Connect with us

Exclusiv

(VIDEO) Cernavodă. Alt an, alte inundații, aceleași promisiuni iar canalul care apără orașul de ploi, departe de finalizare. Cine răspunde?!

Published

on

Ploile torențiale anunțate de meteorologi pentru aceste zile au reușit să producă deja inundații în centrul orașului Cernavodă. Pe oamenii de aici nimic nu îi mai surprinde, iar proiectul privind finalizarea canalului colector care are scopul de a proteja orașul de inundații nu a fost finalizat nici până la această dată, deși implementarea lui a început din mandatului fostului primar Gheorghe Hânsă.

Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță, susține că proiectul este finalizat în proporție de… 95% și că doar niște detalii mai lipsesc pentru finalizarea lui. Exact, niște detalii care, astăzi, 05 iulie 2018, au făcut diferența. Centrul orașului Cernavodă s-a inundat din nou după o ploaie torențială.

Și anul trecut, aproape în aceeași perioadă, centrul orașului Cernavodă arăta tot în același fel și tot în urma unor ploi torențiale. Atunci, oficialii anunțau că proiectul este aproape finalizat și că a costat 1,7 milioane de lei. A mai trecut un an, niciun gând ca primarul Negoiță să-și ducă promisiunile la îndeplinire… Din păcate. Din păcate pentru oamenii care trăiesc și își desfășoară activitățile în localitate, oameni care își distrug afacerile pe care le au în zona centrală a Cernavodei.

Acum, orașul arată fix cum îl puteți vedea în imaginile pe care vi le prezentăm:

 

sursa foto: Facebook / Gânditorul Cernavodean

Cine răspunde pentru nepăsarea autorităților, aceasta este întrebarea la care oamenii ar trebui să primească răspuns în regim de urgență!

Cernavodă: Canalul colector care apără orașul de inundații, nefinalizat. După o noapte de ploaie torențială, centrul orașului este sub apă!

Cel mai interesant este un alt aspect. În primăvară, la topirea zăpezilor autoritățile centrale au făcut recomandări colegilor din teritoriu pentru a lua măsurile necesare astfel încât viețile oamenilor să nu fie puse în pericol. La Cernavodă, primarul Liviu Negoiță a pus totul pe umerii locuitorilor. Îi sfătuia să își… apere bunurile și casele.

Iată dovada:

Debitul Dunării, în creștere. Primăria Cernavodă recomandă locuitorilor să-și… apere bunurile și casele (?!)

La scurt timp de la publicarea articolului din Ordinea.ro, primarul Negoiță a revenit asupra deciziei și a modificat mesajul.

Și pentru acest demers avem dovada. Iat-o:

Am făcut… Ordine la Cernavodă. Primăria se mobilizează pentru avertizările de inundații

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!