Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Fiefurile PSD din județul Constanța: 13 comune subdezvoltate, conduse cu mână de fier de primari-problemă

Published

on

Rezultatele alegerilor europarlamentare arată că, în județul Constanța, cândva roșu cu totul, PSD-ul mai domină doar în 13 comune. Atenție, nu vorbim de cele mai dezvoltate localități rurale, ci, dimpotrivă, exact de cele mai sărace din județ. PSD-ul a câștigat detașat la Vulturu, care este cea mai mică unitate administrativ-teritorială din județ. Aici și-au exprimat votul la europarlamentare 277 de persoane. 65,70% din alegători au votat PSD-ul, care este formațiunea primarului Eugen Berbec, fiul fostului primar Neculae Berbec. Ajuns la o vârstă respectabilă, bătrânul a predat ștafeta fiului său, care continuă misiunea de familie, deja la al treilea mandat. Populația, dependentă în mare parte de ajutoarele sociale, îl urmează pe fiu, așa cum l-a urmat la vremea sa pe tată.

O altă comună dominată în mod categoric de PSD este Ciobanu. Localitatea este condusă cu mână de fier de Tudorel Gurgu, un personaj care a amenințat anul trecut că părăsește corabia PSD, nemulțumit că este nevoit să țină comuna în subdezvoltare din cauza fondurilor alocate în bătaie de joc de la Consiliul Județean, condus taman de un PSD-ist de frunte. Până la urmă, Gurgu s-a răzgândit, mai ales că la deschiderea anului școlar 2018-2019 în localitatea sa a poposit chiar președintele PSD Constanța, Felix Stroe, cu o desagă de povești din vremea când, elev fiind în satul lui Benone Sinulescu, se socotea să ajungă ministru al apărării, după modelul lui Leontin Sălăjan. Modelele sunt importante. Cumva, și primarul Gurgu este un model… de așa nu. Acesta și-a măritat fiica în sala de sport a localității. De asemenea, a organizat chermeze cu mici și bere la fiecare sărbătoare, intrând din această cauză în atenția Curții de Conturi. În sfârșit, un amănunt picant este acela că magazinul cel mai important din Ciobanu se numește ”La primaru”. La alegerile europarlamentare, PSD-ul a obținut la Ciobanu 62,53% din voturi.

Citește și:

VIDEO. Primarul din Ciobanu și-a măritat fiica în sala de sport a localității

Advertisement

 

A treia comună colorată în roșu din județul Constanța este Dobromir. Localitatea este considerată un pol al sărăciei. Aproape întreaga populație adultă a comunei primește ajutor social. La alegerile europarlamentare 53,03% din alegători au pus ștampila pe PSD.

Iată cele 13 comune în care PSD-ul a câștigat alegerile europarlamentare:

 1. Vulturu – 65,70%
 2. Ciobanu – 62,53%
 3. Dobromir – 53.03%
 4. Grădina – 52,99%
 5. Saraiu – 50,09%
 6. Deleni – 41,80%
 7. Dumbrăveni – 40,99%
 8. Ostrov – 34,59%
 9. Seimeni – 34,05%
 10. Mircea Vodă – 33,41%
 11. Târgușor – 33,23%
 12. Saligny – 30,80%
 13. Mereni – 27,24%.

Trebuie să facem precizarea că Grădina și Saraiu, rămase fiefuri ale PSD-ului, sunt localități în care s-au făcut investiții publice importante. Cu toate acestea, nu s-au înființat locuri de muncă, iar localnicii sunt în continuare dependenți de ajutoarele sociale.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions