Connect with us

Actual

Nuclearelectrica ia modelul OIL Terminal. Administratorii CA, aleși pe mandat de 4 ani!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

La solicitarea Ministerului Energiei, acționarii Nuclearelectrica vor aproba, în ședința AGOA din 25 aprilie, declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație conform prevederilor OUG 109/2011 prvind guvernanța corporativă.

Procedura va fi derulată de Consiliul de Administrație al SNN, nu de Ministerul Energiei, așa cum era prevăzut într-o hotărâre A AGOA din septemebrie 2017, scriu jurnaliștii de la investenergy.ro

Ce înseamnă asta? Mandatele administratorilor din Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica expiră la data de 28 aprilie a.c., iar conducerea companiei pregătește alegerea viitorilor administratori pe modelul celui aplicat deja de OIL Terminal: mandate pe 4 ani! Altfel spus, și oamenii din conducerea Nuclearelectrica își asigură scaunele, la fel și funcțiile, tot pentru o perioadă de 4 ani.

Detalii în articolul următor:

Recrutare de ochii lumii. Cum și-a pus ALDE ingineri în… spații verzi și deșeuri în conducerea OIL Terminal

Astăzi, SNN a comunicat către Bursa de Valori București completarea convocatorului ședinței AGA programată să se desfășoare în data de 25 aprilie, adică fix cu 8 zile înainte ca administratorilor actuali să le expire mandatele.

Documentul complet îl puteți studia aici:

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/SNN-Completare-ordine-de-zi-AGOA-25-04-2018/AAB65

Cine conduce activitatea Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica

Pe pagina de internet a SNN – www.nuclearelectrica.ro – găsim informații legate de cei care fac parte din CA-ul companiei.

Iată cine sunt aceștia:

Iulian Robert Tudorache este cunoscut deja drept un partener de discuții la nivelul județului Constanța. Tudorache este secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, recent a făcut o vizită de lucru în județul Constanța, iar Ordinea.ro a remarcat laudele lansate către conducerea OIL Terminal, deși vizita în teren a fost efectuată după finalizarea unei conferințe de presă organizată la sediul ALDE, partid din care Tudorache face parte. De altfel, Tudorache este cunoscut drept un apropiat al liderului interimar al ALDE Constanța, filiala județeană, deputatul Andrei Gerea.

Detalii privind vizita lui Tudorache la Constanța, dar și despre ce declarații a făcut privind planurile SNN pentru CNE Cernavodă, în articolul de presă pe care vi-l punem la dispoziție:

Cum își laudă un secretar de stat din Energie colegii fără să cunoască situația din teren

Vom urmări procedurile privind alegerea noului CA al Nuclearelectrica și vi le vom prezenta.

NOTĂ! Senatul a modificat, în iunie 2017, OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă. Potrivit documentului, mai multe companii de stat sunt exceptate de la obligația de a avea management privat.

Comments

comments

Actual

Șofer beat, fără permis și care conducea o mașină neînmatriculată, prins la Costinești

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 20 martie,  polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Costinești au depistat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, care a condus un autoturism neînmatriculat, pe raza localității Costinești.

În momentul în care l-au legitimiat, au realizat că bărbatul nu are permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, l-au pus să sufle și în aparatul alcooltest și au văzut cât de beat era omul –  rezultatul în urma testării a fost 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii rutieri au întocmit dosar penal pe numele tânărului.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Evaziune fiscală de milioane de dolari. Percheziții în mai multe județe, inclusiv Constanța!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu,  efectuează 197 de percheziții domiciliare, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală.

Activitățile au loc pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt și Giurgiu, la societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Din investigații a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăți comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza județului Giurgiu, constând în achiziționarea de mărfuri și servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu.

În cauză, se efectuează cercetări față de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții și servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje și prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum și repararea unor spații aparținând unor instituții de interes public.

Polițiștii vor ridica documente contabile, contracte, facturi și înscrisuri folosite la bănci.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferați din conturile bancare aparținând celor două societăți din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operațiuni economice.

Activitățile se desfășoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

La acțiune participă polițiști de la unitățile teritoriale unde sunt efectuate perchezițiile și jandarmi din Giurgiu, Teleorman și Ploiești.

În Constanța s-au desfășurat 2 percheziții la două societăți comerciale de pe raza municipiului.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Orașul Ovidiu a sărbătorit ziua nașterii poetului latin Publius Ovidius Naso.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 20 martie 2019, cu ocazia serbării zilei de naștere a poetului Ovidius, orașul Ovidiu a găzduit o serie de evenimente culturale dedicate acestuia.

Manifestările au fost deschise prin evenimentul desfășurat în cadrul Centrului Cultural ”Elena Roizen”, organizat de Școala Gimnazială Nr.2, ”Poet Ovidiu” unde au avut loc o serie de momente artistice ale elevilor. Ziua a debutat cu un Te Deum, după care a fost organizat un târg de preparate tradiționale dobrogene ( românești, turcești, macedonești).

A urmat apoi un program artistic, cu o piesă de teatru, dansuri și cântee, o  prezentare grafică a vieții poetului și discursul primarului George Scupra, despre legătura dintre numele poetului și identitatea orașului Ovidiu.

O altă succesiune de momente culturale a avut loc la ansamblu statuar ”Poet Ovidiu”.

Invitați speciali în cadrul evenimentului au fost reprezentanții Universității ”Ovidius” din Constanța, prin prezența lui Enache Tușa și a Florentinei Nicolae, care a lansat volumul de carte ”Ovidius în România”, scris împreună cu Marina Cap-Bun.

Tot în cadrul acestui eveniment, primarul George Scupra a explicat semnificația celor 3 statui ale ansamblui statuar ”Geneza” , ”Metamorfoza” și ”Iubirea” și împreună cu elevii Liceului Tehnologic ”Ion Podaru” au depus o coroană simbolică prelucrată manual de aceștia, pe care au descris-o ca fiind ”o coroană a exilului – motivele exilului sunt învăluite în mister și se concretizează într-o compoziție cromatică, detaliată prin patina timpului realizată din cupru pe elemente cum ar fi toga romană și cărțile scrise în exil”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: