Connect with us

Politica

Senatorul constănțean Tit Brăiloiu, viitor ministru al românilor de pretutindeni

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

După gesturile obsecene din Parlament și jignirile aduse jurnaliștilor, PSD îl recompensează pe senatorul constănțean Tit Brăiloiu cu un fotoliu de ministru. Cel al românilor de pretutindeni!

Circ cu înjurături de maidan în Parlament. Cum i se adresează Tit Brăiloiu unei senatoare USR

Același parlamentar constănțean, apropiat al liderul PSD Liviu Dragnea a fost cel care a încercat un artificiu legislativ pentru un lac din… Giurgiu. Asta, după ce își terminase lista promisiunilor făcute constănțenilor la alegerile parlamentare trecute.

Iată dovada:

Tit Brăiloiu înventează “Belina de Giurgiu”

Revenind la informațiile politice ale zilei, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis miercuri înlocuirea din funcţie a miniştrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero şi Tudorel Toader, au precizat surse politice prezente la reuniune.

În locul acestora au fost agreate ca propuneri deputatul Oana Florea la Ministerul Fondurilor Europene, senatorul Liviu Tit Brăiloiu la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi deputatul Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei.

Tit Brăiloiu se află în topul celor mai bogați parlamentari. Ordinea.ro a prezentat lista. Vă invităm să citiți câși bani are viitorul ministru al românilor de pretutindeni.

Constănțenii Cristina Dumitrache și Tit Brăiloiu, cei mai bogați parlamentari. Bunuri și bijuterii de sute de mii de euro

 

Comments

comments

Politica

Mama fostului primar Mazăre: Mă tem pentru viața lui. Ce dezvăluiri ar face din pușcărie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Gabriela Mazare se teme pentru viața fiului sau, Radu, fostul primar al municipiuluiConstanta.

Mama lui Radu Mazăre a acordat un interviu pentru Victor Ciutacu, la România TV. Gabriela Mazăre vorbește despre momentul în care a aflat de arestarea fiului său dar și despre faptul că Radu Mazăre ar urma să facă anumite denunțuri din închisoare.

”Dimineață mi-a spus că se duce să cumpere o plasă ca să filtreze puțin Soarele peste legumele pe care le pune. După 2 ore aud că a fost arestat. M-a sunat o cunoștință care a spus că din surse sigure știe că e arestat. Am început să râd. Vorbisem cu el cu două ore și jumate înainte. Îmi spusese că se va duce la aeroport, dar înainte se duce să cumpere acelea. Bineînțeles că nu am crezut știrea. Am avut confirmarea tot în ziua aceea. Nu mi-a fost ușor nici când l-au arestat și a stat câteva luni acolo, într-o conjunctură complet nedreaptă pentru că după, în procesul acela, a fost achitat și că fapta nu există. M-am temut și mă tem pentru viața lui. Știți că sunt oameni care au ajuns în pușcărie nevinovați și nu au mai ieșit de acolo. E normal să mă gândesc la asta. Nu are nicio legătură cu ce se spune că va face denunțuri. Nu ar face niciodată, nu are ce denunț să facă”, a spus mama lui Radu Măzare într-un interviu pentru Victor Ciutacu, la România TV.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(Video) Partidul lui Băsescu vrea să branșeze România la gaze: „70% dintre cetățeni se încălzesc cu lemne“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Au rămas mai puțin de ore din această campanie electorală pentru alegerile europarlamentare. Cu toate acestea, cei mai mulți candidați au abordat subiecte ce țin mai mult de bucătăria internă a României și mai puțin de ceea ce ar trebui să facă aleșii român la Bruxelles. În această idee, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, într-o conferință de presă susținută la Constanța, că a fost o campanie electorală complicată, pentru că „aproape toți competitorii electorali au încercat să deturneze sensul acestei bătălii politice“.

„Duminică mergem la vot pentru a alege reprezentanții în Parlamentul European, ori aproape toate partidele de la stânga la dreapta au dus dezbateri ce țin de politica internă și nicidecum de chestiuni ce privesc România în relația cu UE sau chestiuni ce țin de interesul UE. PMP e singurul partid care a venit în această campanie cu un plan de acțiune, pe care îl vor implementa prin europarlamentarii partidului la Bruxelles. Am vrut să vorbim în această campanie doar despre Europa, pentru că ea este cea care ne-a crescut după ce am intrat în UE și datorită căreia am atins un nivel de prosperitate fără precedent. Este de datoria noastră să ne asumăm acest traseu european“, a afirmat Tomac.

Președintele PMP a spus că la toate problemele din societatea românească există un răspuns: „dacă vrem spitale mai bune, e nevoie de mai multă integrare; dacă vrem sistem de învățământ mai bun și școli mai moderne, răspunsul e simplu și același, avem nevoie de mai multă integrare; dacă vrem mai multe autostrăzi, de asemenea, răspunsul e același, avem nevoie de mai multă integrare. Asta pentru că, având resurse de la UE, putem să ne dezvoltăm mult mai bine“. Liderul PMP a punctat și faptul că cea mai mare amenințare la care este supusă Uniunea Europeană la ora actuală nu este nici pericolul chinezesc, nici Federația Rusă și nici Africa. Cea mai mare amenințare pentru UE se află în interiorul ei, spune Tomac. De aceea, continuă PMP-istul, cel mai mare pericol îl constituie politicienii populiști.

„Avem deja acțiuni concrete a unor politicieni populiști din UE, Brexit-ul fiind un efect al acestor aventuri politice. Cred că acest val de isterie anti-Bruxelles trebuie combătut. Tocmai de aceea, eu am ales să candidez la aceste alegeri, pe poziția a doua, iar primul pe listă este Traian Băsescu. Experiența pe care a acumulat-o acesta în cei 10 ani de mandat ca președinte, ca membru în Consiliul European, îi conferă posibilitatea de a cunoaște foarte bine bucătăria internă a Uniunii Europene. Românii trebuie să înțeleagă faptul că la Bruxelles suntem obligați să trimitem politicieni competenți și pregătiți, care să se bată de la egal la egal, cu argumente, pe chestiuni ce țin de interesele României“, a subliniat liderul PMP.

Gazele din Marea Neagră, de pe teritoriul țării noastre, doar pentru români!

Eugen Tomac a afirmat că PMP va milita la Bruxelles pentru ca, de exemplu, subvenția pentru agricultorii români, care acum este de 196 de euro/hectar, să fie mărită aproape de nivelul celor care fac agricultură în Spania, în Italia ori în Germania, unde subvenția la hectar este de 400 de euro. De asemenea, Tomac a spus că europarlamentarii partidului vor milita, atunci când se va elabora bugetul UE, 2021 – 2027, prin amendamente, ca România să poată beneficia de finanțări de la UE pentru un proiect care ţine de necesitatea de a extinde reţeaua de gaze către populaţie. Concret, cei de la PMP vor ca UE să suporte cheltuielile de racordare a tuturor locuinţelor din România la reţeaua de gaze naturale.

„La ora actuală, doar 30% dintre români au acces în locuinţe la reţeua naţională de gaze. 70% dintre români se încălzesc în continuare cu lemne. Asta în condiţiile în care în aproape toate state UE populaţia are acces la reţeaua naţională de gaze, iar asta este parte a confortului de care se bucură europene. Culmea este că noi, aici, avem în Marea Neagră resurse uriaşe de gaze. De ce trebuie să le exportăm, să le vindem Ungariei ori Austriei, şi să nu le utilizăm în ţară. Cred că acest obiectiv al PMP (de a finanța de la UE racordarea locuinţelor la reţeaua de gaze) este unul realist și sunt convins că va fi susținut și de ceilalți europarlamentari români. Ne vom strădui ca acest proiect să se afle pe agenda PPE. Trebuie să fie un proiect multianual. Taxele de racordare la rețeaua de gaze sunt mari, iar cetățenii nu și le permit“, a spus Tomac.

Președintele PMP a afirmat că o altă preocupare a PMP este legată viața românilor plecați la muncă în străinătate și de modul cum sunt ei tratați în țările unde lucrează. Evident, în ecuație figurează și români din Marea Britanie, stat care a decis să părăsească UE. Tomac a spus că, prin proiecte și programe finanțate de UE, o parte dintre români se poate întoarce în țară. Tomac a afirmat că, din păcate, Guvernul României nu a avut vreun proiect în această perioadă cât țara noastră a deținut președinția Uniunii Europene. El a adăugat că PMP a propus ca UE să accelereze procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniune. În plus, Tomac a afirmat că PMP mai propune ca cetățenii din Republica Moldova să poată depune cereri de acordare a cetățeniei române în toate județele și nu doar la cinci centre cum este în prezent. Președintele PMP a spus că, în prezent, sunt peste 250.000 de cereri în așteptare. El a subliniat că dacă acest proces va fi descentralizat, în următorii ani peste 50% din populația Moldovei va putea obține cetățenia Română, ceea ce ar însemna că vor fi cetățeni europeni.

Președintele PMP a abordat în conferința de presă și subiectul referendumului convocat de președintele Klaus Iohannis. Tomac a spus că referendumul a fost organizat foarte prost, iar cetățenii nu au înțeles mai nimic din miza acestuia, mai ales că întrebările sunt complicate.

„Cu toate astea, referendumul are o miză uriașă pentru România, iar în cazul în care va fi invalidat consecințele pot fi catastrofale pentru statul român. De aceea, PMP invită cetățenii să voteze la referendum, pentru că acesta nu este despre Iohannis și Dragnea. Acest referendum este ca un test pentru cetățenii români dacă înțelegem cât de important este independența Justiției. Noi ne ducem la urne pentru a afirma atașamentul pentru o valoare fundamentală a Uniunii Europene – statul de drept“, a spus Tomac.

PMP va trimite duminică 19.000 de observatori în secțiile de votare!

Legat de alegerile europarlamentare de duminică, președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că partidul va avea aproximativ 19.000 de oameni care vor supraveghea numărarea buletinelor de vot.

„Pentru că nu avem europarlamentar în funcție, Biroul Electoral a decis ca PMP să nu aibă reprezentanți în secțiile de votare, ceea ce este de neînțeles. Pe de altă parte, există referendumul. Noi ca partid parlamentar avem dreptul, în baza referendumului convocat, să avem membri în secție, dar Biroul Electoral Central, prin membri de partid desemnați acolo, a decis altfel. Cu toate astea, în premieră anunț că PMP va trimite la duminică 19.000 de observatori. Vom avea membrii în toate secțiile de votare din întreaga țară, delegați din partea PMP pentru a asista la procesul de numărare a voturilor. Avem această capacitate și ne-am organizat deja. Vrem să ne apărăm fiecare vot. Nu punem răul în față, dar trebuie să fim prudenți“, a punctat Eugen Tomac.

Președintele PMP a mai spus că, după votul de duminică, viața politică din România se va reseta.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară

Realizat de Asociația Puterea Civică

Codul unic de identificare atribuit mandatarului: 41190004

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

“O comună – o ambulanţă”, un nou program aprobat de Guvern

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul a adoptat astăzi un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul “O comună – o ambulanţă”, respectiv granturi, până la maximum 200.000 euro, pentru cheltuielile necesare în vederea asigurării în fiecare localitate, îndeosebi rurală, a cel puţin unei ambulanţe dotate corespunzător. Guvernul a adoptat şi un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru finanţarea Programului „Ana Aslan – gROwth, rezidenţe pentru vârstnici”.

Obiectivul acestui program guvernamental este îmbunătăţirea serviciilor de sănătate prin asigurarea mijloacelor de acces rapid la aceste servicii pentru cazurile de urgenţă. Concret, se finanţează achiziţionarea de către medicii de familie de ambulanţe pentru urgenţă, dotarea acestora şi acoperirea cheltuielilor de personal şi curente cu acestea, pe cel puţin un an de zile. Finanţarea se face sub formă de schemă de ajutor de minimis, respectiv granturi, până la maxim 200.000 euro, pentru cheltuielile necesare în vederea asigurării în fiecare localitate, îndeosebi rurală, a cel puţin unei ambulanţe dotate corespunzător, precizează Guvernul.

Schema de ajutor de minimis are caracter multianual şi se derulează până la 31 decembrie 2020, cu posibilitate de prelungire până în anul 2022, în funcţie de validitatea Regulamentului Comisiei Europene în ceea ce priveşte schemele de minimis. Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2019-2022.

Sunt eligibile următoarele categorii de cheltuieli:

– achiziţia de ambulanţe şi dotarea acestora cu echipamentul medical necesar;

– cheltuielile cu carburanţi şi întreţinerea acestora;

– cheltuielile de personal (conducător auto şi personal medical);

– cheltuieli pentru dotarea cabinetelor medicale.

Bugetul estimat pentru întreaga perioadă este de 2,5 miliarde lei, din care 1 miliard lei în anul 2019, sub formă de credite de angajament.

Pot aplica pentru acest program medicii de familie. Numărul estimat al beneficiarilor este de circa 2800 de medici de familie, respectiv câte un beneficiar pe fiecare comună care nu dispune de ambulanţă.

Măsura privind dotarea localităţilor cu ambulanţe, în vederea asigurării transportului pacienţilor în condiţii optime la unităţile medicale, este prevăzută în Programul de guvernare 2018-2020, mai precizează Guvernul.

De asemenea, Guvernul a adoptat astăzi un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru finanţarea Programului „Ana Aslan – gROwth, rezidenţe pentru vârstnici”.

Scopul acestui program guvernamental este încurajarea construcţiei de centre private rezidenţiale şi dezvoltarea serviciilor de îngrijire necesare persoanelor vârstnice dependente ori a celor cărora familia nu le poate asigura îngrijirea. Susţinerea financiară constă în acordarea unui ajutor nerambursabil de până la 500.000 de euro, pentru construcţia, reabilitarea şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea de rezidenţe pentru persoanele vârstnice, precizează Guvernul.

Ajutorul va fi plătit la terminarea lucrărilor şi după obţinerea autorizaţiei de funcţionare provizorie de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, diferenţiat în funcţie de localizarea rezidenţei, după cum urmează:

– până la 50% dacă rezidenţa se afla într-o localitate din primele 10 judeţe după nivelul de dezvoltare regională;

– până la 75% dacă rezidenţa se afla într-o localitate din următoarele 10 judeţe după nivelul de dezvoltare regională;

– până la 100% dacă rezidenţa se afla într-o localitate din ultimele 20 de judeţe după nivelul de dezvoltare regională;

Schema de ajutor de minimis se derulează până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire. Bugetul estimat al măsurii pentru perioada 2019-2020 este de 4 miliarde de lei, din  care 2 miliarde lei în anul 2019, sume incluse în bugetul pentru acest an sub formă de credite de angajament.

Pot aplica pentru acordarea acestui ajutor de stat persoane juridice de drept privat, inclusiv organizaţii neguvernamentale, fundaţii şi/sau grupuri fiscale, aşa cum sunt prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care vor realiza construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea centrelor rezidenţiale cu standarde adecvate de locuire şi îngrijire a persoanelor vârstnice.

Numărul total de beneficiari este de circa 2000 de societăţi.

Vor putea fi eligibile atât cheltuielile de construcţie, reabilitare, amenajare şi dotare, cât şi cele pentru asigurarea utilităţilor necesare, respectiv: alimentare cu apă şi gaze naturale, canalizare, agent termic, energie electrică, telecomunicaţii.

Centrele rezidenţiale pentru vârstnici trebuie să îndeplinească o serie de standarde de capacitate şi condiţii de locuire, între care:

– să ofere condiţii de cazare adaptate atât persoanelor singure, cât şi pentru 2 sau 3 persoane (garsoniere sau apartamente), asigurându-se 25 mp/persoană.

– pentru persoanele vârstnice cu probleme medicale, personalul însoţitor se va asigura de către rezidenţă, dacă personalul medical consideră că este oportun;

– construcţiile vor avea maxim un etaj, dacă nu au lift,  pentru a facilita deplasarea locatarilor şi a personalului medical şi de asistentă; 

– se va asigura un spaţiu suficient pentru personalul medical, inclusiv cu minim de dotare cu echipament medical, precum şi spaţii de recreere.

Destinaţia investiţiei în centre rezidenţiale pentru persoanele vârstnice dependente va fi menţinută cel puţin 10 ani de la obţinerea autorizaţiei de funcţionare, în caz contrar investitorul va rambursa suma obţinută ca ajutor de minimis.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză este furnizorul, iniţiatorul şi administratorul schemei de ajutor de minimis.

Pentru intrarea în aplicare a acestui Program, urmează să fie adoptată o Hotărâre de Guvern, ce va include reglementări detaliate în acest sens.

sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: