Connect with us

Politica

USR Constanța, despre fostul primar Radu Mazăre: “A jefuit Constanta, și-a bătut joc de oraș și a fugit de justiție”

Publicat

la

Fostul primar al Constanţei cere la Curtea de Apel Bucureşti redeschiderea dosarului în care a fost judecat şi condamnat în lipsă în legătură cu retrocedări de terenuri în Constanţa.

Este vorba despre dosarul în care a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare alături de Cristian Borcea şi alte persoane după mai mulţi ani de judecată.

Radu Mazăre cere REDESCHIDEREA dosarului retrocedărilor de terenuri din Constanța

 

Liderii USR Constanța nu au întârziat să îl arate cu degetul pe fostul edil al Constanței și, într-un mesaj postat pe Facebook, aceștia susțin că Mazăre a “jefuit Constanța, a fugit de justiție și și-a bătut joc de oraș timp de 15 ani de zile”. Totodată, conducerea USR Constanța este de părere că, în toți aceștia ani, fostul primar al Constanței și-a arătat “disprețul pentru lege și pentru oameni”.

Iată mesajul complet:

Mazăre a jefuit Constanţa, a fugit din ţară când a fost vorba să răspundă în faţa legii, a fost judecat, condamnat şi adus în puşcărie. Acum, cere să fie rejudecat pentru că a fost condamnat în lipsă!
Un bun simţ elementar te-ar face să constaţi: Când a fugit de justiţie, a fost alegerea lui. Cum să vină el acum să reclame că n-a fost prezent la judecată?
Doar că Mazăre şi-a suspendat orice bun simţ, dacă l-a avut vreodată. Vezi aici tot dispreţul pe care l-a avut întotdeauna pentru lege şi pentru oameni. Toată prezenţa şi gesturile sale publice au fost alimentate de un tupeu ieşit din comun şi de credinţa că poate prosti pe oricine. Aşa şi-a bătut joc de oraş timp de 15 ani.
Şi mai vezi deficitul de demnitate al acestui individ, care nici măcar acum nu găseşte o cale decentă de a-şi trăi viaţa. Aceeaşi lipsă de bărbăţie pe care am văzut-o şi la complicele său Nicuşor. Toată lumea îl ştia de zbir, dar odată ce a fost chemat să dea socoteală în justiţie, a fugit în lume şi a început să-şi plângă soarta de om suferind şi hărţuit. Aşa arată amurgul unor zei ca nişte meduze.
Dacă dna Dăncilă promitea într-un act ratat că reduce democraţia în ţară, noi ne dorim, printre altele, să trăim într-o Românie cu un grad redus de nesimţire publică.

Comments

comments

Politica

Propunere PSD. Toți românii ar putea să depună declarație de avere

Publicat

la data de

Scris de

PSD propune ca toți românii să depună declarație de avere, nu doar persoanele din sectorul bugetar. Măsura a fost propusă inițial în negocierile cu PNL pentru formarea Guvernului. Ideea a fost agreată, de principiu, de PNL, dar ambele partide s-au blocat la modul în care s-ar putea implementa. Măsura ar urma să fie aplicată cel mai probabil din 2023, în cazul în care PSD și PNL cad la înțelegere.

“Anul viitor, exclus. Trebuie să înțeleagă toată lumea: noi vom discuta o altă abordare fiscală din perspectiva aceasta în momentul în care avem digitalizare totală pe economie, nu numai pe instituții”, a declarat ministrul Adrian Câciu, în exclusivitate la Antena 3.

Propunerea este privită cu scepticism de specialiștii din finanțe, pentru că procedura de completare a declarațiilor de avere greoaie și ar duce la blocarea sistemului din finanțe.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîțu susține coborârea vârstei de VOTARE la 16 ani: „Eu cred că este un lucru bun“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat luni că și-ar dori ca vârsta cetățenilor cu drept de vot din România să fie coborâtă la 16 ani și că o modificare a Constituției.

„Vedem, de exemplu, în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani. Din punctul meu de vedere, da, eu cred că este un lucru bun”, a declarat Florin Cîţu. Președintele PNL precizat că sunt multe aspecte în actuala Constituție care ar trebui revizuite, în special în ceea ce privește raportul dintre principalii factori de decizie din țară: Președinte, Parlament și Guvern.

„Vreau întâi să avem o discuţie în partid, să vedem noi care sunt priorităţile. Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în Partidul Național Liberal întâi. E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experienţa şi parlamentară, relaţia dintre Preşedinte – Parlament – Guvern, Guvern – Preşedinte ş.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate. Dar până nu avem în PNL o discuţie clară, despre ce ne dorim de la această modificare a Constituției, nu aş vrea să intru în detalii, dar sunt multe lucruri”, a mai spus Florin Cîțu.

Sursa: libertatea.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ce se întâmplă cu pensiile speciale ale aleșilor locali? Senatorul Negoi: „Nu îi obligă nimeni să devină primari sau președinți de consilii“

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă și Ministerul de Interne, Lucian Bode, își doresc indexarea pensiilor speciale și de serviciu odată cu restul pensiilor. În afara celor care au beneficiat până acum, mii de aleși locali din toată țara ar trebui să primească pensii speciale de la 1 ianuarie. Surse liberale au declarat pentru presa centrală că liderii PNL iau în calcul să amâne intrarea în vigoare a Legii pensiilor speciale pentru primari. Conform surselor citate, amânarea s-ar putea aplica pentru o perioadă de 6 luni sau chiar 1 an de zile. Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat într-o emisiune la Antena 3 de Constanța că formațiunea sa și-a dorit foarte mult eliminarea acestor pensii speciale, inclusiv ale primarilor și președinților de consilii județene.

„Ne zgârie pe timpan acest termen de pensie specială pentru primari. Nu îi obligă nimeni să devină primari sau președinți de consilii județene. Eu merg benevol în aceste funcții. Sunt câțiva aleși care au performanțe, dar asta nu înseamnă că trebuie să le acorzi pensie specială. De ce nu le acordăm medicilor? De ce nu le acordăm profesorilor?“, a spus Negoi.

El a afirmat că are mari îndoieli că actuala alianță, PNL – PSD, își dorește cu adevărat eliminarea acestor pensii speciale pentru primari.

Astăzi, președintele USR, Dacian Cioloș, acuză Partidul Național Liberal că nu se gândește la pensiile oamenilor de rând. Liderul USR susține că propunerile celor de la PNL sunt „populiste”.

„USR e singurul din România care a împins spre elimiarea pensiilor speciale. A fost o condiție de intrare la guvernare, când am intrat cu PNL. Iată că PNL intră la guvernare cu PSD și în loc să facă ce a promis face noi pensii speciale, fără să crească pensiile mici. Noi avem nevoie de un sistem de pensii. Vedem o nouă categorie de pensii speciale și propuneri de creșteri procentuale populiste, fără să fie luate în considerare pensiile mici”, a spus Dacian Cioloș.

Unul dintre cei care beneficiază de pensie specială este actualul primar al Constanței, Vergil Chițac, care are o specială de serviciu 8.000 lei pe lună.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: