeași propunere de arestare preventivă a fost înaintată și pentru Marian Găliceanu, urmărit pentru complicitate la conflictul de interese. Instanța de judecată nu a încuviințat arestarea preventivă, însă a aprobat instituirea controlului judiciar în privința celor doi.

În comunicatul PCA Constanța se mai preciza că firma lui Găliceanu fusese implicată în lucrări de reamenajare a sensului giratoriu de la intersecția străzilor Albinelor și Constanței (în care se află grupul statuar al pescarului aruncând năvodul din mahună), dar și într-un contract care viza închirierea de utilaje și mijloace de transport către Termica Distribuție. În perioada 4 ianuarie 2012 – 17 iunie 2013, firma ginerelui a primit de la întreprinderea publică administrată de socru suma de 690.146,59 de lei.

Trebuie să mai spunem că Vasile Alexandru Manu este coinculpat alături de Nicolae Matei și de fosta judecătoare Corina Eugenia Jianu în dosarul retrocedărilor, fiind acuzat de încălcarea legii cu privire la finanțarea clubului de fotbal Săgeata Năvodari.

Comments

comments

Continuă să citești

Exclusiv

Vama Veche. Primăria Limanu a amplasat 12 chioșcuri, urâte ca naiba, pe buza plajei (VIDEO)

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Nu se mai termină chiloțăria de pe litoral. La Vama Veche, administrația locală a comunei Limanu a decis să amplaseze 12 chioșcuri, urâte ca naiba, pe strada Falezei, la limita plajei. Vorbim de cea mai bună zonă din Vama Veche, acolo unde există investiții private de sute de mii de euro în hoteluri, restaurante și terase. Antreprenorii locali își vor pierde vadul, în favoarea chioșcarilor. În clipul de mai jos puteți vedea momentul amplasării hidoșeniilor comerciale pe buza plajei din Vama Veche.

Inițiativa de a face loc unor chioșcuri în proximitatea celei mai frumoase plaje de pe litoralul românesc i-a aparținut primarului PSD-ist al comunei Limanu, Daniel Georgescu. Pe 8 august 2017, acesta a semnat în numele Primăriei Limanu un contract de furnizare produse, prin care a cumpărat 21 de chioșcuri din lemn pentru comerț stradal. Un an mai târziu, mai exact pe 15 mai 2018, Georgescu a venit în fața Consiliului Local Limanu cu un proiect de hotărâre referitor la aprobarea procedurii de închiriere a 17 chioșcuri situate în satul 2 Mai, pe strada Gheorghe Bunoiu și a patru chioșcuri situate în Vama Veche, pe strada Ion Creangă și strada Falezei.  În facsimil, puteți citi HCL 66/15.05.2018.

Download (PDF, 56KB)

Documentul de mai sus a fost postat pe site-ul Primăriei Limanu. Din nefericire, HCL-urile adoptate în 2019, nu au mai fost urcate pe site. Din acest motiv, nu știm dacă în anul curent s-a adoptat o hotărâre prin care s-a majorat numărul de chioșcuri pe strada Falezei. În schimb, tot pe site am găsit anunțul publicat de Primăria Limanu pe 20 mai 2019, privind organizarea licitației de închiriere a 12 chioșcuri în Vama Veche.

Download (PDF, 40KB)

Deși am încercat să obținem un punct de vedere de la primarul din Limanu, Daniel Georgescu, acesta nu a răspuns apelurilor noastre. În schimb, la telefonul fix al autorității locale o funcționară ne-a lămurit că nu ne poate da relații decât despre taxele și impozitele locale, conducătorii instituției fiind plecați pe teren.

Contactat telefonic, fostul primar al localității, Nicolae Iustin Urdea, care este consilier local în mandatul actual, ne-a declarat că nu știe dacă s-a adoptat o hotărâre de Consiliu Local cu privire la suplimentarea numărului de chioșcuri din Vama Veche. Acesta a precizat că s-a întâmplat de două sau trei ori să lipsească de la ședințele de Consiliu, însă la niciuna din ședințele la care a participat nu s-a pus în discuție un proiect de suplimentare a numărului de chioșcuri. Acesta a opinat că s-ar fi impus o analiză mai atentă și o dezbatere mai aplicată cu privire la oportunitatea amplasării de chioșcuri. ”Sunt consumatori mulți în Vama Veche. Dar această inițiativă de a se amplasa baterii de chioșcuri în fața clădirilor în care s-au investit sute de mii de euro cred că merita o analiză mai atentă și o dezbatere aplicată” – a declarat Urdea pentru Ordinea.Ro.

În situația în care primarul actual din Limanu va dori să exprime un punct de vedere cu privire la oportunitatea acestei decizii controversate, îl vom publica de îndată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: