Connect with us

Politica

Cernavodă. Negoiță îl protejează pe penalul Liviu Dan

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierii locali din cadrul CL Cernavodă sunt convocați vineri, 27 aprilie, în ședință ordinară pentru a dezbate și supune spre aprobare mai multe proiecte de hotărâre. Dincolo de terenurile și clădirile pe care Primăria, la inițiativa primarului Liviu Negoiță, intenționează să le vândă, ne-a atras atenția un alt proiect de hotărâre din convocator. Este vorba despre proiectul cu numărul 19 din ordinea de zi a ședinței.

Inițiativa primarului Negoiță face referire la o adresă emisă de Poliția Orașului Cernavodă privind dosarul 745/P/2018.

Despre ce este vorba?

Liviu Negoiță, primarul orașului Cernavodă, solicită Consiliului Local să NU se constituie parte civilă în cauza care face obiectul dosarului penal nr. 745/P/2018.

“Expunere de motive privind neconstituirea UAT Cernavodă ca parte civilă în dosarul penal nr. 845/P/2018. Subsemnatul Negoiță Liviu Cristian, primar al orașului Cernavodă, având în vedere adresa înregistrată la Primăria orașului Cernavodă sub nr. 11092/10.04.2018 a Poliției orașului Cernavodă prin care se solicită Consiliului Local Cernavodă să precizeze dacă se constituie parte civilă în dosarul penal nr. 845/P/2018, în care numitul Dan Liviu este cercetat prin prisma săvârșirii infracțiunii de fals în declarații”, se arată în documentul semnat de primarul din Cernavodă.

Vă prezentăm și documentul:

Povestea penală

La jumătatea lunii martie a.c., Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă și fals în declarații în cazul a 12 foști și actuali aleși locali. Printre ei se numără și un fost consilier local din partea Partidului Conservator, Liviu Dan.

Potrivit ANI, un fost consilier local din Cernavodă, Liviu Dan, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece firma sa, SC Autocond SRL, a încheiat două contracte de prestări servicii cu SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi SC Utilităţi Publice – Gospodăria Comunală SRL, societăţi deţinute de Consiliul Local. Raporturile în cauză s-au consumat în perioada în care Liviu Dan era consilier local la Cernavodă.

Mai mult, Liviu Dan este verificat pentru fals în declarații după ce ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. De ce? Fostul consilier nu a menţionat în declaraţia de interese, depusă în 2014, în calitate de consilier local, contractele de prestări servicii încheiate de SC Dan Autocond SRL cu SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi SC Utilităţi Publice-Gospodărie Comunală SRL.

Care sunt afacerile Dan Autocond SRL și ce legăturile fostului ales local cu administrația locală condusă de Liviu Negoiță, citiți în articolul de mai jos:

Fost consilier local din Cernavodă, cercetat de parchet! Vedeți de ce

De asemenea, ce achiziții a făcut Primăria Cernavodă de la firma lui Liviu Dan puteți citi mai jos:

Primăria Cernavodă cumpără costume de dans din buric de la un independent al lui Vrabie. Chiriașul vicelui Șerif asigură potolul. Un alt politruc mulge din închirieri de microbuze

 

Comments

comments

Politica

Barna insistă cu eliminarea adresei din cartea de identitate: „Rupem această condiţionare de a deţine proprietăţi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vicepremierul Dan Barna a explicat, în această seară, că propunerea ca adresa să fie eliminată de pe cartea de identitate vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor.  „Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta”, a afirmat Barna, explicând că se propune doar să nu mai existe condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu. Liderul USR afirmă că totul se rezolvă prin modificarea unei legi, deşi în realitate există zeci de legi care se referă la dovada domiciliului prin cartea de identitate.

”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state (…) această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu (…) această birocraţie este nenecesară în realitate pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Barna spune că identitatea persoanei este definită de CNP şi de celelalte elemente, iar din august vor exista oricum noi cărţi de identitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Vot în Camera Deputaților. Directorii școlilor cu predare în limba maghiară, numiți cu avizul UDMR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputații au adoptat, astăzi, o propunere legislativă care introduce în legea educației naționale obligația cunoașterii limbii minorității pentru directorii școlilor cu predare în limba minorității respective, iar numirea respectivilor directori se va face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României. În urma consultării va fi necesar un aviz scris. Legea nu prevede dacă avizul este consultativ sau obligatoriu. Inițiativa a fost adoptată, în plen, după un amendament introdus la propunerea deputatului UDMR Szabo Odon.

Textul amendamentului adoptat în plen:

„Directorul exercită conducerea executivă a unității de învățământ. În cazul unităților de învățământ cu predare integrală în limbile minorităților naționale, directorul are obligația cunoașterii limbii respective. În cazul unităților de învățământ cu secții de predare în limbile minorităților naționale, unul dintre directori are obligația cunoașterii limbii respective. În aceste cazuri, numirea directorului se face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României sau, dacă minoritatea nu are reprezentare parlamentară, cu consultarea Grupului parlamentar al minorităților naționale. În cazul liceelor și seminariilor teologice, consultarea se face și cu reprezentanții cultului respectiv. În ambele cazuri, în urma consultării, este necesar avizul scris, respectiv avizul/ binecuvântarea în cazul cultelor”.

În raportul comisiei pentru învățământ, introducerea acestor prevederi nu este motivată. Legea merge la Senat, în calitate de for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului ar ataca o OUG pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fabian Gyula, candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului, a declarat, astăzi, că pensiile speciale pentru magistrați nu pot fi eliminate, în urma deciziei CCR.

“Jurispudența Curții Cosntituționale în acest domeniu este clară în favoarea magistraților. În ceea ce privește răspunsul mai nuanțat și magistrații sunt persoane fizice care au drepturi și libertăți”,a declarat Fabian Gyula.

Întrebat ce valoare are pensia sa specială, Fabian Gyula a precizat: “Nu este o pensie specială, ci o pensie de serviciu. Raportat la pensia medie este pensia mare. Peste 10.000 de lei”.

Acesta a afirmat astăzi, la audierile din Comisiile Juridice, că ar ataca la Curtea Constituţională o eventuală ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor.

Fabian Gyula are susținerea partidelor din coaliție pentru funcția de Avocat al Poporului.

Sursa B1

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: