Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Sind România preia Tabăra de Copii de la Năvodari cu executorul

Published

on

Pe 30 mai 2018, Judecătoria Constanța a admis cererea formulată de executorul judecătoresc Volintiru Ștefan în numele Sind România pentru executarea silită a SC Tabăra Năvodari SA. Încheierea de executare silită este dată fără cale de atac. Practic, prin acest demers, Sind România pune în aplicare o decizie civilă din 3 mai 2018, prin care s-a dispus întoarcerea executării silite din anul 2012, prin care clădirile și inventarul taberei de copii Năvodari au fost smulse în mod ilegal din patrimoniul Sind România și predat societății Tabăra Năvodari SA, în care 60% din acțiuni sunt deținute de o firmă a lui Isidor Gurgu, cumnatul fără forme legale al fostului primar Nicolae Matei.

Iată minuta Încheierii:

30.05.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: Camânări/incidente 24
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de BEJ Volintiru Stefan privind pe creditorul SIND ROMANIA SRL şi pe debitorul TABARA NAVODARI SA. Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului, în baza titlului executoriu Sentinţa civilă nr. 4751 din 03.05.2018, pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 14254/212/2015, definitivă, pentru obligaţiile cuprinse în titlu şi pentru cheltuielile de executare silită aferente. Autorizează creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlurile executorii menţionate. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 30.05.2018.
Document: Încheiere – de executare silită  8105/2018  30.05.2018

Potrivit directorului Sind România, Adrian Boaje, procedura de preluare a taberei de copii ar putea dura două săptămâni, dacă firma controlată de cumnatul lui Nicolae Matei nu va întreprinde demersuri de contestare. Reamintim că anularea hotărârilor de consiliu prin care bunurile taberei au fost date pe mâna lui Gurgu, precum și cererea de întoarcere a executării abuzive instrumentate de controversatul Vasile Deacu  în anul 2012, au durat aproape 6 ani de zile. În acest timp, o parte din terenurile taberei de copii au fost retrocedate. Mai multe clădiri au fost abandonate și astfel au intrat într-un proces iremediabil de degradare.

”Sper să redăm tabăra cât mai repede copiilor. Cu două ore înainte ca patrimoniul nostru să fie înglobat în SC Tabăra Năvodari SA, am adoptat o hotărâre prin care asiguram fondurile necesare pentru modernizarea a 900 de locuri de cazare la trei stele. Din păcate, știți ce s-a întâmplat. Desigur, vom face o comisie de inventariere și un audit în privința întregului patrimoniu.” – a declarat Adrian Boaje pentru Ordinea.Ro.

Citiți și:

Advertisement

Tabăra de Copii Năvodari se întoarce în patrimoniul Sind România. Lovitură grea pentru clanul Hașotti-Deacu-Matei.

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions