Connect with us

Exclusiv

Șerpăria de interese de la Confort Urban. Concurs de angajare dosit la mica publicitate

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Confort Urban a scos la concurs două posturi importante, fără a sufla o vorbă despre acest fapt pe site-ul propriu de internet. Acesta conține o pagină de anunțuri, însă concursul de angajare nu a încăput aici. Având obligații legale de transparență în privința angajărilor, societatea a găsit oportun să și le îndeplinească la rubrica de mică publicitate a unui cotidian local din 30 martie 2018. Bibliografia de concurs nu a fost publicată în anunțul de mică publicitate, putând fi obținută de la sediul întreprinderii publice sau eventual prin e-mail, cu cerere expresă. E limpede că procedura legală a fost îndeplinită la modul pur formal, iar transparența a fost mimată. Or tocmai de aceea, se naște de aici suspiciunea că totul a fost pregătit pentru persoane dinainte știute, cam așa cum se întâmplă prin mai toate întreprinderile publice parazitate de rubedenii, pile și cunoștințe.

Potrivit anunțului dosit la mica publicitate, Confort Urban urmează să organizeze, nu se știe la ce dată, un concurs/examen pentru ocuparea a două posturi de inginer – specialitatea achiziții publice. Candidații trebuiau să depună diploma de studii, alte documente de pregătire profesională pe linie de achiziții publice, adeverință de vechime în muncă de minim 10 ani, un Curriculum Vitae și o recomandare. Spunem trebuiau, deoarece depunerea dosarelor a avut termen limită pe 10 aprilie a.c..

Biroul de achiziții, transformat în serviciu. Mai mulți angajați, salariu mai mare pentru șefă

Monica Vodă, sursa foto: Facebook

Prin noile angajări, societatea care administrează, și încă execrabil, rețeaua de drumuri și sensuri giratorii din Constanța urmează să-și completeze schema de personal la Serviciul de Achiziții Publice. În anii trecuți, achizițiile erau gestionate de un birou specializat în astfel de proceduri. Din rațiuni deloc transparente, vechiul birou a fost transformat în serviciu – o structură organizatorică superioară, cu mai multe posturi în organigramă. Cât de utilă era mișcarea e greu să ne dăm cu părerea. Însă, în mod cert, după ultima raportare publicată pe site-ul Confort Urban, în anul 2016 societatea a avut în plan 35 de achiziții (vezi AICI). Niciuna în plus. În aceste condiții, transformarea biroului în serviciu pare dictată de alte rațiuni decât de vreun volum impresionant de muncă. Oricum ar fi, principalul câștig l-a avut șefa, pe numele ei Monica Vodă. Desigur, vorbim aici de un câștig salarial, căci un ditamai șeful de serviciu încasează un salariu cu mult mai consistent decât al unui simplu șef de birou.

La Valu lui Traian

Vom insista mai mult asupra Monicăi Vodă, deoarece traiectoria sa este de-a dreptul emblematică pentru ceea ce se întâmplă în întreprinderile publice. Potrivit documentării noastre, aceasta a fost șefă a serviciului tehnic investiții din Primăria Valu lui Traian, dar și manager al unor proiecte de investiții finanțate din fonduri europene, derulate de administrația acestei localități. În anul 2009, Monica Vodă a reprezentat localitatea Valu lui Traian în cadrul unui proiect al Zonei Metropolitane Constanța. Din același an datează și singura sa declarație de avere disponibilă pe portalul ANI, cu referire la veniturile realizate în anul precedent. În octombrie 2009, Monica Vodă a devenit angajata Confort Urban, așa cum a menționat în contul său de Linkedin.

Și-a rotunjit veniturile ca asociat unic al unei firme

În aprilie 2014, angajata Confort Urban a înființat firma Hohmann Consulting Group SRL, având calitatea de asociat unic și administrator. Încă din anul înființării, societatea cu un singur salariat și cu activitate în domeniul consultanței pentru afaceri și management a obținut o cifră de afaceri de 205.500 de lei și un profit de 22.187 de lei. Un an mai târziu, cifra ajunge la 443.905 lei, din care 325.404 lei profit. În 2016, afacerile au coborât la 109.800 de lei, iar profitul, la 78.073 de lei. Datele pentru anul 2017 nu au fost încă depuse.

140.000 de lei de la Sticks, pentru un tur de biciclete

Fostul prefect Ion Constantin, sursa foto: Constanta.Ro

În septembrie 2014, societatea Monicăi Vodă a semnat un contract cu Prefectura Județului Constanța, în valoare de 140.000 de lei. Scaunul de prefect era ocupat atunci de Constantin Ion, zis Sticks, un apropiat al fostului șef al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Prefectura derula un proiect finanțat din fonduri europene cu aproximativ jumătate de milion de euro, sub titulatura: ”Development of Outdoor Adventure Tourism Network in Black Sea Region (DOOA)“. Hohmann Consulting Group a prestat activități de organizare a unui tournament, în speță o competiție de off-road și ciclism, pe parcursul a două zile. Alți bani din proiectul Prefecturii s-au dus către o agenție de turism, aceeași care vine în prezent bilete de avion și sejururi prin străinătate pentru participarea lui Decebal Făgădău la simpozioane internaționale despre mersul cu bicicleta.

Citește și:

Cursuri de integritate cu acces gratuit la SPA, plătite boierește de administrația Decebal Făgădău

A promovat un stil de viață sănătos… pentru mulți bani

În anul 2015, societatea Monicăi Vodă a trecut de la biciclete la alte proiecte. Astfel, pe site-ul Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (IDRU), au fost publicate trei anunțuri cu privire la atribuire unor contracte, în anul 2015, către societatea fondată de Monica Vodă. Vorbim aici de organizarea unei campanii de promovare a unui stil de viață sănătos, în cadrul proiectului ”Promovarea incluziunii sociale pentru o viață la standarde europene” derulat de IDRU în baza unei finanțări din fonduri europene. Pentru această campanie, Hohmann a primit 30.300 de lei. De asemenea, societatea a mai primit alte două contracte de valori mai mici, respectiv 4.000 de lei și 8.000 de lei, pentru organizarea unei conferințe și a serviciului de catering în cadrul proiectului ”Practica – drumul cel mai scurt către un loc de muncă”, derulat de IDRU cu fonduri europene.

Colaborare cu Sorin Chiriță, actualul city manager al Gabrielei Firea

IDRU este o asociație nonguvernamentală înființată de Sorin Chiriță, actualul city manager al Primăriei Generale a Municipiului București. Chiriță este mâna dreaptă a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Însă, pe vremea când activa la Constanța, s-a evidențiat ca partener de nădejde al tripletei Mazăre-Nicușor-Strutiski. Ani buni, Chiriță a fost coordonatorul Polului de Creștere Constanța din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. Pe site-ul acestui organism, www.pol-constanta.ro, se găsesc mai multe studii. Unul dintre acestea a fost realizat chiar de Hohmann Consulting Group SRL și poartă semnătura Monicăi Vodă (vezi AICI).

Sorin Chiriță, un ”tehnocrat” pesedist, alături de Gabriela Firea (foto stânga), Mariana Gâju (dreapta sus) si Ani Merlă de la Primăria Constanța (dreapta jos).

Studiul se referă la dezvoltarea turismului și la reabilitarea și promovarea patrimoniului cultural la nivelul Polului de Creștere Constanța, fiind realizat în baza contractului semnat de Hohmann cu ADR Sud Est sub numărul 23029/30.10.2015.

Un studiu pentru Primăria Năvodari

În sfârșit, în anul 2017, șefa achizițiilor de la Confort Urban a mai beneficiat prin firma ei de un contract cu Primăria Năvodari. Astfel, Hohmann Consulting Group SRL a elaborat documentația privind atestarea localității Năvodari ca stațiune turistică de interes național (vezi AICI).

Fost angajat la Hohmann, adus la Confort Urban

Revenind la Confort Urban, trebuie să mai spunem că, printre angajații acestei întreprinderi publice se numără și inginerul Ionuț-Radu Pintilie, care, potrivit CV-ului postat pe Linkedin, a lucrat anterior la Hohmann Consulting Group SRL. Cu alte cuvinte, a fost angajatul Monicăi Vodă. Acum este colegul ei, la întreprinderea publică. Având în vedere acest aspect, apreciem că noua procedură de recrutare în serviciul condus de Monica Vodă trebuia să fie mai transparentă. În sfârșit, trebuie să amintim cititorilor că societatea Confort Urban s-a aflat în centrul unui scandal penal în urmă cu un an, când fostul director Viorel Farcaș, urmărit penal de procurorii DNA pentru trucarea unor licitații, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, fiind condamnat cu suspendare. Investigația continuă!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Exclusiv

Golănia juridico-financiară de la Căminul de Bătrâni Hârșova. Ionescu, un primar extraordinar

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Vara anului 2005. Un soare torid prăjește colinele din Hârșova. Primarul localității, liberalul Ionel Chiriță, se refugiază la Neptun, la o întâlnire de lucru a Alianței Dreptate și Adevăr. Are cu el un diplomat burdușit cu acte. La eveniment, se intersectează cu Gheorghe Barbu, ministrul protecției sociale. În câteva minute, îi spune oficialului că are în geantă trei proiecte sociale făcute ca la carte, după o vizită de documentare în Danemarca. Pe căprării: un adăpost pentru victimele violenței domestice, un centru after school și un cămin de bătrâni. Ministrul ascultă, cumpănește și îl invită la București, ca să deschidă aplicațiile.

Așa s-a născut proiectul căminului de bătrâni de la Hârșova. Primăria a pus la bătaie o clădire în care funcționase pe vremuri un sediu de CAP. Ministerul a venit cu fondurile necesare recompartimentării și modernizării. În anul 2008, investiția a fost finalizată. Două lucruri lipseau ca imobilul modernizat să funcționeze potrivit menirii sale: o centrală termică și recepția finală. În vara lui 2008, Chiriță pierde alegerile locale. La Primărie ajunge Tudor Nădrag, un tip cu o educație precară și pus pe hoții. Porțile căminului de bătrâni sunt ferecate cu lacăt. Opt ani rămân așa.

Abia în octombrie 2016, sub un nou primar, clădirea abandonată părea să își găsească în sfârșit menirea. Pe 27 octombrie 2016, edilul actual, Viorel Ionescu, s-a prezentat în plenul Consiliului Local, pentru a-și susține viziunea. Soluția găsită de el se referea la organizarea unei licitații publice pentru închirierea imobilului către o persoană fizică sau juridică, în scopul prestării, în regim privat, a serviciilor sociale. La o Fundație, ca în Danemarca, Suedia, Norvegia sau altă țară cu performanță în sistemul asistenței sociale, cu scopuri sănătoase și caritabile, nu s-a gândit. Dar bine că s-a gândit la o persoană fizică.

După dovada de largă viziune de mai sus, primarul și-a demonstrat talentul și în baliverne. Iată o motivație de-a dreptul memorabilă pe care a transpus-o în Studiul de Oportunitate înaintat aleșilor locali:

”În România, legislația europeană încurajează înființarea unităților medicale publice private. Dezvoltarea lor este motivată de beneficiile aduse, în special în condițiile în care România se confruntă cu o criză economică fără precedent”.

România a înregistrat cea mai mare creștere economică din toată Uniunea Europeană în anul 2016. Așadar, nici vorbă de criză economică fără precedent. Însă oral, în ședință, primarul a motivat total diferit oportunitatea închirierii. El i-a întrebat pe membrii comisiei sociale dacă bugetul local poate susține funcționarea căminului de bătrâni. Aceștia au răspuns că nu, mai ales că, nefăcând parte din comisia de specialitate economică, nici nu se pricepeau la chestiuni de buget. E limpede că proiectul închirierii s-a născut din neputință și interes. Vorbim aici de neputința de a asigura funcționarea clădirii din surse proprii, dar și de neputința de a aplica pentru o finanțare nerambursabilă, pe axele europene sau guvernamentale. Despre interes vă spunem mai jos.

În cadrul dezbaterii din Consiliu a contat foarte mult un amendament al consilierului local Ionel Dia, votat de o largă majoritate. Dia a propus o corecție profesională în caietul de sarcini, în sensul ca ”la licitația publică să participe numai persoane juridice, nu persoane fizice, care să facă dovada că au experiență în domeniu”. Păi cine a mai auzit de persoane fizice care operează cămine de bătrâni? Amendamentul lui Dia, votat de aleși, a devenit literă de lege… locală. Vorbim aici de HCL 113/27.10.2016, prin care s-a aprobat organizarea licitației, studiul de oportunitate și caietul de sarcini.

Lui Viorel nu i-a căzut cu tronc modificarea. Ca dovadă, cu prima ocazie, primarul a fraudat caietul de sarcini cu nonșalanță. Astfel, Primăria Hârșova a atribuit contractul de închiriere nr. 10/13.12.2016 a căminului de bătrâni de pe strada Vadului nr. 84, format din construcție în suprafață de 731,70 mp și curte de 1.271,58 mp, către o firmă lipsită de cea mai elementară experiență. Vorbim aici de SC Radar Cămin de Bătrâni SRL, o societate înființată pe 5 septembrie 2016, cu doar câteva luni înainte de a câștiga licitația. Radar nu a desfășurat niciun fel de activitate economică până în momentul de față, probat de faptul că pe site-ul oficial al Ministerului de Finanțe nu figurează cu date de bilanț. Contractul a fost încheiat pe zece ani, cu o chirie de 2.400 de lei pe lună (aproximativ 500 de euro).

Și neregulile nu se opresc aici. Astfel, potrivit clauzei 6.2 litera c) din contract, chiriașul avea obligația să obțină toate avizele, autorizațiile și dotările prevăzute de legislația în vigoare pentru desfășurarea activității. Căminul de bătrâni nu funcționează nici la momentul de față. Și nu funcționează… tocmai din lipsa autorizațiilor. În mod bizar, contractul cel deștept nu prevede posibilitatea rezilierii pentru neînceperea activității. Prevede în schimb rezilierea de drept în situația întreruperii activității comerciale pe timp de 3 luni. Însă, de vreme ce activitatea nu a început, e limpede că nu a fost întreruptă. Păi cum să întrerupi ceva ce nu a început? Așa ceva ar fi un non-sens. După 12 luni de așteptare, primarul Ionescu, exasperat că proiectul lui devenea un chix lamentabil, se decide să salveze aparențele, cu prețul încălcării grosolane a contractului și a caietului de sarcini. Oricum, ”pe caiet” :))) îl mai fraudase o dată. Pe 21 august 2017, Primăria a anunțat în SEAP că a atribuit direct un contract de 23.858 de lei plus TVA prin care a cumpărat de la o firmă din  București servicii de arhitectură pentru construcții.

”Autoritatea contractantă dorește încheierea unui contract de servicii pentru documentația tehnică necesară pentru obținerea avizului de securitate la incendiu și obținerea autorizației de funcționare PSI a Centrului Permanent de Îngrijire Persoane în Vârstă”, se arăta la rubrica dedicată descrierii achiziției.

Iată, așadar, că după ce i-a închiriat căminul fără dovada experienței, primarul l-a ajutat pe chiriaș, cu bani de la buget, ca să obțină autorizația. Ce au făcut, cum au făcut? Doar ei știu. Însă, în mod cert, căminul de bătrâni nu funcționează nici în momentul de față. Între timp, Ionescu a uitat de bătrânii bolnavi care meritau, încă din 2008, să aibă un centru al lor. În timp ce ei așteaptă, alesul lor mai pleacă în schimburi de experiență peste ocean, mai face un festival, mai zâmbește frumos în poze… să știe norodul că este, așa cum și-a scris pe tricou, ”un primar extraordinar”.

Comments

comments

Continuă să citești

Exclusiv

Primarul din Hârșova trebuie să achite din buzunarul său vizita în SUA și Canada

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe 23 aprilie 2018, la ora 10 dimineața, un funcționar de la compartimentul Achiziții din cadrul Primăriei Hârșova a finalizat procedura de cumpărare a unui pachet de transport cu avionul și de cazare în Canada și Statele Unite ale Americii. Pachetul a costat 32.457,85 de lei sau 6.964,32 de euro. La această sumă se adăuga TVA. Desigur, funcționarul nu acționase de capul său, ci cu ordin de la edilul Hârșovei, Viorel Ionescu. Acesta din urmă plănuia o vizită de serviciu în SUA și Canada. Dar plănuia de capul său, fără să întrebe în prealabil, așa cum era legal, Consiliul Local al orașului Hârșova. Abia pe 2 mai 2018, primarul a realizat că-i trebuie o aprobare. În disperare de cauză, Viorel Ionescu a convocat prin SMS aleșii locali într-o ședință de îndată. Caracterul ”de îndată” nu era întrunit, având în vedere că Ionescu deja își cumpărase biletul de avion cu o săptămână înainte, problema fiind așadar cunoscută din timp. Obedienți din fire, zece consilieri subordonați primarului n-au mai ținut cont de acest moft, votând inițiativa. Astfel a fost adoptată o hotărâre de aprobare a deplasării primarului peste ocean și de decontare a cheltuielilor, pe bază de documente justificative.

”Vizita de lucru are ca scop principal schimbul de experiență în domenii de interes comun: regenerare urbană, digitalizare, parteneriat public-privat, atragere de investiții străine, valorificare a potențialului de import-export, transport public, colectare deșeuri și reciclare, infrastructură”, se arăta în preambulul hotărârii adoptate.

Și tot în preambulul hotărârii se mai arată că, la baza inițiativei, ar sta o invitație primită de la Asociația Municipiilor din România – o structură din care fac parte doar localitățile cu rang de municipiu. Deși nu este membră AMR și nici nu ar avea cum să devină, UAT Hârșova ar fi primit o invitație de a participa la o misiune de informare pe probleme specifice… municipalităților.

Download (PDF, 760KB)

În intervalul 6 – 20 mai 2018, delegația din care a făcut parte și Viorel Ionescu de la Hârșova a vizitat aglomerările urbane Montreal și Ottawa din Canada, dar și metropolele americane Chicago și Washington. În fiecare metropolă vizitată, au avut loc întâlniri cu reprezentanții administrațiilor locale. Vorbim de 4 întâlniri mari și late, de aproximativ două-trei ore fiecare. În restul zilelor, program de voie.

Chiar și așa, agenda discuțiilor a fost total lipsită de învățăminte practice pentru singurul primar de oraș amestecat printre primarii de municipii și președinții de consilii județene care au participat la schimbul de experiență. Astfel, din comunicatele transmise de AMR, reies următoarele preocupări majore ale schimbului de experiență:

  • La Montreal, s-a discutat despre administrarea bugetului de 5,5 miliarde de dolari canadieni al acestei metropole, despre deszăpezire, mobilitate urbană și transportul public de persoane.
  • La Ottawa, delegația română a făcut un tur al orașului. Canadienii le-au prezentat primarilor români două șantiere în lucru. Este vorba despre un patinoar gigantic și despre o linie de metrou de suprafață.
  • La Chicago, s-a discutat de modernizarea aeroportului, despre globalizarea orașelor și despre câteva proiecte ale municipalității americane, cum ar fi de pildă introducerea de senzori de trafic în zonele aglomerate, prin care să se centralizeze într-o platformă digitală informațiile în timp real despre participanții la trafic.
  • La Washington, primarii români au aflat cum funcționează departamentul specializat în securitate, atacuri teroriste și uragane.


Cu experiența acumulată, Ionescu ar putea să-și propună modernizarea aeroporturilor din Municipiul Hârșova, câte or fi ele, construirea unei noi linii de metrou și prevenirea cu mai multă știință a atacurilor teroriste și a uraganelor. Ce-a învățat din programul de voie, vă arătăm cu altă ocazie.

La întoarcerea din misiune, primarul avea obligația legală să informeze Consiliul Local cu privire la schimbul de experiență. În acest sens, trebuie să știți că potrivit art. 44 din Legea 393/2004 privind statutul aleșilor locali, ”în urma îndeplinirii unor misiuni oficiale, aleșii locali sunt obligați să prezinte, la prima ședință ordinară de consiliu, un raport privind deplasările efectuate”. Legea stabilește și un termen maxim pentru îndeplinirea acestei obligații: 30 de zile. Deși au trecut luni bune de la schimbul de experiență, primarul Hârșovei a omis să informeze Consiliul Local cu privire la deplasarea peste ocean. Acest aspect a ieșit la iveală cu ocazia controlului tematic al Curții de Conturi. În aceste condiții, potrivit legii, sancțiunea aplicată este aceea ca primarul să suporte costurile deplasării din buzunarul său. Va urma!

Comments

comments

Continuă să citești

Exclusiv

Felix Stroe, amintiri din copilărie: a vrut să fie ca Leontin Sălăjan, ministru al apărării naționale

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

În timp ce Horia Țuțuianu și Decebal Făgădău participau, alături de ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la deschiderea anului școlar la proaspăt reînființatul liceu militar din oraș, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, lua parte la o ceremonie cu mult mai modestă, în satul Ciobanu din nordul județului, alături de primarul acestei localități, Tudorel Gurgu, și de fostul primar din Hârșova, Tudorel Nădrag. Gurgu și-a anunțat demisia din PSD în urmă cu două săptămâni, pe motiv că localitatea sa nu a primit bani de la Consiliul Județean, care s-ar fi transformat în ultima perioadă într-un soi de Horică SRL (aluzia fiind la președintele CJC, Horia Țuțuianu). De asemenea, Gurgu anunța că organizația PSD Ciobanu se va reorienta spre PMP. Mai mult, primarul din Ciobanu a și participat la școala de vară a PMP-ului de la Neptun, cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar. Certat la cuțite cu Țuțuianu, Gurgu a găsit resorturile să-l aducă la evenimentul său pe șeful lui Țuțuianu. În schimb, președintele Felix Stroe l-a numit pe primarul din Ciobanu prieten și a punctat că prietenia acestuia îl onorează. Stroe a lăudat faptul că Gurgu le-a oferit anul trecut biciclete elevilor din localitate și s-a arătat încrezător că, anul acesta, primarul le va aduce și tablete. De asemenea, le-a vorbit participanților de investiția RAJA în comuna Ciobanu, în rețeaua de apă și canalizare.

Însă cel mai spectaculos moment a fost acela în care Felix Stroe i-a îndemnat pe copii să își propună țeluri mărețe. El a dezvăluit în premieră că, în prima sa zi de școală, în satul său natal, Siriu, de pe valea Buzăului, la întrebarea învățătorului despre ce ar vrea să ajungă în viață, ar fi răspuns: ministru al apărării naționale. Ca o ironie de zile mari, în vreme ce Stroe dezvăluia visul său din copilărie alături de primarul aflat la cuțite cu Horia Țuțuianu, ministrul în funcție al apărării naționale (care poate nici n-a avut acest țel în viață) tocmai inaugura, la braț cu Țuțuianu, Liceul Militar din Constanța.

”În fiecare an, să știți că merg la deschiderea anului școlar la țară, în județ. Nu mă duc în oraș, nu mă duc la Liceul Mircea. Mă duc undeva la țară, pentru că retrăiesc în felul acesta prima mea zi de școală. (…) Vreau să știți, când a întrebat învățătorul nostru, în prima zi, ce vrem să ne facem când vom fi adulți… E prima dată când povestesc acest lucru. Și, noi, atunci, acum mulți ani, o fetiță a spus că vrea să fie croitoreasă. Erau meseriile acelui moment, copii. Lumea evoluează, dar atunci era ceva să fii, la țară, croitoreasă. Un al copil, un băiat, a spus că vrea să fie șofer. Era un lucru foarte important. Și astăzi orice muncă este foarte importantă și orice muncă face cinste celui care o face. Și când m-a întrebat pe mine, eram 12 copii, eu știam să citesc de la cinci ani, pentru că părinții mei sunt învățători. Și i-am spus învățătorului… Văzusem pe ziarul bunicului meu pe ministrul apărării naționale. Era un om, Leontin Sălăjan, era un om frumos, un bărbat frumos, un om tânăr, și m-a impresionat pe mine, îmbrăcat în uniformă. Și când m-a întrebat învățătorul meu ce vreau să mă fac, am zis: domnu* învățător, când voi fi mare vreau să fiu ministrul apărării naționale. Pur și simplu, săracul om a leșinat! Nimeni din satul nostru nu-și mai propusese să fie ministrul apărării naționale. Vă spun – iertați-mi lipsa de modestie – dar chiar așa a fost. Și cu îndârjire m-am gândit toată viața mea să învăț când a fost de învățat, să muncesc serios când a fost de muncă. Și, uitați, n-am ajuns ministrul apărării naționale, dar am fost ministrul transporturilor. Ce vreau să vă spun: este foarte important ceea ce-ți propui să faci în viață.” – le-a spus Felix Stroe copiilor din Ciobanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: