Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Le-am stricat suveica! Restaurantul Șerif stă cu lacătul pus

Published

on

Anul trecut, atrăgeam atenția cu privire la interesele de-a dreptul penale, în baza cărora firma One Stop GMS SRL a ajuns să livreze Primăriei Cernavodă mii de porții de mâncare, mii de sticle de apă minerală, cafele, fursecuri și alte preparate de protocol. Concomitent, alte firme apropiate administrației locale vindeau pe rupte zeci de expresoare de cafea, sute de pungi de cafea și mii de sticle de apă Primăriei. E clar că autoritatea avea tot necesarul să prepare câte cafele și-ar fi dorit. E clar că avea magazia burdușită de tot felul de sticle. Cu toate acestea, edilii au deschis în continuare robinetul achizițiilor directe, iar banii au curs în conturile One Stop GSM.

La momentul relatării noastre, societatea în cauză era deținută de un ilustru anonim, Ionuț Daniel Bobîrnac. Însă One Stop GSM avea un punct de lucru deschis chiar în restaurantul Șerif de pe strada Inginer Anghel Saligny nr. 32A din Cernavodă, aparținând viceprimarului Șerif Cîrjali. Toate comenzile Primăriei alimentau fluxul de numerar al ilustrului anonim, care astfel își permitea să achite para-îndărăt chirie viceprimarului cu nume de restaurant. Însă valoarea exactă… nu o știam.

Între timp, am intrat chiar în posesia contractului de închiriere, din 1 octombrie 2016, prin care restaurantul Șerif ajunsese în folosința firmei One Stop GSM. Contractul a fost încheiat cu proprietarii imobilului, respectiv Șerif Cîrjali, cetățenii germani Nighear Maurer și Dieter Maurer, precum și societatea în reorganizare judiciară Super Panistar SRL prin administrator special Ruusen Cîrjali. Durata contractului era de zece ani, iar valoarea chiriei ajungea la 3.000 de euro pe lună. Ceea ce însemna 36.000 de euro pe an, respectiv 360.000 de euro pe întreaga perioadă de închiriere. Locatarul se obliga să investească în renovarea clădirii, ceea ce a și făcut, fiind de largă notorietate acest fapt.

 

Advertisement

La data semnării contractului, firma One Stop GMS SRL era deținută în calitate de asociat unic de Ionuț Daniel Bobîrnac, iar administrator statutar era Ionela Alina Rotaru. Pe 28 iunie 2017, Rotaru a fost înlocuită cu Florin Adrian Turcu, acesta devenind pe 21 august 2017 și asociat cu 90% din părțile sociale. Boss-ul afacerii nu este chiar un băiat de pe stradă. Astfel, Adrian Florin Turcu, pe scurt Adi Turcu, este ditamai președintele consiliului de administrație de la SC Utilități Publice SRL Cernavodă, compania de termoficare a localității. Acesta este și membru în structura de conducere a PNL Cernavodă, alături de partenerul său de chirie, Șerif Cârjali, și desigur de șeful lor, primarul.

După dezvăluirile Ordinea.Ro, Șerif și Turcu au îngropat colaborarea. Pe restaurantul prin care șeful de la termie încasa bani de la Primărie, iar viceprimarul încasa chiria cu mult peste valorile uzuale din Cernavodă, a fost pus între timp lacătul. Le-am stricat suveica… dar nu de tot. Astfel, potrivit datelor furnizate de SEAP, firma lui Turcu a continuat să primească bănuți de la Primărie. Pe 28 noiembrie 2017, administrația Negoiță-Șerif a cumpărat de la One Stop GSM 1.000 de meniuri de mâncare pentru sărbătoarea festivă de 1 decembrie. În sfârșit, pe 15 decembrie 2017, One Stop GSM a mai primit un contract direct de 30.000 de lei pentru a asigura servicii de catering și de cantină. În timp ce semna aceste contracte cu Orașul Cernavodă, Turcu reprezenta același Oraș Cernavodă în consiliul de administrație al SC Utilități Publice, companie deținută integral de localitate. Această situație ar cam fi de competența Agenției Naționale de Integritate, însă nici Agenția nu mai este ce a fost.

Contract One Stop GSM Cu Serif 3

Citește și:

Advertisement

Primăria Cernavodă cumpără costume de dans din buric de la un independent al lui Vrabie. Chiriașul vicelui Șerif asigură potolul. Un alt politruc mulge din închirieri de microbuze

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions