Connect with us

Actual

Nuclearelectrica ia modelul OIL Terminal. Administratorii CA, aleși pe mandat de 4 ani!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

La solicitarea Ministerului Energiei, acționarii Nuclearelectrica vor aproba, în ședința AGOA din 25 aprilie, declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație conform prevederilor OUG 109/2011 prvind guvernanța corporativă.

Procedura va fi derulată de Consiliul de Administrație al SNN, nu de Ministerul Energiei, așa cum era prevăzut într-o hotărâre A AGOA din septemebrie 2017, scriu jurnaliștii de la investenergy.ro

Ce înseamnă asta? Mandatele administratorilor din Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica expiră la data de 28 aprilie a.c., iar conducerea companiei pregătește alegerea viitorilor administratori pe modelul celui aplicat deja de OIL Terminal: mandate pe 4 ani! Altfel spus, și oamenii din conducerea Nuclearelectrica își asigură scaunele, la fel și funcțiile, tot pentru o perioadă de 4 ani.

Detalii în articolul următor:

Recrutare de ochii lumii. Cum și-a pus ALDE ingineri în… spații verzi și deșeuri în conducerea OIL Terminal

Astăzi, SNN a comunicat către Bursa de Valori București completarea convocatorului ședinței AGA programată să se desfășoare în data de 25 aprilie, adică fix cu 8 zile înainte ca administratorilor actuali să le expire mandatele.

Documentul complet îl puteți studia aici:

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/SNN-Completare-ordine-de-zi-AGOA-25-04-2018/AAB65

Cine conduce activitatea Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica

Pe pagina de internet a SNN – www.nuclearelectrica.ro – găsim informații legate de cei care fac parte din CA-ul companiei.

Iată cine sunt aceștia:

Iulian Robert Tudorache este cunoscut deja drept un partener de discuții la nivelul județului Constanța. Tudorache este secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, recent a făcut o vizită de lucru în județul Constanța, iar Ordinea.ro a remarcat laudele lansate către conducerea OIL Terminal, deși vizita în teren a fost efectuată după finalizarea unei conferințe de presă organizată la sediul ALDE, partid din care Tudorache face parte. De altfel, Tudorache este cunoscut drept un apropiat al liderului interimar al ALDE Constanța, filiala județeană, deputatul Andrei Gerea.

Detalii privind vizita lui Tudorache la Constanța, dar și despre ce declarații a făcut privind planurile SNN pentru CNE Cernavodă, în articolul de presă pe care vi-l punem la dispoziție:

Cum își laudă un secretar de stat din Energie colegii fără să cunoască situația din teren

Vom urmări procedurile privind alegerea noului CA al Nuclearelectrica și vi le vom prezenta.

NOTĂ! Senatul a modificat, în iunie 2017, OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă. Potrivit documentului, mai multe companii de stat sunt exceptate de la obligația de a avea management privat.

Comments

comments

Actual

Accident rutier în Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în orașul Ovidiu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale serviciului de Ambulanță și ale Poliției Rutiere pentru a acorda primul ajutor și a stabili cum anume s-a produs acest eveniment.

Au găsit un pacient pieton conștient, stabil, cu traumatism cranian minor, care a refuzat  transportul la spital.

Știre în curs de actualizare.

Foto: SAJ Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu în municipiul Constanța! O vârstnică a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, o persoană a anunțat autoritățile că pe strada Steluței din Constanța a izbucnit un incendiu. Tot apelantul a precizat că este posibil să fie o persoană în interior. Omul a spus că iese fum din apartament și că el știe că acolo locuiește o bătrână cu probleme de sănătate.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere din cadrul detașamentului Port și o ambulanță SAJ pentru a acorda primul ajutor.

Ajunși la fața locului, au găsit o vârtsnică de aproximativ 74 de ani, care uitase o oală pe foc. Pompierii au găsit-o pe femeie căzută pe jos și au predat-o rapid echipajului de la Ambulanță deoarece era intoxicată cu fum.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier pe drumul spre Hârșova! Un bărbat a fost rănit

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a avut loc un eveniment rutier pe drumul spre Hârșova.

Potrivit IPJ Constanța, la ora 16:44, un bărbat, în vârstă de 33 ani, a condus un autoturism, pe DC 63 şi ajungând la intersecţie cu DN 2A, a efectuat viraj la stânga către Hârşova, moment în care a fost lovit la partea din spate de un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 22 ani, care circula pe DN 2A, dinspre Constanţa către Hârşova.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui bărbat, în vârstă de 70 ani, pasager pe locul dreapta faţă în primul autoturism.

Update: Tânărul de 22 de ani care a intrat în plin în mașina din față, fără nici o urmă de frânare, rula cu aproximativ 160 km/oră. Potrivit martorilor, șoferul nu are prea multă experiență.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: