Connect with us

Politica

USR Constanța, despre fostul primar Radu Mazăre: “A jefuit Constanta, și-a bătut joc de oraș și a fugit de justiție”

Publicat

la

Fostul primar al Constanţei cere la Curtea de Apel Bucureşti redeschiderea dosarului în care a fost judecat şi condamnat în lipsă în legătură cu retrocedări de terenuri în Constanţa.

Este vorba despre dosarul în care a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare alături de Cristian Borcea şi alte persoane după mai mulţi ani de judecată.

Radu Mazăre cere REDESCHIDEREA dosarului retrocedărilor de terenuri din Constanța

 

Liderii USR Constanța nu au întârziat să îl arate cu degetul pe fostul edil al Constanței și, într-un mesaj postat pe Facebook, aceștia susțin că Mazăre a “jefuit Constanța, a fugit de justiție și și-a bătut joc de oraș timp de 15 ani de zile”. Totodată, conducerea USR Constanța este de părere că, în toți aceștia ani, fostul primar al Constanței și-a arătat “disprețul pentru lege și pentru oameni”.

Iată mesajul complet:

Mazăre a jefuit Constanţa, a fugit din ţară când a fost vorba să răspundă în faţa legii, a fost judecat, condamnat şi adus în puşcărie. Acum, cere să fie rejudecat pentru că a fost condamnat în lipsă!
Un bun simţ elementar te-ar face să constaţi: Când a fugit de justiţie, a fost alegerea lui. Cum să vină el acum să reclame că n-a fost prezent la judecată?
Doar că Mazăre şi-a suspendat orice bun simţ, dacă l-a avut vreodată. Vezi aici tot dispreţul pe care l-a avut întotdeauna pentru lege şi pentru oameni. Toată prezenţa şi gesturile sale publice au fost alimentate de un tupeu ieşit din comun şi de credinţa că poate prosti pe oricine. Aşa şi-a bătut joc de oraş timp de 15 ani.
Şi mai vezi deficitul de demnitate al acestui individ, care nici măcar acum nu găseşte o cale decentă de a-şi trăi viaţa. Aceeaşi lipsă de bărbăţie pe care am văzut-o şi la complicele său Nicuşor. Toată lumea îl ştia de zbir, dar odată ce a fost chemat să dea socoteală în justiţie, a fugit în lume şi a început să-şi plângă soarta de om suferind şi hărţuit. Aşa arată amurgul unor zei ca nişte meduze.
Dacă dna Dăncilă promitea într-un act ratat că reduce democraţia în ţară, noi ne dorim, printre altele, să trăim într-o Românie cu un grad redus de nesimţire publică.

Comments

comments

Politica

Cu tezele de doctorat la vedere! Stelian Ion cere ca lucrările premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu să fie analizate de urgență

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion îi solicită public președintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puțin moral, în care sunt implicați decidenții importanți în elaborarea și promovarea legilor educației – premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sorin Cîmpeanu, care sunt acuzați că au plagiat în lucrările de doctorat.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că „Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată”. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit președintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate. Îi solicit, de asemenea, să se asigure că în aplicarea „proiectului său de suflet” nu intervin interese personale ale unor decidenți politici.

Tezele de doctorat ale premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice și de urgență analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public, împreună cu măsurile decise. Orice încercare de a ține ascunse aceste lucrări și de a împiedica, inclusiv prin procese în instanță, evaluarea lor de către specialiștii CNATDCU este o lovitură dură pentru credibilitatea reformei în educației și o subminare a proiectului România educată.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Explicațiile lui Ciolacu despre schimbarea șefului Portului Constanța: Am găsit un dezastru acolo!

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să explice de ce a fost schimbat directorul liberal din Portul Constanța cu un PSD-ist. Ciolacu a susținut că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”. Mai mult, Ciolacu arată faptul că Portul Constanța nu era deloc pregătit pentru a primi un flux mare de mărfuri, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire. Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a majorat prognoza de creștere a inflației

Publicat

la data de

Scris de

Comisia Naţională de Prognoză a îmbunătăţit estimările de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5% pe fondul unei evoluţii mai bune a economiei în prima parte a anului, scrie Ziarul Financiar. PIB-ul în valoare nominală a fost majorat la 1.372,5 miliarde de lei. Inflaţia va creşte la 12,9% în acest an, peste estimarea anterioară de 9,7%. Deficitul comercial, adică diferenţa dintre exporturi şi importuri, se va majora la 32,3 miliarde de euro, un nivel total nesustenabil, arată sursa citată. Exporturile ar urma să crească la 91,1 miliarde de euro, plus 22%, în timp ce importurile ar creşte la 123,4 miliarde de euro, plus 25,5%. Soldul contului curent, care include deficitul comercial plus surplusul înregistrat pe partea de servicii, ar urma să atingă 22 de miliarde de euro, reprezentând 7,9% din PIB. Cursul valutar este estimat la 4,95 lei/euro, evoluţie stabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: