Connect with us

Politica

(Video Exclusiv) Strategia lui Felix Stroe pentru prezidențiale

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, este susținut de organizația pe care o conduce pentru a candida la funcția de secretar general al Partidului Social Democrat la congresul extraordinar al acestei formațiuni din 29 iunie 2019. Acesta a fost desemnat să candideze la funcția organizatorică supremă din PSD în cadrul unei conferințe extraordinare a Organizației PSD Constanța, din 19 iunie 2019. Partidul a comunicat presei un set de fotografii și un comunicat lapidar, în care a consemnat cu o tradițională limbă de lemn deciziile adoptate, dar nu pe toate, ținând sub preș tocmai cooptarea fostului pușcăriaș Nicolae Matei în comitetul executiv județean.

Redacția Ordinea.Ro a intrat în posesia unei înregistrări audio a ședinței de partid. În montajul alăturat puteți vedea temele aruncate în discuție de deputatul Radu Babuș, de fruntașul PSD-ist Tudor Baltă și de însuși liderul Felix Stroe, aspirant la funcția de secretar general al organizației naționale a PSD-ului. Făcând o analiză a rezultatelor obținute la alegerile europarlamentare, Stroe a opinat că acestea ar fi fost stranii. El a subliniat că în județul Constanța 14% dintre votanți au fost turiști.

”Suntem oameni care am trecut prin confruntări electorale. I-a apucat turismul atuncea pe toți. Și au făcut turism peste tot. Au făcut turism la Adamclisi, au făcut turism la Medgidia, au făcut turism la Vulturu. Au făcut turism, nene. I-a apucat turismul de murea lumea. 14%! Fraților, ce naiba, suntem copii? În primul rând, aceste rezultate, care ne mâhnesc, ne dor, sunt cel puțin ciudate, stranii, ca să nu mă exprim mai categoric” – a punctat Stroe.

Liderul PSD a mai arătat că în organizațiile de partid ale PSD-ului din județul Constanța s-a muncit foarte mult. La un moment dat, cum se poate observa din ședință, el a adunat la scorul PSD și ”voturile care s-au dus la Pro România și în alte părți”. 

După această analiză, Felix Stroe a încercat să-și mobilizeze oamenii, educându-i spre o nouă atitudine.

”Puși pe bătaie! Și n-o să ne întoarcem obrazul celălalt ca-n spusa aia a lui Matei (evanghelistul – n.r.), ci (dacă ni se spune – n.r.) ”Ba a mă-tii” (vom răspunde) ”Ba a mă-tii”. Scuzați-mă doamnelor! Și vă rog frumos și doamnelor să aveți atitudine bărbătească: capete în gură, și pe ei! Corect? Capete în gură, și pe ei! M..e PSD? (răspundem – n.r.:) M..e USR! M..e PNL! Așa trebuie să vă fie atitudinea. Sunteți măgari? Nu începem noi. Sunteți măgari? Vă spunem de zece ori mai mult ca voi.”.

 

Stroe a anunțat audiența că partidul organizează un sondaj la nivel național, pentru a măsura încrederea și intenția de vot pentru 11 personalități din interiorul și din afara partidului. De pe 11 august, PSD-iștii vor strânge semnături pentru candidat, a mai spus acesta.

”Credeți că actualul președinte e foarte iubit de cetățeni? Nu vă speriați, că ăsta a fost rostul acestei campanii (pentru Parlamentul European – n.r.): să ne demoralizeze. [Ei] n-au fost în stare să se mobilizeze pentru moțiunea de cenzură, pe care au anunțat-o cu surle și trâmbițe, că ne dau după cap și ne sfărâmă în picioare. Se ceartă între ei ca și chiorii. Vor scoate 15 candidați la prezidențiale. USR-ul se vede deja cu președintele. Hai să ne mobilizăm! Corect? Hai să ne mobilizăm! Să ne mobilizăm, și pe ei! Pe ei, pe mama lor! N-avem ce pierde, n-avem decât de câștigat” – și-a încheiat Stroe discursul, într-un limbaj de stadion.

Lucrările conferinței extraordinare au continuat cu celelalte puncte de pe ordinea de zi. Parlamentarii Tit-Liviu Brăiloiu și Ștefan Mihu au fost cooptați în biroul politic județean. S-a votat o moțiune de sprijin pentru candidatura Vioricăi Dăncilă la funcția de președinte al PSD și lista de 123 de delegați trimiși de PSD Constanța să o voteze la congres.

În sfârșit, au fost validate mai multe hotărâri ale biroului politic județean, fapt despre care nu s-a suflat o vorbă în comunicatul de presă. După ce s-au dezis de Matei evanghelistul și de învățătura acestuia de a întoarce obrazul, PSD-iștii au votat în bloc pentru cooptarea a 12 persoane în cadrul comitetului executiv județean, ultimul din listă fiind Matei, desigur nu evanghelistul, ci fostul primar pușcăriaș din Năvodari. Reamintim că, în plină campanie pentru Parlamentul European, Nicolae Matei l-a însoțit pe primarul oficial din Năvodari, PSD-istul Florin Chelaru, într-o vizită de înfrățire în Federația Rusă, într-un oraș în care însemnele sovietice și chiar chipul lui Stalin fac parte din cultul oficial. După ce au luat lumina de la răsărit, Matei și Chelaru au participat la un borș de pește și o reprezentație de dansuri lipovenești la hala de pește în formă de pește de la Năvodari, în ajunul votării.

Citește și:

Republica Sovietică Năvodari. Ce-au învățat Chelaru și Matei din Rusia

Frăția cu rușii n-a fost de bun augur pentru marele public. Ca dovadă, la europarlamentare, PSD Năvodari a obținut un anemic 15%. În loc să existe o analiză a dezastrului de la Năvodari și eventual o dezicere a partidului și a lui Felix Stroe personal de abuzurile comise în acest colț de lume, primarul din umbră, care-l păpușează pe cel oficial, tocmai a fost chemat pe o margine a mesei, în comitetul executiv județean al PSD Constanța. Dacă nici Matei nu se pricepe la dat capete-n gură, așa cum vrea Felix Stroe să reinventeze PSD-ul, atunci cine? Reamintim că, în 2012, fostul primar penal de la Năvodari a inventat o taxă fiscală de 4 milioane de euro ca să-i dea un cap în gură, metaforic vorbind, unui om de afaceri.

Citește și:

O haiducie a Primăriei Năvodari, la un pas de a fi desființată de instanța de judecată

Povestea taxei, în ciuda caracterului vădit abuziv, nu s-a rezolvat nici la momentul de față, individul având conexiuni incredibile la nivelul justiției locale. Va urma!

 

Comments

comments

Politica

Reacție DURĂ a Opoziției după decizia CCR: „Se ignoră votul a peste 6,4 milioane de români“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce Curtea Constituțională a României a decis că propunerea referitoare la interdicția amnistierii sau grațierii corupților încalcă limitele revizuirii Constituției, Opoziția din România a luat foc. Președintele USR, Dan Barna, a scris un mesaj pe Facebook că „actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit, din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească, lăsând acestora portița de a-și acorda amnistie și grațiere pentru faptele de corupție“.

„Așteptăm motivarea deciziei CCR, dar sunt greu de imaginat argumentele pentru care nu putem revizui Constituția astfel încât să respectăm rezultatele referendumului din 26 mai și să scriem explicit interdicția de amnistie și grațiere pentru faptele de corupție. Decizia de astăzi a CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români și arată, o dată în plus, cât de vitală este, pentru funcționarea statului de drept și a democrației, o reformare a CCR și o depolitizare a acestei instituții. USR va lupta în continuare, la nivel parlamentar, atât pentru transpunerea rezultatelor referendumului din 26 mai, cât și pentru adoptarea inițiativei civice Fără Penali în Funcții Publice, care a strâns semnăturile a peste un milion de români, și care a fost deja declarată constituțională“, a scris Barna.

Liberala Raluca Turcan a notat, la rândul ei, că decizia ciudată a CCR pare a fi din nou în favoarea infractorilor.

„Asemenea celei precedente, prin care, la cererea lui Florin Iordache, marii infractori au avut câștig de cauză. PNL nu renunță să transpună votul la referendum în LEGE. 6,5 milioane de voturi NU pot fi ignorate. Așteptăm motivarea CCR și redepunem la Parlament proiectul fără aspectele criticate de CCR. Și, nu în ultimul rând, cred că trebuie să avem o dezbatere serioasă în societate pe reorganizarea funcționării CCR: depolitizarea CCR, modificarea componenței acesteia, a procedurii de numire a judecătorilor și a felului în care se iau deciziile. CCR trebuie sa fie o instituție aptă să-și îndeplinească rolul său constituțional în favoarea tuturor românilor“, a scris Turcan.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Referendumul lui Iohannis a fost ÎN VAN. CORUPȚII pot beneficia de grațiere și amnistie, spune CCR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituțională a României a respins, astăzi, ambele inițiative legislative de revizuire a Constituției depuse de putere și de opoziție în urma referendumului din 26 mai, au declarat surse participante la dezbateri pentru G4Media.ro. JUDECĂTORII AU DECIS CU UNANIMITATE DE VOTURI că propunerea referitoare la interdicția amnistierii sau grațierii corupților încalcă limitele revizuirii Constituției, au explicat sursele citate. Potrivit acestora, ”exceptarea infracțiunilor de corupție de la grațiere sau amnistie este neconstituțională”.

”Nu poți separa un grup de infracțiuni prin Constituție. O poți face prin lege, dar nu prin Constituție pentru că se încalcă limitele revizuirii, se încalcă principiul egalității în drepturi”, au declarat surse participante la dezbateri pentru G4Media.ro.

Celelalte prevederi ale inițiativelor de revizuire – interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul justiției și oferirea posibilității și altor instituții de a ataca OUG-urile la CCR – au primit undă verde de la Curte. Sursa: g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mihai Fifor dă din casă: “Era o ruptură între Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, dă cărțile pe față și declară că între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă era o ruptură și o tensiune foarte mare. Liderul PSD susține că tensiunea exista din cauza faptului că Dragnea dorea modificarea legilor justiției, în timp ce Dăncilă a refuzat.

“Premierul era cumva izolat în Palatul Victoria. În momentul în care premierul s-a opus Ordonanțelor, pentru că Viorica Dăncilă a refuzat să facă această mișcare și a spus că nu intervine pe Ordonanțe pe Justiție. Lucrul acesta a deranjat, pentru că multă lume se aștepta să execute, să răspundă la comanda aceasta. Am avut o discuție cu doamna premier care a spus că preferă să fie un om onest și corect față de țară. Interesant de analizat e ce ar fi fost dacă… Era o ruptură, o chestiune foarte ciudată între președintele partidului și premier, era o situație extrem de tensionată, undeva trebuia să existe un debușeu și nu-mi dau seama care ar fi fost, a fost o presiune fenomenală pe Guvern”, a afirmat Mihai Fifor, la TVR 1.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: