Connect with us

Politica

Brăiloiu, Boroianu și Turcescu, în top 10 cei mai bogați politicieni din România

Publicat

la

Declarațiile de avere ale politicienilor scot la iveală faptul că politicienii României sunt putrezi de bogați. Conform declarațiilor de avere ale politicienilor, cei mai bogați parlamentari au cumulat împreună aproximativ 87 de milioane de euro, incluzând aici venitur, investiții și obiecte și bijuterii valoroase.

Top 10 parlamentari cu economii şi investiţii de peste jumătate de milion de euro, arată o analiză Europa Liberă bazată pe cele mai recente declaraţii de avere.

Cei zece parlamentari care deţin cei mai mulţi bani în conturi bancare şi în investiţii, fie ele acţiuni la companii sau fonduri de investiţii şi de pensii, cumulează nu mai puţin de 35 de milioane de euro. Adică peste 60% din totalul deţinut la acest capitol de toţi cei 465 de parlamentari la un loc – aproape 56 de milioane de euro.

Printre cei 10 cei mai bogați politicieni din România se află și trei constănțeni.

Primul, Tit Liviu Brăiloiu – senator PSD – se află pe locul 4. Conform analizei la care an făcut referire, Brăiloiu are o avere de 1,23 milioane euro.

Senatorul PSD este şi el unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. El deţinea cash, în conturi, 1,18 milioane euro, la data completării celei mai recente declaraţii de avere. Brăiloiu mai deţine acţiuni la firmele Complex Palas Pelican, din staţiunea Mamaia, la Ospitalitatea Romtour, Montimpex şi National Service Group. Brăiloiu, fost prefect de Constanţa, numit în 2009 în guvernarea PDL-PSD, are afaceri în Spania şi este milionar în euro, conform revistei Capital. În actuala legislatură s-a făcut remarcat în Parlament prin gesturi obscene şi injurii adresate deputatei USR Florina Presadă, dar şi prin ideea de a introduce o lege de „controlare” a postărilor pe Facebook. El este şi parlamentarul care a dat cei mai mulţi bani cu împrumut, peste un milion de euro.

Același Tit Brăiloiu a inventat… Belina de Giurgiu. Cum a fost posibil acest artificiu legislativ și în folosul cui a lucrat parlamentarul constănțean, citiți într-un articol “Ordinea.ro”:

Tit Brăiloiu înventează “Belina de Giurgiu”

Tot despre Liviu Tit Brăiloiu mai puteți citi și:

Locul golanilor nu este în Parlament. Boicot de presă împotriva lui Tit Brăiloiu, senator PSD

Boroianu sau “părintele” mezelurilor Gepeto

Un alt politician din Constanța aflat în top 10 este liberalul Robert Boroianu. Capital.ro scrie că parlamentarul constănțean deține o avere care însumează 719.000 euro.

Deputatul liberal de Constanţa deţinea, la data celei mai recente declaraţii de avere (iunie 2018), 39% din acţiunile firmei de mezeluri şi procesare a cărnii Gepeto Impex, din Constanţa. În firmă a mai fost cooptat în 2018 şi preşedintele PNL Constanţa, consilierul judeţean Gheorghe Muhscină, un alt politician implicat în mai multe afaceri.

Dintre activitățile din Parlament ale deputatului Robert Boroianu amintim:

Boroianu cere eliminarea taxei de pod de la Fetești pentru locuitorii din zonă și firmele din Dobrogea

Turcescu, printre cei mai bogați politicieni

Pe locul 9 în acest top se află un alt parlamentar constănțean. Robert Turcescu, deputat ales pe listele Partidului Mișcarea Populare are o avere în sumă de 680.000 de euro.

Deputatul deţine sume importante în conturi, depozite bancare, dar şi în fonduri de investiţii de la băncile Erste sau Raiffeisen. Turcescu are de asemenea titluri de stat şi acţiuni la bursă pe companiile OMV Petrom, Romgaz, Transelectrica, Comnord, Oil Terminal, Romcarbon, Transgaz, Banca Transilvania şi Teraplast. Fost jurnalist şi realizator de emisiuni, Turcescu a intrat în politică, după ce a recunoscut că a lucrat în paralel atât ca jurnalist, cât şi ca ofiţer „acoperit” al Direcţiei de Informaţii a Armatei.

Pentru a avea mai multe informații cu privire la activitatea parlamentarului Robert Boroianu vă recomandăm două dintre articolele “Ordinea.ro” privind activitatea în teritoriu a acestuia:

Scandal în PMP Constanța. Palaz îi cere explicații lui Turcescu: “Când spui adevărul, domnule ACOPERIT?!”

și:

Deputatul Robert Turcescu strânge relațiile cu primarul Mangaliei, Radu Cristian

De altfel, Ordinea.ro a mai verificat averea parlamentarilor constănțeni. Astfel, la sfârșitul lunii iunie 2018, cei mai bogați parlamentari constănțeni erau Cristina Ileana Dumitrache (PSD) și… surpriză, Tit Liviu Brăiloiu.

Iată cifrele declarate:

Constănțenii Cristina Dumitrache și Tit Brăiloiu, cei mai bogați parlamentari. Bunuri și bijuterii de sute de mii de euro

 

Comments

comments

Politica

Marcel Ciolacu: Nu avem o discuție ca PSD să intre la guvernare. I-am trimis premierului desemnat Ciucă cele 10 priorități ale PSD

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni dimineață, că PSD nu a negociat cu PNL pentru susținerea unui nou guvern și nu poate face acest lucru, deoarece liberalii au o decizie în acest sens, dar că social-democrații sunt obligați să discute cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Ciolacu a spus că i-a transmis lui Nicolae Ciucă cele 10 priorități ale PSD pe care „eventual să le prindă în programul de guvernare”. Șeful social-democraților susține că România are nevoie de un guvern stabil, altfel „cel mai bine este să ne întoarcem la români”.

„PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuție a fost telefonică cu prim-ministrul desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD, eventual să le prindă în programul de guvernare și rămânând ca domnia sa să ne transmită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. Nu avem în acest moment o discuție ca PSD să intre la guvernare. PSD nu poate negocia cu PNL, deoarece PNL are o decizie în acest sens. PSD este obligat să stea de vorbă cu un prim-ministru desemnat. Cred că România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil pentru toate crizele pe care le are de înfruntat. În cazul în care nu se poate creiona un guvern stabil, cred că cel mai bine este să ne întoarcem la români. România a avut un singur guvern stabil, cel pe care și l-a dorit președintele Klaus Iohannis, cel de dreapta. Nu a dat șansa unui alt tip de guvern. Pe mine nu mă interesează nicio funcție, nici la Cameră, nici la Senat, nici în Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că este momentul ca partidele care au votat moţiunea de cenzură să susţină un guvern PNL-UDMR, după ce liberalii l-au susținut pentru funcţia de premier pe Nicolae Ciucă.

Discuțiile pentru formarea unei majorități în Parlament care să susțină Guvernul Ciucă au intrat în impas, după ce negocierile dintre PSD și PNL au eșuat. Liderii celor două partide au avut, duminică, o întâlnire la o vilă de protocol din București, în prezența premierului desemnat, însă, potrivit unor surse politice citate de Digi24.ro, PSD nu vrea să susțină guvernul în lipsa unor garanții clare: susținere doar până în februarie și preluarea în programul de guvernare a măsurilor propuse de PSD.

sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat. Cîțu le cere social-democraților și USR-iștilor să se predea fără condiții

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, se crede liderul suprem al politicii și bate cu pumnul în masa PSD și USR. După eșuarea negocierilor dintre PSD și PNL, liderul liberalilor spune că e nevoie de responsabilitate din partea social-democraților și useriștilor și că aceștia trebuie să lase deoparte interesele politice în această perioadă. Cu alte cuvinte, Cîțu le cere celor două formațiuni să voteze un guvern minoritar al PNL.

„Responsabilitate – aceasta este singura soluție în acest moment. Cei de la USR și PSD trebuie să înțeleagă și să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică. L-am propus pe Nicolae Ciucă pentru formarea noului Guvern, am dovedit responsabilitate și dorința de a găsi soluții. În acest moment nu trebuie să fie vorba despre negocieri obscure sau despre persoane. Și, mai important, trebuie să și arătăm că suntem dispuși să facem ceea ce spunem. Mesajul PNL este unul foarte clar: România are nevoie de responsabilitate, stabilitate și liberalism!“, a scris Florin Cîţu, astăzi, într-o postare pe Facebook.

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că nu va face parte din viitorul Executiv şi a exclus posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD. Pe de altă parte, Cîțu speră ca Guvernul Ciucă să pice la vot pentru ca Iohannis să îl propună tot pe el.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

TSD Constanța are un nou lider! Cosmin Ciobanu, ales președinte

Publicat

la data de

Scris de

Organizația de tineret a PSD Constanța și-a ales președintele pentru următorii doi ani. Au fost depuse candidaturi pentru cele 23 de funcții ale biroului TSD Constanța. Astfel, Biroul Organizației Județene a TSD Constanța este format din:

Cosmin Ciobanu – președinte – Constanța

Nicolae lascu – președinte executiv – Constanța

Ana-Maria Malciu – secretar – Constanța

Marian Șerbănescu – secretar – Constanța

Ana-Maria Oprea – vicepreședinte – Năvodari

Victoraș Bogdan Crăciun – vicepreședinte – Limanu

Silviu Șerbănescu – vicepreședinte – Medgidia

Bianca Mirea – vicepreședinte – Poarta Albă

Andreaș Călin – vicepreședinte – Mangalia

Elena Hodorogea – vicepreședinte – Cumpăna

Marian Alin Goidea – membru – Lumina

Ana-Maria Gherase – membru – Ovidiu

Mihai Butnaru – membru – Murfatlar

Roxana Gherghișan – membru – Grădina

Florian Cristian Bodea – membru – Saraiu

Andra Gurgu – membru – Ciobanu

Mihaela Botea – membru – Chirnogeni

Mihaela Gabriela Dia – membru – Hârșova

Sebastian Pislac – membru – Costinești

Ionela Cioacă – membru – Tuzla

Andrei Albu – membru – Nicolae Bălcescu

Victoria Soca – membru – Mihail Kogălniceanu

Răzvan Dan – membru – Deleni

Cosmin Ciobanu preia funcția de președinte al Organizației Județene Constanța a TSD de la Nicu Roșu, care a fost până acum liderul tineretului social-democrați. Alegerile au avut loc vineri, 22 octombrie, iar la Conferința de alegeri la TSD au participat 109 delegați. Noul președinte TSD, Cosmin Ciobanu a spus că are încredere în potențialul tinerilor PSD-iști și că se va implica în proiectele partidului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: