Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Directorul SNN, Cosmin Ghiță, sărac lipit și cu datorie în bancă până în 2034

Published

on

Cosmin Ghiță a fost numit, la sfârșitul lunii august, director general al Nuclearelectrica. Decizia privind numirea avea să arunce mult tuș în scrierile jurnalistice, Ghiță fiind, la doar 28 de ani, un personaj controversat în activitățile Bucureștiului zilelor noastre, devenind cel mai tânăr director al vreunei companii de stat din România. A studiat în Statele Unite, în Rusia, a intermediat tranzacții în energie de miliarde de dolari în România, Ucraina și Kazahstan, a vândut aparatură medicală și a fost consilierul gigantului american Chevron, fost consilierul fostului premier Sorin Grindeanu și nu a ocolit nici lumea mondenă. Ghiță, deși a fost implicat în toate afacerile despre care am amintit, s-a făcut remarcat printr-o relație cu una dintre domnișoarele Bucureștiului. Ghiță și-a luat alături o femeie frumoasă, a ales-o pe Irina Cristescu, cea pe care românii o știu din scandalul cu soțul mexican Hector Bitar, care refuza să îi mai înapoieze copilul. Fotografii cu Ghiță și Irina Cristescu au apărut în vara anului trecut, atunci când cei doi, alături de fetița Irinei, au petrecut câteva zile în stațiunea Mamaia, potrivit presei mondene.

Luna trecută, Cosmin Ghiță, directorul general al Nuclearelectrica, a făcut publică și declarația sa de avere. Potrivit documentului, șeful de la energie este sărac lipit. Are un apartament proprietate personal, imobil obținut prin cumpărare în anul 2014, cu o suprafață de 97,96 mp. Ghiță nu are terenuri, nu are alte imobile, nici mașini ori bijuterii sau alte obiecte prețioase. În schimb, din declarația de avere descoperim că are un cont deschis la BCR în valoare de 5.399 euro și un credit contractat în anul 2014, scandent în anul 2034, în valoare de 219,573 lei. Din același document, aflăm că șeful Nuclearelectrica primește un salariu lunar în valoare de 20.800 de lei de la Medtronic România SRL, plus un salariu în sumă de 6.700 de lei de la Docoro Eximp SR. De altfel, presa națională a și scris că actualul director general de la energie deține alături de tatăl său, Doru Ghiță, firma de consultanță Docoro Eximp SRL din București, înființată în anul 2004. Afacerea nu este cea mai rentabilă, având o cifră de afaceri de doar 75.926 lei în 2016 și un profit net de 15.327 lei, cu un singur angajat. În luna martie 2017, Cosmin Ghiță a înființat pentru ca imediat după să se retragă, firma Nopark System SRL București, pe care a fondat-o alături de Alexandra Roxana Neagu.

În declarația de interese, Ghiță apare cu 80% din acțiunile Docoro Eximp SRL și primește 800 de lei drept valoare totală a părților sociale și / sau a acțiunilor. De asemenea, în buzunarele directorului general al Nuclearelectrica intră și suma de 26.528 lei pe lună.

Cosmin Ghiță este doar un exemplu de șefi numiți pe linie politică, fără a avea pregătirea profesională necesară.

Advertisement

Avere56

Interese52

 

Advertisement

Citiți și:

Nuclearelectrica: Un tânăr de 28 de ani din lumea mondenă a Bucureștiului îi ia locul Danielei Lulache. A fost și consilierul lui Grindeanu!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions