Connect with us

Exclusiv

VIDEO. Tatăl primarului din Mangalia a încercat să oprească o acțiune a Poliției

Published

on

De ieri, circulă pe Facebook o filmare video, care surprinde un dialog între un personaj care se recomandă a fi tatăl primarului din Mangalia, Radu Cristian, și un reprezentant al Poliției (naționale). Din imagini, se observă că cel dintâi coboară dintr-un autoturism, pe care l-a parcat în imediata apropiere a unei treceri de pietoni, probabil pe o stradă centrală din municipiul Mangalia. ”Domnule, eu știu că dumneavoastră nu aveți dreptul să faceți așa ceva (referitor la acțiunea de control – n.r.), pentru că sunteți de la circulație” – i se adresează bătrânul polițistului. Intuim din imagini că polițistul este cel care a filmat discuția, cel mai probabil cu un telefon mobil. ”În primul rând, cine sunteți dumneavoastră” – a ripostat omul legii. ”V-am spus. Da, sunt tata lu* domnu* primar” – răspunde bătrânul. Aparent surprins, omul legii întreabă: ”Care primar?”. ”Păi da* care? Câți primari are…, dumneavoastră nu știți că e un singur primar?” – a venit răspunsul bătrânului. Ulterior, acesta a lămurit că este tatăl lui Cristian Radu, primarul Mangaliei.

Din dialogul celor doi, se degajă ideea că polițistul implicat în acțiunea specifică funcției sale, de polițist de ordine publică, se pregătea să confiște marfa expusă spre vânzare dintr-un punct de comerț stradal neautorizat. Venind în sprijinul comerciantului, tatăl primarului precizează în materialul filmat că ar exista o autorizație emisă de Primăria Mangalia. ”[Autorizația – n.r.] e făcută. V-am spus că se duce și o ia. Nu v-am spus că o are făcută, că a dat telefon?”. Bătrânul recunoaște că este prietenul comerciantului, iar la întrebarea polițistului de a lămuri ce anume dorește cu intervenția sa, acesta răspunde: ”Să vă zic să-l lăsați în pace, să nu încărcați marfa, că se strică”.

Filmarea se încheie cu momentul în care polițistul constată că tatăl primarului a parcat autoturismul neregulamentar, cerându-i să prezinte actele, în vederea aplicării unei sancțiuni contravenționale.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.