Connect with us

Video

(VIDEO) Referendum pentru demiterea unui baron local

Published

on

Opoziția din Agigea s-a mobilizat pentru a strânge semnăturile necesare declanșării procedurii de demitere a primarului PSD-ist Cristian Maricel Cîrjaliu. Opoziția îl acuză pe Maricel că se comportă ca un veritabil baron local, blocând de cinci luni activitatea Consiliului Local.
 
În timpul acestui război cu aleșii locali, pe care nu prea are chef să-i recunoască, primarul a scos la licitație serviciul de vidanjare, în vederea încheierii unui contract pe 4 ani de zile. Satul Lazu nu are rețea de canalizare, iar de ani buni Primăria plătește de la bugetul local jumătate din costurile de vidanjare ale foselor septice din localitate. Banii intră în conturile unei firme care are legătură cu familia primarului. În ultimii 5 ani, această firmă a declarat un profit de 350.000 de euro. Consilierul local Gabriel Ciobanu spune că primarul Maricel a vrut să se asigure că noua licitație va fi câștigată tot de această firmă. Iar în acest scop ar fi impus criterii speciale în caietul de sarcini. Surpriza a venit în momentul în care la licitație s-a înscris și o firmă din București, cu un preț mai mic. În aceste condiții, primarul a anulat licitația, lipsindu-i în acest fel pe locuitori de subvenția de vidanjare.
 
Pe team serviciului de vidanjare de la Agigea puteți citi și următoarele articole publicate de Ordinea.Ro:
 
 
Dar localnicii sunt supărați și de lipsa totală de înclinație a actualei administrații pentru curățenie. Ei spun că, din multe privințe, Lazu arată ca Las Fierbinți – făcând referire la celebrul serial cu întâmplări de pe ulițe de pământ, în care primarul fură pe rupte și își acordă singur titlul de cetățean de onoare al comunei sale. Situațiile seamănă izbitor, pentru că și Maricel și-a dat un titlu de cetățean de onoare, iar de anul trecut este judecat pentru corupție. În materialul video puteți vedea cum a decurs prima zi de strângere de semnături pentru demiterea baronului de la Agigea.
 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.