Actual Slide

Nuclearelectrica ia modelul OIL Terminal. Administratorii CA, aleși pe mandat de 4 ani!

apr. 12, 2018 Mihaela Tîrpan

La solicitarea Ministerului Energiei, acționarii Nuclearelectrica vor aproba, în ședința AGOA din 25 aprilie, declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație conform prevederilor OUG 109/2011 prvind guvernanța corporativă.

Procedura va fi derulată de Consiliul de Administrație al SNN, nu de Ministerul Energiei, așa cum era prevăzut într-o hotărâre A AGOA din septemebrie 2017, scriu jurnaliștii de la investenergy.ro

Ce înseamnă asta? Mandatele administratorilor din Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica expiră la data de 28 aprilie a.c., iar conducerea companiei pregătește alegerea viitorilor administratori pe modelul celui aplicat deja de OIL Terminal: mandate pe 4 ani! Altfel spus, și oamenii din conducerea Nuclearelectrica își asigură scaunele, la fel și funcțiile, tot pentru o perioadă de 4 ani.

Detalii în articolul următor:

Recrutare de ochii lumii. Cum și-a pus ALDE ingineri în… spații verzi și deșeuri în conducerea OIL Terminal

Astăzi, SNN a comunicat către Bursa de Valori București completarea convocatorului ședinței AGA programată să se desfășoare în data de 25 aprilie, adică fix cu 8 zile înainte ca administratorilor actuali să le expire mandatele.

Documentul complet îl puteți studia aici:

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/SNN-Completare-ordine-de-zi-AGOA-25-04-2018/AAB65

Cine conduce activitatea Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica

Pe pagina de internet a SNN – www.nuclearelectrica.ro – găsim informații legate de cei care fac parte din CA-ul companiei.

Iată cine sunt aceștia:

Iulian Robert Tudorache este cunoscut deja drept un partener de discuții la nivelul județului Constanța. Tudorache este secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, recent a făcut o vizită de lucru în județul Constanța, iar Ordinea.ro a remarcat laudele lansate către conducerea OIL Terminal, deși vizita în teren a fost efectuată după finalizarea unei conferințe de presă organizată la sediul ALDE, partid din care Tudorache face parte. De altfel, Tudorache este cunoscut drept un apropiat al liderului interimar al ALDE Constanța, filiala județeană, deputatul Andrei Gerea.

Detalii privind vizita lui Tudorache la Constanța, dar și despre ce declarații a făcut privind planurile SNN pentru CNE Cernavodă, în articolul de presă pe care vi-l punem la dispoziție:

Cum își laudă un secretar de stat din Energie colegii fără să cunoască situația din teren

Vom urmări procedurile privind alegerea noului CA al Nuclearelectrica și vi le vom prezenta.

NOTĂ! Senatul a modificat, în iunie 2017, OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă. Potrivit documentului, mai multe companii de stat sunt exceptate de la obligația de a avea management privat.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!