Connect with us

Societate

Sâmbătă este acțiune de donare de sânge la Căminul Cultural din 23 August

Published

on

Centrul  Regional de Transfuzii  Sanguine Constanța și  Primăria 23 August organizează,  sâmbătă 4 decembrie, între orele 8.30 – 13.30 o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea 23 August și localitățile învecinate care doresc să îi  ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc.         

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În  ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minimum 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectueaza donarea de sânge;

”Vă  așteptăm sâmbătă 04.12.2021 la Căminul Cultural, str. George Călinescu, nr. 46 din localitate cu un act de identitate valabil, între  orele 08.30-13.30.

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Multumim  anticipat  celor  care vor contribui la salvarea de vieți  omenești!”, a precizat dr. Dobrotă Alina Mirella, director al CRTS Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!