Connect with us

Administratie

Războiul Comisarilor de la Costinești. Adevăratul motiv pentru care Constantinescu l-a exclus pe Pescaru din PSD

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Dumitru Jeacă, prefectul județului Constanța, a semnat, la jumătatea lunii noiembrie, ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Costinești al lui Nicolae Pescaru, ales pe listele PSD, organizația locală Costinești, la alegerile locale din anul 2016. Printr-un comunicat remis redacției, reprezentantul Guvernului în teritoriu motivează semnătura prin lispa activității lui Pescaru în cadrul organizației și pentru faptul că nu și-a achitat cotizația.

Pescaru a atacat ordinul în instanță, cererea de anulare a documentului fiind înregistrată în data de 28 noiembrie a.c. Astfel, pe rolul instanței de contencios administrativ al Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul nr. 7167/118/2018, prin care Pescaru solicită suspendarea ordinului prefectului județului Constanța privind încetarea mandatului de ales local în cadrul CL Costinești, respectiv decizia Biroului Permanent Județean al PSD Constanța privind excluderea sa din rândurile social – democraților. Ce șanse de câștig are? În primul rând, greșeala de nume. În documentul transmis de Instituția Prefectului, consilierul ales pe listele PSD este trecut Pescariu și nu Pescaru.

“Dacă e blat, atunci e un blat în interesul copiilor”

Nicolae Pescaru e acuzat că a votat un proiect al primarului Cristea care presupune acordarea de ghiozdane cu rechizite copiilor din localitate. Contactat telefonic pentru a confirma informațiile “Ordinea.ro” prin care Pescaru este acuzat de… blat cu liberalul Cristea, primar al comunei Costinești, consilierul căruia prefectul i-a suspendsat mandatul ne-a declarat:

“Confirm informațiile pe care dvs. le aveți, dar acesta este un proiect în folosul și beneficiul direct al copiilor din localitatea Costinești. Mi se pare incredibil să aducem partidul în prim plan într-o asemenea situație. Sunt mulți copii care chiar au nevoie de acele ghiozdane și eu am creier, d’aia m-am dus în consiliu, să votez conform conștiinței și nevoilor oamenilor, nu cum cere partidul sau cum vrea Horia Constantinescu (comisarul șef al OPC Constanța, consilier local și el în cadrul Consiliului Local Costinești și fost candidat din partea PSD la fotoliul de primar al comunei – n.r.). Să nu mai aduc în discuție și faptul că proiectul ghiozdanelor pentru elevi aparține Partidului Social Democrat de la județ, sigur că amintiți proiectul lui Nicușor Constantinescu. Deci, despre ce vorbim aici? Blat face Horia Constantinescu pe plajă sau când e la OPC ori când face afaceri pe plajă. Ce nu știu oamenii ăștia e faptul că toată situația asta nu ține de funcții, de niciuna dintre ele, ci de principii”, a declarat fostul șef al Poliției Mangalia, comisarul de poliție Nicolae Pescaru, ales consilier local din partea PSD în CL Costinești la alegerile locale trecute.

Citiți și:

Un consilier local PSD din Costinești își pierde mandatul

 

 

Comments

comments

Administratie

Programul Primăriei Constanța, suspendat în 30 noiembrie și 1 decembrie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța anunță că zilele de luni, 30 noiembrie, și marți, 1 decembrie, sunt declarate libere conform prevederilor art. 139 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, iar programul de lucru va fi reluat miercuri, 2 decembrie 2020. Există și excepții.

Serviciul Stare Civilă va funcționa pentru înregistrarea deceselor:

– sâmbătă – 09:00 – 13:00

– duminică – 10:00 – 12:00

Serviciul Gestionare Cimitire va avea program de lucru doar pentru înhumări:

– sâmbătă – 09:30 – 13:30

– duminică – 10:30 și 12:30.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Florin Mitroi și Dănuț Culețu, din nou la judecată! Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat, astăzi, dosarul în care fostul prefect al Constanței Dănuț Culețu, și actualul primar din Valu lui Traian, Florin Mitroi, au fost acuzați pentru abuz în serviciu, după ce ar fi validat propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pentru aproximativ 660 de hectare aparţinând Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane, care nu ar fi făcut dovada că au deţinut terenuri pe acel amplasament. În vara anului trecut, cei doi au fost achitați de Tribunalul Constanța.

Dănuț Culețu, fost prefect al județului Constanța și fost deputat în Parlamentul României, a fost trimis, în judecată, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Constanța, alături de primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, pentru abuz în serviciu. Afacerea care s-a aflat în vizorul anchetatorilor a început în anul 2006, iar alături de cei doi au mai fost deferite Justiției trei persoane – Gabriel Ghețu, care avea funcția de șef al Biroului Județean de Rentă Viageră Agricolă la Administrația Domeniilor Statului – Reprezentanța Teritorială Constanța, Stere Sponte, la vremea respectivă director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța și membru în Comisia Județeană de Fond Funciar Constanța, respectiv Titus Găgeatu, la acea dată consilier în cadrul Compartimentului Urmărirea Actelor cu Caracter Reparatoriu – Direcția Verificarea Legalității, a Aplicării Actelor Normative și Contencios Administrativ, din cadrul Instituției Prefectului.

Conform rechizitoriului, Dănuț Culețu, “în calitate de președinte al Comisiei județene de fond funciar Constanța, prin încălcarea dispozițiilor legale, la data de 27 septembrie 2006, a propus și a determinat adoptarea unei hotărâri, fără a o supune la vot, validând, în mod ilegal, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafață de 656,76 hectare aparținând Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea a 489 de persoane care nu făcuseră dovada că au deținut terenuri pe acel amplasament”. Astfel, spun procurorii, stațiunii de cercetare i-a fost adus un prejudiciu de 1.050.816 lei. Acest pas fusese pregătit din timp, spun anchetatorii, de primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, care, la data de 6 iulie 2006, a formulat anexa în care apar cele 489 de persoane ce au fost împroprietărite. Prin acest artificiu, conform documentului citat, firma administrată de soția lui Florin Mitroi, SC Andra Internațional SRL, a cumpărat cu 15.000 de lei un teren de șase hectare pe care l-a vândut ulterior către o altă societate din Constanța, încasând 1.200.000 de dolari.

Stere Sponte este acuzat de procurorii DNA că a validat anexa în care apăreau cele 489 de persoane, deși acestea nu puteau dovedi că au avut terenuri în perimetrul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian. Aceeași infracțiune a fost reținută și în sarcina lui Gabriel Ghețu, în calitate de reprezentant al Administrației Domeniilor Statului. Titus Găgeatu este acuzat că, fără a verifica, a aplicat pe filele Anexei ștampila cu mențiunea „Comisia Județeană de Fond Funciar – Verificat – Colectiv Tehnic”, ceea ce a condus la retrocedarea ilegală. Totodată, Găgeatu este acuzat și că a falsificat înscrisul oficial intitulat „Tabelul nominal cuprinzând persoanele fizice cărora li se stabilește dreptul de proprietate“. Mai exact, potrivit procurorilor, ar fi stipulat că documentul a fost verificat de Comitetul de lucru, deși acest lucru nu era real. Procurorii au precizat că s-a dispus instituirea sechestrului asigurător pe bunurile celor cinci suspecți. (Sursa: telegrafonline.ro)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria lui Chițac oferă 1,3 milioane de lei pentru capturarea câinilor fără stăpân

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Strângerea câinilor de pe străzi pare să nu aibă leac. Atât de mari au fost problemele în domeniul gestionării câinilor fără stăpân din municipiul Constanța, încât firmele nu prea s-au arătat interesate să participe la licitațiile organizate de Primărie. Noua conducere a Primăriei a dat publicității unui anunț privind atribuirea ”Serviciului de capturare, transport și predare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanța”.

„Ofertantul va completa în original formularul nr. 12 din Modele de formulare , inclusiv cu informații privind deținerea a minim două mijloace de transport (autoutilitare), folosite exclusiv pentru transportul câinilor capturați numai de pe raza Municipiului Constanța, care să ofere animalelor siguranță și protecție împotriva intemperiilor naturii, prevăzute cu aerisire adecvată și dotate cu cuști individuale pentru transportul câinilor precum și cu o cușcă separată pentru transportul câinilor morți, dotate cu sistem GPS și inscripționat vizibil cu denumirea beneficiarului, a serviciului, adresa adăpostului, număr de telefon și intervalul orar în care este programul cu publicul – pe o suprafață cu dimensiunea de 1,5 m x 1 m. Ofertantul va trebui să facă dovada că poate dispune de utilajul/utilajele solicitat(e), considerat(e) strict necesare pentru îndeplinirea contractului – în dotare proprie, sau prin orice altă formă de deținere (contracte sau acorduri de închiriere) sau prin orice angajament ferm…. Pentru demonstrarea îndeplinirii cerinței, ofertanții vor prezenta: Listă cu persoanele propuse pentru prestarea serviciului (completare Formular nr. 11 ) din care vor face parte cel puțin: minim un medic veterinar posesor de atestat de liberă practică pentru activitatea de capturare, atestat eliberat de autoritatea competentă, care va însoți permanent echipa de prinzători, minim 2 șoferi și minim 4 prinzători“, se arată în anunț.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 1.134.912 de lei, fără TVA, 1.350.545.28 de lei cu TVA. Ofertele trebuie trimise până în 7 decembrie, ora 11:00.

Download (PDF, 239KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: