Conecteaza-te cu noi

Societate

(video) Dr. Adrian Bîlbă despre trecutul și viitorul Acvariului. Proiectul care ne-ar permite să avem rechini și pește lună

Published

on

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, vorbește despre planurile pe care instituția a cărei activitate o coordonează, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța le au în ceea ce privește modernizarea CMSNC. În proiectul amplu pe care cere două instituții îl derulează sunt vizate Acvariului care, vara aceasta, a fost luat cu asalt de miile de turiști veniți să își petreacă vacanțele pe litoralul românesc al Mării Negre, dar și de constănțeni.

Doctorul Bîlbă amintește faptul că această clădire a fost inaugurată pe 1 mai 1958, iar Acvariul din Constanța a fost primul din România.

Povestea clădirii o puteți citi aici:

Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Acvariul din Constanța

Advertisement

2018 – Exces de atractivitate

Trecutul clădirii a cărei arhitectură este spectaculoasă a servit ca anexă a Cazinoului. Aici se preparau mititei și alte produse de bucătărie pentru ca mai apoi clădirea să fie transformată în Acvariu. Doctorul Bîlbă le amintește tuturor celor interesați ce lucrări au fost efectuate pentru consolidarea structurii de rezistență și dezvpluie câteva din planurile pe care le are pentru extinderea Acvariului. Totul pe geam acrilic, în curtea Delfinariului.

Despre lucrările pe care actuala conducere a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii le-a efectuat, vă invităm să aflați din interviul video pe care doctorul Bîlbă l-a acordat pe această temă. De asemenea, directorul Bîlbă aduce în discuție și faptul că, în noul acvariu, vom putea vedea… rechini și peștele lună.

“Am ajuns în situația de a nu mai putea primi vizitatorii, coada era constată. Am ajuns la exces de vizitatori în vara acestui an. După evenimentul “Colectiv” s-au intensificat controalele și noi am respectat fiecare normă impusă prin legislație. Totodată, am conștientizat importanța construirii unui nou acvariu, pe geam acrilic, în Curtea Delfinariului din municipiul Constanța”, a spus, printre altele doctorul Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Interviul complet îl puteți urmări aici:

Advertisement

 

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions