Exclusiv Slide

Sind România preia Tabăra de Copii de la Năvodari cu executorul

iun. 04, 2018 Adrian Cârlescu

Pe 30 mai 2018, Judecătoria Constanța a admis cererea formulată de executorul judecătoresc Volintiru Ștefan în numele Sind România pentru executarea silită a SC Tabăra Năvodari SA. Încheierea de executare silită este dată fără cale de atac. Practic, prin acest demers, Sind România pune în aplicare o decizie civilă din 3 mai 2018, prin care s-a dispus întoarcerea executării silite din anul 2012, prin care clădirile și inventarul taberei de copii Năvodari au fost smulse în mod ilegal din patrimoniul Sind România și predat societății Tabăra Năvodari SA, în care 60% din acțiuni sunt deținute de o firmă a lui Isidor Gurgu, cumnatul fără forme legale al fostului primar Nicolae Matei.

Iată minuta Încheierii:

30.05.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: Camânări/incidente 24
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de BEJ Volintiru Stefan privind pe creditorul SIND ROMANIA SRL şi pe debitorul TABARA NAVODARI SA. Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului, în baza titlului executoriu Sentinţa civilă nr. 4751 din 03.05.2018, pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 14254/212/2015, definitivă, pentru obligaţiile cuprinse în titlu şi pentru cheltuielile de executare silită aferente. Autorizează creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlurile executorii menţionate. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 30.05.2018.
Document: Încheiere – de executare silită  8105/2018  30.05.2018

Potrivit directorului Sind România, Adrian Boaje, procedura de preluare a taberei de copii ar putea dura două săptămâni, dacă firma controlată de cumnatul lui Nicolae Matei nu va întreprinde demersuri de contestare. Reamintim că anularea hotărârilor de consiliu prin care bunurile taberei au fost date pe mâna lui Gurgu, precum și cererea de întoarcere a executării abuzive instrumentate de controversatul Vasile Deacu  în anul 2012, au durat aproape 6 ani de zile. În acest timp, o parte din terenurile taberei de copii au fost retrocedate. Mai multe clădiri au fost abandonate și astfel au intrat într-un proces iremediabil de degradare.

”Sper să redăm tabăra cât mai repede copiilor. Cu două ore înainte ca patrimoniul nostru să fie înglobat în SC Tabăra Năvodari SA, am adoptat o hotărâre prin care asiguram fondurile necesare pentru modernizarea a 900 de locuri de cazare la trei stele. Din păcate, știți ce s-a întâmplat. Desigur, vom face o comisie de inventariere și un audit în privința întregului patrimoniu.” – a declarat Adrian Boaje pentru Ordinea.Ro.

Citiți și:

Tabăra de Copii Năvodari se întoarce în patrimoniul Sind România. Lovitură grea pentru clanul Hașotti-Deacu-Matei.

 

 

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.