Connect with us

Societate

(video) Dr. Adrian Bîlbă despre trecutul și viitorul Acvariului. Proiectul care ne-ar permite să avem rechini și pește lună

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, vorbește despre planurile pe care instituția a cărei activitate o coordonează, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța le au în ceea ce privește modernizarea CMSNC. În proiectul amplu pe care cere două instituții îl derulează sunt vizate Acvariului care, vara aceasta, a fost luat cu asalt de miile de turiști veniți să își petreacă vacanțele pe litoralul românesc al Mării Negre, dar și de constănțeni.

Doctorul Bîlbă amintește faptul că această clădire a fost inaugurată pe 1 mai 1958, iar Acvariul din Constanța a fost primul din România.

Povestea clădirii o puteți citi aici:

Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Acvariul din Constanța

2018 – Exces de atractivitate

Trecutul clădirii a cărei arhitectură este spectaculoasă a servit ca anexă a Cazinoului. Aici se preparau mititei și alte produse de bucătărie pentru ca mai apoi clădirea să fie transformată în Acvariu. Doctorul Bîlbă le amintește tuturor celor interesați ce lucrări au fost efectuate pentru consolidarea structurii de rezistență și dezvpluie câteva din planurile pe care le are pentru extinderea Acvariului. Totul pe geam acrilic, în curtea Delfinariului.

Despre lucrările pe care actuala conducere a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii le-a efectuat, vă invităm să aflați din interviul video pe care doctorul Bîlbă l-a acordat pe această temă. De asemenea, directorul Bîlbă aduce în discuție și faptul că, în noul acvariu, vom putea vedea… rechini și peștele lună.

“Am ajuns în situația de a nu mai putea primi vizitatorii, coada era constată. Am ajuns la exces de vizitatori în vara acestui an. După evenimentul “Colectiv” s-au intensificat controalele și noi am respectat fiecare normă impusă prin legislație. Totodată, am conștientizat importanța construirii unui nou acvariu, pe geam acrilic, în Curtea Delfinariului din municipiul Constanța”, a spus, printre altele doctorul Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Interviul complet îl puteți urmări aici:

 

 

 

Comments

comments

Societate

Intrăm în normalitate. Ce spune Ministrul Economiei despre deschiderea mall-urilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat când este posibil să se deschidă mall-urile. El a spus că, în cursul zilei de azi, cu începere de la ora 15.00, va avea o întâlnire cu reprezentanţii marilor magazine. Virgil Popescu a precizat că, dacă totul decurge normal, acestea se vor putea deschide în data de 15 iunie.

„Mâine, la ora 15:00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Foto: Facebook Virgil Popescu

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Ni-Ni şi Chan-Chan sunt de 10 ani în Constanţa. Vezi cum au fost sărbătoriţi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe 29 mai s-au împlinit 10 ani de când Ni-Ni şi Chan-Chan au ajuns de la Aquarium Beijing la Delfinariu Constanța. Ieri, 1 iunie, s-au împlinit 10 ani de la prima lor demonstrație în fața publicului.

Cu acest prilej, conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii le-a oferit celor doi delfini un tort.

“LA MULTI ANI! Vă iubim și vă suntem alături!”, au transmis reprezentanţii Delfinariului.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Copiii din Corbu au primit daruri din partea militarilor de la Capu Midia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” și-au propus și au reușit să le facă o surpriză frumoasă copiilor și adolescenților din localitatea Corbu, cu ocazia zilei de 1 iunie.

Sunt copii care provin din familii cu venituri modeste și care au primit cu emoție și bucurie darurile oferite de militari. Este vorba de rucsacuri, jocuri de dezvoltare a minții, echipamente sportive, articole pentru școală, jucării cu tematică militară, dulciuri și băuturi răcoritoare.

“Prin această acțiune, militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană doresc să ofere sprijin comunității locale și să îi stimuleze pe copiii mai mici sau mai mari să învețe, să facă sport, să își formeze un stil de viață sănătos și, de ce nu, să se gândească în viitor la o carieră militară.”, a precizat lt. Anca Medrea, ofițer cu informarea și relațiile publice al C.N.I.Ap.AA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: