Conecteaza-te cu noi
SEAS

Exclusiv

De ce n-a făcut Cîrjaliu canalizare în Lazu? N-a știut că oamenii o vor. Abia acum îi întreabă

Published

on

Un chestionar oficial, bine mototolit, cu semnătura primarului din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, și cu ștampila Primăriei din această localitate, circulă în ultima perioadă pe internet. Primarul, care a devenit cetățean de onoare, cu votul colegilor săi de partid, PSD, și care a explicat într-un interviu că subordonații i-au dat acest titlu pentru că a făcut canalizarea din satul Agigea, lansează acum o întrebare și pentru cetățenii din Lazu, dacă vor sau nu canalizare. Un fel de ”Calule, mănânci ovăz?”. Însă, atenție, nu vorbim de un sondaj anonim. Cetățenii sunt invitați să își scrie numele, prenumele și adresa, să bifeze răspunsul, da sau nu, iar mai apoi să trimită chestionarul total atipic la Primărie sau pe un număr de whatsapp. Primarul va ști exact, cu nume și prenume, cine dorește și cine nu dorește canalizarea. De asemenea, va ști și persoanele care îl ignoră sau refuză să ofere astfel de relații, ceea ce ar putea fi extrem de util… la o adică.

Inițiativa lui Cîrjaliu vine la scurt timp după ce publicația noastră a arătat că Primăria Agigea a încheiat la începutul acestui an un contract de vidanjare cu firma Asus Service SRL, în valoare de 134.970 de lei plus TVA. Primăria subvenționează 50% din costul de vidanjare pentru fosele caselor particulare din Lazu. Această generozitate subită nu este neapărat fapta unui bun-samaritean, ci o mai degrabă o treabă din interes.

Citelte și: 

Numărul de telefon prin care se vidanjează bani grei din Primăria Agigea

Așa cum am arătat în articolul nostru, societatea plătită să vidanjeze fosele private are același număr de telefon ca și Golful Pescarilor SRL, o firmă deținută oficial de finul lui Bogdan Cîrjaliu, fratele primarului din Agigea. De asemenea, am arătat că același număr de telefon a fost utilizat în trecut de mai multe societăți în care actualul primar, înainte de a ocupa această funcție publică, a fost asociat și/sau administrator. Din articolul nostru se degaja supoziția că Maricel Cîrjaliu nu s-a învrednicit să înființeze amărâta de canalizare din Lazu, pe care o promite de ani grei, ca să aibă motivul formal să îmbogățească numărul de telefon care s-a perindat și prin firmele sale.

Din această perspectivă, sondajul lansat de primar ar putea avea menirea de a schimba această percepție. S-ar putea înțelege că Maricel nu s-a învrednicit să facă investiția, nu din cine știe ce interes obscur, ci pentru că  n-a avut habar de nevoile cetățenilor. Păi de asta n-a făcut canalizarea, că n-a știut dacă oamenii o vor. Abia acum îi întreabă.

În realitate, înființarea rețelei de canalizare este o obligație de mediu. Nu este nimic negociabil la mijloc. Și nu este nimic de întrebat. Că vor sau că nu vor cetățenii, aceștia trebuie să fie branșați la rețeaua de canalizare, pentru că așa s-a angajat România la aderarea la UE, riscând sancțiuni majore în caz de neconformare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions