Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Cernavodă. Negoiță îl protejează pe penalul Liviu Dan

Published

on

Consilierii locali din cadrul CL Cernavodă sunt convocați vineri, 27 aprilie, în ședință ordinară pentru a dezbate și supune spre aprobare mai multe proiecte de hotărâre. Dincolo de terenurile și clădirile pe care Primăria, la inițiativa primarului Liviu Negoiță, intenționează să le vândă, ne-a atras atenția un alt proiect de hotărâre din convocator. Este vorba despre proiectul cu numărul 19 din ordinea de zi a ședinței.

Inițiativa primarului Negoiță face referire la o adresă emisă de Poliția Orașului Cernavodă privind dosarul 745/P/2018.

Despre ce este vorba?

Liviu Negoiță, primarul orașului Cernavodă, solicită Consiliului Local să NU se constituie parte civilă în cauza care face obiectul dosarului penal nr. 745/P/2018.

Advertisement

“Expunere de motive privind neconstituirea UAT Cernavodă ca parte civilă în dosarul penal nr. 845/P/2018. Subsemnatul Negoiță Liviu Cristian, primar al orașului Cernavodă, având în vedere adresa înregistrată la Primăria orașului Cernavodă sub nr. 11092/10.04.2018 a Poliției orașului Cernavodă prin care se solicită Consiliului Local Cernavodă să precizeze dacă se constituie parte civilă în dosarul penal nr. 845/P/2018, în care numitul Dan Liviu este cercetat prin prisma săvârșirii infracțiunii de fals în declarații”, se arată în documentul semnat de primarul din Cernavodă.

Vă prezentăm și documentul:

Povestea penală

La jumătatea lunii martie a.c., Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă și fals în declarații în cazul a 12 foști și actuali aleși locali. Printre ei se numără și un fost consilier local din partea Partidului Conservator, Liviu Dan.

Potrivit ANI, un fost consilier local din Cernavodă, Liviu Dan, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece firma sa, SC Autocond SRL, a încheiat două contracte de prestări servicii cu SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi SC Utilităţi Publice – Gospodăria Comunală SRL, societăţi deţinute de Consiliul Local. Raporturile în cauză s-au consumat în perioada în care Liviu Dan era consilier local la Cernavodă.

Advertisement

Mai mult, Liviu Dan este verificat pentru fals în declarații după ce ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. De ce? Fostul consilier nu a menţionat în declaraţia de interese, depusă în 2014, în calitate de consilier local, contractele de prestări servicii încheiate de SC Dan Autocond SRL cu SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi SC Utilităţi Publice-Gospodărie Comunală SRL.

Care sunt afacerile Dan Autocond SRL și ce legăturile fostului ales local cu administrația locală condusă de Liviu Negoiță, citiți în articolul de mai jos:

Fost consilier local din Cernavodă, cercetat de parchet! Vedeți de ce

De asemenea, ce achiziții a făcut Primăria Cernavodă de la firma lui Liviu Dan puteți citi mai jos:

Primăria Cernavodă cumpără costume de dans din buric de la un independent al lui Vrabie. Chiriașul vicelui Șerif asigură potolul. Un alt politruc mulge din închirieri de microbuze

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions